Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Πόσο συχνά σκέφτονται οι άντρες το σεξ;

Πόσο συχνά σκέφτονται οι άντρες το σεξ;

Πόσο συχνά σκέφτονται οι άντρες το σεξ; Το BBC προσπαθεί μέσα από δύο έρευνες να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον μύθο που υποστηρίζει πως ένας άνδρας σκέφτεται τον έρωτα κάθε επτά δευτερόλεπτα.
Πολλές θεωρίες για την συχνότητα της σκέψης των ανδρών γύρω από το θέμα του έρωτα καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα που μοιάζει περισσότερο με μύθο. Είναι εφικτό οι άνδρες να σκέφτονται την ερωτική επαφή κάθε επτά δευτερόλεπτα; Αν το πιστέψουμε, αυτό σημαίνει ότι ένας άνδρας σκέφτεται το σεξ 514 φορές την ώρα, ή περίπου 7200 φορές την ημέρα. Ο αριθμός αυτός ξεπερνά ακόμη και τον αριθμό των συνολικών σκέψεων που γίνονται μέσα σε 24 ώρες. Πώς πράγματι, υπολογίζονται οι ερωτικές φαντασιώσεις όλων των αρσενικών, μέσα στην ημέρα;

Οι επιστημονικές προσπάθειες που γίνονται για να μετρήσουν τις σκέψεις των ανθρώπων προκύπτουν από δείγματα που στηρίζονται στην εμπειρία. Αυτό σημαίνει πως οι ερευνητές υποβάλλουν κάποιες ερωτήσεις στους περαστικούς, διακόπτοντας οτιδήποτε κάνουν εκείνη την στιγμή, με σκοπό να καταγράψουν τις σκέψεις τους πάνω σε ένα θέμα, όπως ακριβώς προκύπτουν μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Με σκοπό να εξεταστεί λοιπόν, το αμφιλεγόμενο θέμα των ανδρικών ερωτικών σκέψεων, η Terri Fisherκαι η ερευνητική της ομάδα ακολούθησαν την παραπάνω μέθοδο, δίνοντας από μία συσκευή καταμέτρησης σε 283 φοιτητές του πανεπιστημίου του Οχάιο, αφού πρώτα τους ζητήθηκε να πιέζουν ένα ειδικό κουμπί κάθε φορά που σκέφτονταν το σεξ, το φαγητό ή τον ύπνο.
Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που προτιμούν τον ύπνο από το σεξ
Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που προτιμούν τον ύπνο από το σεξ
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο μέσος άνδρας κάνει 19 ερωτικές σκέψεις την ημέρα, σε αντίθεση με τις γυναίκες που κάνουν περίπου δέκα. Ωστόσο, οι άνδρες έκαναν περισσότερες σκέψεις γύρω από το φαγητό και τον ύπνο, στοιχείο που αποδεικνύει πως είναι πιο επιρρεπείς και παρορμητικοί στις απολαύσεις. Από τα στοιχεία προέκυψε πως κάποια άτομα σκέφτονται το σεξ μόνο μία φορά την ημέρα, ενώ εντύπωση προκαλεί πως ένα άτομο πάτησε το κουμπί 388 φορές, που σημαίνει ότι έκανε από μία ερωτική σκέψη κάθε δύο λεπτά.
Ίσως, ο υπέρογκος αριθμός να προέκυψε από την προσπάθεια του ατόμου να μην σκέφτεται καθόλου τον έρωτα όση ώρα είχε δίπλα του το μηχάνημα. Αυτή η υπερπροσπάθεια με βάση τους ερευνητές, μας οδηγεί να σκεφτούμε αυτό που αποφεύγουμε περισσότερες φορές από το συνηθισμένο. Πάνω στον μύθο των επτά δευτερολέπτων, μία ακόμη μελέτη έρχεται να καταρρίψει την συγκεκριμένη θεωρία, ζητώντας από τους εθελοντές να καταγράψουν τις πιο πρόσφατες σκέψεις τους. 
Σε σύγκριση με την παραπάνω μελέτη, πολλά άτομα σκέφτηκαν το σεξ μόνο μία φορά την ημέρα, ενώ υπερίσχυσαν σκέψεις γύρω από το φαγητό, τον ύπνο, την προσωπική φροντίδα, τις κοινωνικές επαφές, την ξεκούραση και τον καφέ. Επίσης, η τηλεόραση, ο έλεγχος των email και τα μέσα ενημέρωσης νίκησαν τις σκέψεις της σεξουαλικής επαφής. Μόνο στο τέλος της ημέρας και κυρίως τα μεσάνυχτα, διαπιστώθηκε η έντασή τους, και πάλι όμως, μετά τον πολυπόθητο ύπνο. 
Και στις δύο έρευνες, πιθανότατα τα άτομα να αρνήθηκαν τις ίδιες τους τις σκέψεις από αμηχανία, ή να υπερέβαλαν για την συχνότητα των συναισθηματικών σκέψεων από το άγχος της συσκευής που είχαν δίπλα τους. Όπως αναφέρει όμως, το BBC, “Οι σκέψεις δεν είναι μέτρα, εκατοστόμετρα, χιλιόμετρα για να είμαστε σε θέση να τις μετρήσουμε”. Τουλάχιστον, καταρρίφθηκε ο μύθος των επτά δευτερολέπτων, και από αυτή την παραδοχή υπάρχει τουλάχιστον χώρος και για άλλες σκέψεις μέσα στην ημέρα!  
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα