Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Και γαμώ τη θάλασσα έχει η Ελλάδα. Και γαμώ τις παραλίες έχει η Ελλάδα, όχι οι Έλληνες. Δεν είναι των Ελλήνων η ομορφιά της ελληνικής φύσης και γι' αυτό στον τόπο τους συμπεριφέρονται σα ξένοι, σα ξένοι βαρβαρικής καταγωγής.
Η Ελλάδα είναι ωραία, οι Έλληνες δεν είναι ωραίοι. Καθόλου τυχαίο ότι με τους χρόνους και τους καιρούς η Ελλάδα χειρωτερεύει. Το φαινόμενο. Αντί η Ελλάδα να κάνει καλύτερους τους Έλληνες, αυτοί όλο και περισσότερο καταστρέφουν την πατρίδα τους.
Δεν θα τους πεις τυχερούς τους Έλληνες που τα βρήκαν όλα έτοιμα, θάλασσες και παραλίες, αρχαιολογικούς τόπους και μνημεία. Θα τους έλεγες τυχερούς αν είχαν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της παράδοσης, αν ήξεραν να απολαύσουν τον παράδεισό τους και κονομάγανε διαχρονικά από τον τουρισμό.

Έχει κάτι άλλο να πουλήσει η Ελλάδα εκτός από την Ιστορία της, το παρελθόν της κλασικής αρχαιότητας και την προίκα της γης της, των νησιών της; Αυτή είναι η βαρειά σου βιομηχανία. Όλα τα λεφτά σου.
Όπου κι αν πας στην Ελλάδα συναντάς την Ιστορία και τη χαλασμένη ομορφιά. Το πειραγμένο τοπίο. Από τους Έλληνες. Όχι από τους τουρίστες, τους μετανάστες. Από χρόνο σε χρόνο, από καλοκαίρι σε καλοκαίρι οι Έλληνες κατεβάζουν την ποιότητα του περιβάλλοντος. Η σημερινή Ελλάδα είναι ο καθρέπτης των Ελλήνων.
Ποτέ δεν θα χρεοκοπούσε η Ελλάδα αν οι Έλληνες γνώριζαν να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν την περιουσία που τους κληρονομήθηκε. Τα ακρογιάλια τους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα