Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΤΥΜΒΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ 2014 - ΟΙ ΑΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ!!!





Μετά τις σημαντικότατες ανακαλύψεις τις τελευταίες ημέρες στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης και μετά από τις ποικίλες θεωρήσεις που έχουν βγεί στη δημοσιότητα, αποφάσισα να διατυπώσω και εγώ την άποψή μου. 

Να σημειωθεί ότι δεν είμαι ιστορικός, ούτε αρχαιολόγος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι -εκ της τεχνοτροπίας- το τείχος του τύμβου είναι έργο του μεγαλύτερου αρχιτέκτονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Δεινοκράτη

Επίσης η περίμετρος των 498 μέτρων και η διάμετρος των 160 μέτρων καταδεικνύουν τη σπουδαιότητα και το μέγεθος του μνημείου που όμοιό του δεν έχει ευρεθεί ξανά.

Συνεπώς ο Δεινοκράτης κατασκεύασε ένα πολύ μεγάλο αρχιτεκτονικό έργο που παραπέμπουν -τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά του- σε βασιλικό μακεδονικό τάφο ή βασιλικούς τάφους ή τύμβος ταφών για να στεγαστούν τα πρόσωπα της σπουδαιότερης βασιλικής μακεδονικής οικογένειας, αλλά και του ιδίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!!

Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι σφίγγες στην είσοδο του ταφικού τύμβου, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος είχε ανακηρυχθεί διάδοχος των φαραώ της Αιγύπτου και υιός του Άμμωνα Ρα.

Αλλά ας κάνουμε ένα ζουμ στην ιστορία:''

Σύμφωνα με τους τότε ιστορικούς το σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θάφτηκε σε ένα γυάλινο φέρετρο γεμάτο μέλι στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ

Πόσα χρόνια έμεινε σ΄ αυτό το φέρετρο; 2 χρόνια!!


Όταν ετοιμάσθηκε η νεκρική άμαξα για να μεταφέρει τη σορό του Μ.Αλεξάνδρου και ενώ προοριζόταν να ταφεί στη Μακεδονία οδηγήθηκε το 321π.Χ. από τη Δαμασκό κατά τρόπο βίαιο από τον Πτολεμαίο Α' στην Αίγυπτο (Παυσανίας, Αρριανός, Αιλιανός).

 Εκεί κατά τις επικρατέστερες πληροφορίες τάφηκε στην ιερή πόλη Μέμφη "σύμφωνα με το Μακεδονικό νόμο ο οποίος προέβλεπε καύση των νεκρών" (Παυσανίας, Πάριον Χρονικόν, Κούρτιος Ρούφος)


Συνεπώς ο Δεινοκράτης είχε αρκετό χρόνο (δύο έτη) για να προετοιμάσει τον μεγαλοπρεπή τύμβο που θα φιλοξενούσε τον τάφο του μεγαλυτέρου όλων των εποχών,  Παράλληλα ο Δεινοκράτης πήρε εντολή από το ναύαρχο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νέαρχο να κατασκευάσει βασιλικό τύμβο που θα στέγαζε τους τάφους των μελών της  οικογένειάς του: Τη σύζυγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρωξάνη με τον υιό τους Αλέξανδρο Δ, αλλά και την ερωμένη του Μεγάλου Αλεξάνδρου Βαρσίνη με τον υιό τους Ηρακλή!! (Δηλαδή την κατασκευή των οικογενειακών βασιλικών τάφους των). 



Ο δε λέων (βασιλικό σύμβολο) εις την κορυφήν του τύμβου συμβολίζει τηναρετή της τόλμης και της ισχύος η οποία διακρίνει τους μεγάλους άνδρες.  

Είναι δε αναμφισβήτητο ότι με την τόλμη και την ισχύ ανατράφηκε ο Μέγας Αλέξανδρος από τον κορυφαίο διδάσκαλό του Αριστοτέλη, από την μητέρα του Ολυμπιάδα ιέρεια των καβειρίων μυστηρίων και από τον πατέρα του Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Β΄.

 Επί της ουσίας αυτοί οι τρεις άνθρωποι ανέθρεψαν και επέδρασαν στη ψυχολογία του με την ηθική αρχή: να τολμάς, για να νικάς, για να βασιλεύεις!!! (δεν είναι δε τυχαίο όταν ρωτήθηκε πριν πεθάνει, σε ποιόν παραδίδει την εξουσία του είπε στον ισχυρότερο!)



Όμως, ενταφιάστηκαν τα πέντε λείψανα των σωμάτων (το μακεδονικό έθιμο προέβλεπε προηγουμένως καύση του σώματος και διατήρηση των οστών) της Βασιλικής οικογένειας στον τύμβο της Αμφίπολης; Η άποψή μου είναι πως όχι!!

  • Ο Μέγας Αλέξανδρος ετάφη πρώτα στη Ιερή πόλη της Αιγύπτου Μέμφιδα και στη συνέχεια επί βασιλείας Πτολεμαίου Β' όλο το ιερό, και η σορός του Αλέξανδρου, μεταφέρθηκαν στην Αλεξάνδρεια όπου εξαφανίζεται τον 4ο αιώνα μ.Χ.
  • Η Ρωξάνη με τον Αλέξανδρο Δ δολοφονούνται από τον Κάσσανδρο το 309 π.Χ
  • Η Βαρσίνη με τον Ηρακλή δολοφονούνται από τον Πολυπέρχωντα το 309 π.Χ
Συνεπώς ο εντυπωσιακός τύμβος Καστά της Αμφίπολης περιέχει τα μαυσωλεία των μελών και μόνον της Βασιλικής οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και του ιδίου, τα οποία προετοιμάστηκαν από τον μεγάλο αρχιτέκτονα Δεινοκράτη προκειμένου να ταφούν τα λείψανά τους. Η ιστορία όμως άλλαξε τα σχέδια, εξ αιτίας των αβυσσαλέων παθών για την γλυκιά εξουσία!
Άρα ο μεγαλύτερος τύμβος ταφών της ελληνικής ιστορίας είναι οι τάφοι των άταφων!

Υ.Γ. Εκφράζω όμως την ευχή, αφ΄ενός μεν να διαψευστώ, αφ΄ετέρου δε, αυτή η πολύ μεγάλη ανακάλυψη να λαμπρύνει εις το μέγιστο την Αίγλη της Ελλάδος.

Συντάκτης: Κυριάκος Ηλιάδης
 https://www.facebook.com/iliadis.kyriakos

''Πονούντων και κινδυνευόντων τα καλά και μεγάλα έργα''    Αλέξανδρος ο Μέγας








Περισσότερα αξιόλογα για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα