Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Σ' ΑΓΑΠΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ , ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ... Σ' ΑΦΗΝΩ ...

Της Άννας Γιακουμάκη
ddreams by love
Όπως όλοι οι άνθρωποι , έτσι κι εμείς , κάποια στιγμή στη ζωή μας , βρεθήκαμε να βιώνουμε ένα ανεπιθύμητο χωρισμό . Και δεν είναι απλά δύσκολο , είναι επώδυνο για την ύπαρξή μας . Επώδυνο διότι μας αποσυντονίζει σωματικά και πνευματικά . Και ναι , ωραίες οι αμπελοφιλοσοφίες , αλλά πάμε να δούμε πιο αντικειμενικά τι συμβαίνει , μιας και υπάρχει λογική εξήγηση γι' αυτή τη ψυχοσωματική απορύθμιση . 
Κατ' αρχήν , ποια είναι τα ποιο σύνηθη συμπτώματα που μπορεί να εκδηλώσουμε εμείς , που στην παρούσα κατάσταση , ας υποθέσουμε πως είμαστε ο άνθρωπος που δεν επιθυμεί το χωρισμό . Από τα παρακάτω συμπτώματα , μπορεί να εκδηλωθούν ένα , δύο , πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις και όλα μαζί . 
Αυτά είναι :


-Φόβος , Ενοχές , Θλίψη , Θυμός , Λύπη , Αίσθηση ανικανότητας , Μείωση αυτοεκτίμησης κλπ ( Για όσα έχουν ήδη προηγηθεί και είναι χειροπιαστά γεγονότα . 

- Άγχος/Στρες ( Για όσα πρόκειται να επέλθουν βάση των δεδομένων που έχουμε από τα γεγονότα που αντικρίσαμε στο παρελθόν και τα γεγονότα που αυτή τη δεδομένη στιγμή , διαδραματίζονται μπροστά μας )

-Απώλεια Συγκέντρωσης ( Ο εγκέφαλος μας αν και υπερλειτουργεί λόγω της καταστάσεως "άμυνας" της οποίας βρίσκεται , εστιάζει στο "πρόβλημα" ή πιο σωστά , στην κατάσταση που βάλει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη ζωή του ανθρώπου που το βιώνει .)

- Απορύθμιση της σωστής παραγωγής & διοχέτευσης της απαραίτητης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας προς όλο το σώμα από τον εγκέφαλο ( Μπλοκάρει διότι είναι απασχολημένος με το να συντονίσει τους αδένες "Επίφυση" και " Υπόφυση" , οι οποίοι παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στο μηχανισμό της άμυνας έναντι ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου - η Επίφυση λειτουργεί ως κατασκευαστής και θεραπευτής κάθε κυττάρου του ανθρωπίνου σώματος και η Υπόφυση , έχει το ρόλο του γενικού συντονιστή στον ανθρώπινο οργανισμό , μιας και ελέγχει την παραγωγή των ορμονών - και παύει να παράγει τη σωστή ποσότητα και να τη διοχετεύει όπως πρέπει στο σώμα . 
Κατά την φάση όπου ο εγκέφαλος έχει δώσει εντολή να είναι σε κατάσταση "ετοιμοπόλεμη" λόγω του επερχόμενου κινδύνου , αναπτύσσεται ένας πολύπλοκος και καταστροφικός μηχανισμός άμυνας μέσα στο σώμα μας . 
Αυξάνεται η αρτηριακή πίεση - αυτό προέρχεται και από την προσπάθεια της καρδιάς , σαν δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας στο σώμα . 
Προσπαθεί δηλαδή να παράγει μεγαλύτερη ποσότητα , προκειμένου να καλύψει τις φυσιολογικές ανάγκες του οργανισμού , μπροστά στην αδυναμία παραγωγής επαρκούς ποσότητας από τον "απασχολημένο" εγκέφαλο .- , κεφαλαλγίες , πόνος στο στομάχι , πρόσληψη ασβεστίου από τα οστά , προκειμένου να μπει στην κυκλοφορία του αίματος ( εδώ μάλιστα συνδέονται οι χρόνιες ψυχοφθόρες καταστάσεις με την οστεοπόρωση ) , αύξηση αδρεναλίνης , εισαγωγή γλυκόζης στη κυκλοφορία , διαταραχές στον ύπνο ( λόγω υπερλειτουργίας του οργανισμού και έντονων καύσεων ) κλπ κλπ κλπ 

Και όλα αυτά που βλέπουμε παραπάνω , δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας , αλλά τεκμηριώνονται επιστημονικά !!!
 Ο μέσος άνθρωπος αγνοεί μέχρι και την ύπαρξή τους .
 Και βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη και επώδυνη κατάσταση για εμάς την ώρα που αισθανόμαστε τον κίνδυνο της απώλειας του αντικείμενου του πόθου μας . 
Αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά μιας και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι έντονα όταν επιθυμούμε κάποιον πολύ , αλλά εσφαλμένα το αποδίδουμε στην "αγάπη" ή στον "έρωτα" που θρέφουμε για εκείνον . Ούτε αγάπη είναι , ούτε έρωτας !
 Φυσικά , όταν είμαστε ερωτευμένοι ή ενθουσιασμένοι με το σύντροφό μας , πάλι ο "χαζούλης" ο εγκέφαλός μας κάνει τα δικά του . Το βασικότερο δίνει εντολή σε Επίφυση , Υπόφυση και Παρεγκεφαλίδα ( Η Παρεγκεφαλίδα κάνει τους πιο λεπτοφυείς συσχετισμούς πληροφοριών/διεργασιών μεταξύ Επίφυσης -Υπόφυσης και βοηθάει στη μετάδοση των τελικών ερεθισμάτων στα κύτταρα ) , να συνεργαστούν και κατόπιν η Υπόφυση , δίνει εντολή στα Επινεφρίδια , προκειμένου να παράγουν τις ορμόνες της "Ευτυχίας" και της "Χαλάρωσης" , τις Ενδορφίνες ... Κανονικό ντοπάρισμα δηλαδή ! 
Επειδή λοιπόν ο άνθρωπος , είναι ευτυχισμένος και χαλαρός όταν έχει αυτόν που θέλει δίπλα του , μιας και τα μηνύματα που εκλαμβάνει από την παρουσία του , ενεργοποιούν τον εγκέφαλο , προκειμένου να δώσει εντολή για την παραγωγή της "ντόπας" , νομίζει εσφαλμένα την ώρα που τον χάνει κα επομένως δεν λαμβάνει αυτά τα μηνύματα που ενεργοποιούν τον εγκέφαλο , ότι οφείλεται στην αγάπη και στον έρωτα που του θρέφει !!!
 Όχι κύριοι ! Δεν είναι αγάπη , ούτε έρωτας αυτό ! Είναι μια καθαρή φυσική ανάγκη να είμαστε ευτυχισμένοι και να λειτουργεί και το σώμα μας φυσιολογικά ! Και τι μηνύματα μπορεί να εκλάβει ο εγκέφαλός μας από την παρουσία του συντρόφου δίπλα μας ; Ότι είμαστε αγαπητοί , ότι αξίζουμε , ότι είμαστε ασφαλείς , αποδεκτοί , ποθητοί κλπ κλπ κλπ . 
Οι άνθρωποι έχουν εσφαλμένα συνδέσει υποσυνείδητα , την αξία , την ασφάλεια , την αποδοχή , την αγάπη , την ευτυχία , την ευημερία κλπ , με την ύπαρξη του συντρόφου ! 
Υποσυνείδητα , θεωρούν πως , αν έχω σύντροφο , υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τα έχω κι αυτά . Η σύνδεσή τους με την ψυχοσωματική ισορροπία είναι άμεση .
 Όταν λοιπόν υπάρχει ένα τέτοιο ισχυρό υποσυνείδητο υπόβαθρο , που συνδέει τόσο άμεσα το μήνυμα που μου φέρνει μαζί του ο σύντροφος , εννοείται ότι όταν εγώ δεν παίρνω αυτό που έχω ανάγκη από το σύντροφο (ακόμα και το ελάχιστο ας πούμε , όπως είναι η παρουσία του ) , αυτόματα επέρχονται ψυχοσωματικές διαταραχές , μιας και ο εγκέφαλός μου παίρνει το μήνυμα ότι " Επ , εδώ κάτι δεν πάει καλά , κινδυνεύεις να χάσεις ..." . 
Επίσης , πρέπει να γνωρίζουμε ότι , οτιδήποτε μας κάνει να αισθανόμαστε καλά , ο οργανισμός έχει την τάση να εθίζεται , διότι πολύ απλά , αυτή είνα η φυσική μας κατάσταση . 
Και ο εγκέφαλός μας , πρόκειται να τεχναστεί πραγματικά τα πάντα , προκειμένου να ξαναέρθει σε αυτή την όμορφη κατάσταση . Γι' αυτό παρατηρούμε να κάνουμε προσπάθειες , να επιμένουμε να κρατήσουμε δίπλα μας το σύντροφό μας , να χρησιμοποιούμε κάθε τρόπο , γλυκό , επιθετικό , τρυφερό , προσβλητικό κοκ προκειμένου να τον κάνουμε να παραμείνει .
Στην ουσία δεν το κάνουμε γιατί τον αγαπάμε , μιας και όταν ένας άνθρωπος δεν θέλει στην παρούσα στιγμή αυτά που θέλουμε και εμείς προσπαθούμε να του τα επιβάλουμε με το ζόρι , τότε , τον αναγκάζουμε να μπει κι αυτός σε μια κατάσταση "άμυνας" , προκειμένου να αισθάνεται κι αυτός καλά κι αυτό , του κάνει κακό !!! 
Αυτό δεν είναι αγάπη Κύριοι ! Μην τα μπερδεύετε ! Είναι καθαρή εγωιστική κάλυψη της ανάγκης μας να είμαστε καλά ! 
Κι επειδή δεν μου αρέσει να πετάω κάτι στον αέρα και να μην προτείνω και μια εναλλακτική , θα κάνω κάνω λοιπόν μια πρόταση για τον τρόπο που κατά την ταπεινή μου άποψη , θεωρώ πιο ορθό για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια επώδυνη κατάσταση . 
Οπότε λοιπόν , πρώτον . Πρέπει να μελετήσετε τη λειτουργία του εγκεφάλου και του ανθρωπίνου σώματος όταν βρίσκεται σε κατάσταση "κινδύνου" . Θα σας κατατοπίσει σε ένα πρώτο βαθμό , ένα μίνι βιντεάκι στο youtube , με τίτλο " Η Βιοχημεία του στρες " , του Ιατρού , Αθανάσιου Ρίμπα ( αν θυμάμαι σωστά το όνομα ) , όπως επίσης αναζητήστε το " Δυναμικό Ηλεκτρισμού Ανθρωπίνου Σώματος " σε άρθρα online . 
Δεύτερον . Εκφράστε με απόλυτη ειλικρίνεια στο σύντροφό σας , ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες σας και οι επιθυμίες σας , χωρίς εμπάθεια και με σεβασμό . 
Τρίτον . Αναγνωρίστε ότι και ο σύντροφός σας έχει ανάγκες και επιθυμίες που πρέπει να ικανοποιηθούν , προκειμένου κι εκείνος να αισθάνεται καλά . Είναι αναφέρετο δικαίωμα όλων μας . 
Τέταρτον . Εάν παρατηρήσετε ότι οι ανάγκες και οι επιθυμίες , δε συνάδουν με του συντρόφου σας και εφόσον πραγματικά από τη μια θρέφετε ευγενικά συναισθήματα για εκείνον , τον αγαπάτε και δε θέλετε να τον βλάψετε και από την άλλη ωστόσο , οι ανάγκες και οι επιθυμίες σας πρέπει να καλυφθούν , το καλύτερο που έχετε να κάνετε , είναι να τον απαλλάξετε από την παρουσία σας και να αναζητήσετε την κάλυψη των αναγκών/επιθυμιών σας , κάπου αλλού . 
Αυτό είναι το πιο δίκαιο . Ιδιαίτερα όταν τον αγαπάς τον άλλο , σίγουρα μόνο κακό που δε θες να του κάνεις . Θέλεις να είναι καλά . 
Και εύλογα διερωτάστε . Πως μπορεί να γίνει αυτό ; 
Κι όμως Κύριοι , αν και δύσκολο , γίνεται . 
Πρόκειται περί καθαρής παιδείας και ένδειξης πολιτισμού . Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι συνειδητοποιημένος και αντιλαμβάνεται ότι δύο άνθρωποι ακόμα και σε ένα γάμο μέσα , συνυπάρχουν μόνο και μόνο , προκειμένου να είναι καλά , δεν θα επιμείνει να διατηρήσει μια κατάσταση που φθείρει τον ίδιο ή το σύντροφό του που αγαπά και σέβεται .
 Δεν χωράει εγωισμός στην πραγματική αγάπη . 
Η πραγματική αγάπη και ο σεβασμός προς το σύντροφο σου , είναι αυτή που σου δίνει τη δύναμη να αποχωρήσεις όμορφα , αφήνοντάς τον κι εκείνον να εξασκήσει το δικαίωμά του στο να είναι καλά κι ευτυχισμένος . 
Σ' αγαπώ ειλικρινά λοιπόν ...Γι' αυτό μπορώ και ...Σ'αφήνω ...
Άννα Γιακουμάκη
Διεύθυνση Εκδόσεων Οψιδιανός/Συγγραφέας


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα