Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

5 πράγματα που οι γυναίκες πρέπει να ξέρουν για να είναι ασφαλείς!!




Κάθε δύο λεπτά, μία σεξουαλική κακοποίηση συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για την ασφάλεια του καλοκαιριού. Ναι, αυτές οι συμβουλές μπορούν να εφαρμοστούν τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες, αλλά εγώ θα επικεντρωθώ στις γυναίκες, επειδή περίπου τα 9 από τα 10 θύματα βιασμού είναι γυναίκες .
Όταν μεγάλωνα, ο πατέρας μου ήταν ένας πρώην ντετέκτιβ της NYPD και δεν έφευγα ποτέ από το σπίτι χωρίς να χρειαστεί να απαντήσω σε μια πληθώρα ερωτήσεων σχετικά με το πού πήγαινα, με ποιον θα είμαι και πότε θα πρέπει να τηλεφωνήσω για να είναι σίγουρος  ότι είμαι καλά. Κατά τη διάρκεια και μετά από το κολλέγιο, κάθε φορά που άλλαζα κοιτώνες ή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη, ερχόταν ο ίδιος να ελέγξει τα παράθυρα, τις εξόδους και την πόρτα διαφυγής σε περίπτωση φωτιάς για να βεβαιωθεί ότι το νέο σπίτι μου ήταν ασφαλές.
Ως ενήλικας μπορώ πια να δω πώς αυτές οι μικρές συμβουλές (που νόμιζα ότι ήταν ενοχλητικές εκείνη την περίοδο) ενστάλαξαν μέσα μου την ευαισθητοποίηση όσον αφορά την προσωπική μου ασφάλεια. Αργότερα, η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες, μου  διαμόρφωσαν αυτή την επίγνωση.

1. Να είσαι κοινωνικά έξυπνη.
Τα κοινωνική μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ένα μεγάλο πράγμα, αν χρησιμοποιούνται με υπευθυνότητα, αλλά μπορούν επίσης να δώσουν πολλές πληροφορίες για τη ζωή σας. Δύο λάθη που βλέπω, είναι:
  • Ανεβάζοντας στο διαδίκτυο δικές σας φωτογραφίες και της τοποθεσίας που βρίσκεστε σε πραγματικό χρόνο. Δημοσιεύστε την φωτογραφία αφού έχετε αφήσει αυτή τη θέση. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει ο καθένας  πού βρίσκεστε και που όχι. Οι κυνηγοί, αυτοί που σας παρακολουθούν, είναι πραγματικοί και διαρρήξεις σπιτιών συμβαίνουν κάθε 14,5 δευτερόλεπτα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Απευθύνομαι στα κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία και σε αυτά που πηγαίνουν κολέγιο που ανεβάζουν προκλητικές φωτογραφίες του εαυτού τους σε όλο το διαδίκτυο. Τρέμω όταν σκέφτομαι που, η φωτογραφία με μπικίνι της ανιψιάς μου, της κόρη σας ή της φίλης σας,  που την παρουσιάζει σαν ένα wanna-be σούπερ μοντέλο, θα μπορούσε να καταλήξει. Μην φοβάστε να αναφέρετε συνέχεια στον έφηβο σας ότι το ποστάρισμα προκλητικών φωτογραφιών σε απευθείας σύνδεση μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά τρομακτικά πράγματα.
2. Να είσαι έξυπνη στο δρόμο.
Τις Ζεστές νύχτες του καλοκαιριού είναι τόσο δελεαστικό να μένετε έξω ως αργά έως ότου ακολουθήσετε το μακρύ δρόμο για το σπίτι. Αν είστε μόνες, μην περιπλανιέστε μέσα από πάρκα αργά το βράδυ ή να περιφέρεστε σε έρημους δρόμους. Περπατάτε με το κεφάλι σας επάνω, τους ώμους πίσω και άμεσα από το σημείο Α στο σημείο Β. Κρατήστε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά. Πάρτε το τηλέφωνό σας και να είστε σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή αν είστε στο δρόμο, στην πλατφόρμα του μετρό, ή στο περπάτημα προς το αυτοκίνητό σας σε ένα γκαράζ.
3. Μάθετε αυτοάμυνα.
Κατά την διάρκεια της δεκαετής εκπαίδευσης μου στο Hapkido, έχω  δεχτεί το γεγονός ότι δεν μπορεί ο καθένας  να περάσει τόσο χρόνο όσο έκανα εγώ για την εκμάθηση μεθόδου αυτοάμυνας. Αλλά τουλάχιστον, κάθε γυναίκα θα πρέπει να μάθει τα βασικά, και όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο.
Υπάρχουν καταστάσεις που μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να μην μπορεί να καλέσει σε βοήθεια τον φίλο σας, τον αδελφό, τον πατέρα, τον σύζυγο ή ακόμα και το 911. Όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, ίσως χρειαστεί να παλέψετε για τη ζωή σας. Διάολε, ακόμη και η νέα Μις ΗΠΑ έχει μαύρη ζώνη και μίλησε για την εκπαίδευση αυτοάμυνας στην ομιλία της.
4. Μεταφέρετε έναν προσωπικό συναγερμό ή σπρέι πιπεριού.
Ένας προσωπικός συναγερμός μπορεί να έχει αποτελέσματα εάν ο υποψήφιος επιτιθέμενος φοβηθεί ότι μπορεί να συλληφθεί. Βγάζετε την προσωπική σας σειρήνα, που είναι εξαιρετικά δυνατή, και αν όλα πάνε καλά, θα τρέξει μακριά. Τι γίνεται όμως αν δεν το κάνει; Το σπρέι πιπεριού είναι μια άλλη επιλογή, εφ 'όσον το έχετε στην τσάντα και είναι έτοιμο προς χρήση. Απλά το να έχετε μαζί σας ένα από αυτά τα στοιχεία είναι μια υπενθύμιση ότι σκέφτεστε για την προσωπική σας ασφάλεια. Είστε καλά, σε εγρήγορση και έτοιμες για να δώσετε μάχη.
5. Συμμετέχετε σε συνομιλίες.
Να μοιραστείτε τις ιστορίες σας με τους άλλους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε συμβουλές σε άλλες γυναίκες και να υπενθυμίσετε σε όλες ότι αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Δεν μπορούμε ποτέ  να θεωρούμε την ασφάλεια μας δεδομένη.
Μείνετε ισχυρές, ασφαλείς και σέξι!
Φωτογραφίας: Shutterstock.com
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα