Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Έρχεται το διαδίκτυο των πραγμάτων



Για χρόνια, η προοπτική ενός online κόσμου, που απλώνεται πέρα ​​από τους υπολογιστές, τα τηλέφωνα και τα tablet, σε gadget που φοριούνται, θερμοστάτες και διάφορες άλλες, απλές καθημερινές συσκευές, σκόρπιζε αρκετό ενθουσιασμό. Αλλά τώρα, μερικά από τα λαμπρότερα μυαλά τεχνολογίας εκφράζουν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της ανθρώπινης ζωής, το οποίο εκτείνεται από την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής μέχρι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική ανισότητα.





Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας από το Pew Research Center. Εδώ και δέκα χρόνια, έχει ρωτήσει χιλιάδες ειδικούς της τεχνολογίας για το μέλλον του Διαδικτύου. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε εκφραστεί, ως επί το πλείστον, μια αισιοδοξία, φέτος οι άνθρωποι άρχισαν να εκφράζουν μεγαλύτερη ανησυχία. «Είχαμε πολλές προειδοποιήσεις, πολλοί άνθρωποι απωθούνται», λέει η Janna Anderson, συγγραφέας της έκθεσης.

Οι 1.606 ερωτηθέντες είπαν ότι είδαν πολλά πιθανά οφέλη για το Ίντερνετ των πραγμάτων και τόνισαν πολλά από τα πλεονεκτήματα. Οι υπολογιστές θα γίνουν πιο εύκολοι στη χρήση, ιατρικές συσκευές και υπηρεσίες παρακολούθησης της υγείας θα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών, περιβαλλοντικοί αισθητήρες θα μπορούν να ανιχνεύσουν τη ρύπανση.

Αλλά οι περισσότεροι από τους εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν για τα μειονεκτήματα, τα οποία και θεωρούν πολύ σοβαρά. Η ασφάλεια ήταν μία από τις πιο άμεσες ανησυχίες. ''Οι περισσότερες από τις συσκευές που εκτίθενται στο διαδίκτυο θα είναι ευάλωτες'', έγραψε ο Jerry Michalski, ιδρυτής της δεξαμενής σκέψης REX. " Θα είναι επίσης επιρρεπείς σε ανεπιθύμητες συνέπειες και θα κάνουν πράγματα τα οποία κανείς δεν είχε σχεδιάσει εκ των προτέρων, τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι ανεπιθύμητα."



Πηγή: Wired
Συντάκτης του άρθρου: Παπαδόπουλος Ανδρέας


dwrean

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα