Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

7 στραβά και ανάποδα… σπίτια! {Βίντεο}


spitia
Πρέπει να δικαιολογήσω το ψευδώνυμο “THE OTHER VIEW”. Πρέπει να βλέπω και να προσεγγίζω τα πράγματα από διαφορετική οπτική. Τι πιο αντιπροσωπευτικό λοιπόν, από 7 ανάποδα σπίτια σε όλο τον κόσμο; Σπίτια που έχουν το ταβάνι για πάτωμα, την είσοδο στην οροφή και τα έπιπλα κρέμονται πάνω από το κεφάλι των επισκεπτών. Δεν είναι δυνατόν, θα πείτε. Και όμως, είναι. Δείτε και μόνοι σας το εντυπωσιακό θέαμα και πώς η ιδιορρυθμία των ιδιοκτητών τους έφερε τα πάνω και έκανε αυτά τα σπίτια στις περισσότερες περιπτώσεις τουριστικά αξιοθέατα. Σε περίπτωση πάντως, που επισκεφτείτε κάποιο και χρειαστείτε τουαλέτα, μην το επιχειρήσετε… Ο νόμος της βαρύτητας ισχύει!

  1. Szymbark, Πολωνία
Ο Ιδιοκτήτης του σπιτιού και επιχειρηματίας, Daniel Czapiewski, είχε μία πολύ ανατρεπτική ιδέα. Να κατασκευάσει αυτό το σπίτι ανάποδα σε πραγματικές διαστάσεις και να εξοπλίσει κανονικά και… ανάποδα και το εσωτερικό του, για να κάνει μία πολιτική δήλωση. Να εκφράσει τη δική του οπτική για την πτώση του κομμουνισμού. Τα εγκαίνια έγιναν το 2007 και χιλιάδες επισκέπτες περπατάνε στο ταβάνι κάθε χρόνο. Αν το αποφασίσετε, προσοχή μην χάσετε τον προσανατολισμό σας!
ANAPODASPITIA-1

  1. Wisconsin, ΗΠΑ
Ναι, καλά το βλέπετε. Επιτέλους, αυτό που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται σε όλο τον κόσμο έγινε πραγματικότητα. Ο Λευκός Οίκος έγινε άνω κάτω! Και μάλιστα από τους ίδιους τους Αμερικάνους. Αυτή η τεραστίων διαστάσεων μικρογραφία του Λευκού Οίκου έχει την κωδική ονομασία “Top Secret”! Μήπως θέλετε να ανακαλύψετε το μεγάλο μυστικό του Λευκού Οίκου, που όπως πιστεύουν οι Αμερικάνοι κρατάει τον κόσμο όρθιο;
ANAPODASPITIA-2
  1. Mallorca, Ισπανία
Το House Of Katmandu, που αρχιτεκτονικά έχει βασιστεί στα πρότυπα θιβετιανού μοναστηριού, δεν είναι μία απλή ανάποδη κατασκευή. Είναι ένα συναρπαστικό Entertaining Park για όλη την οικογένεια.Περιλαμβάνει 4D κινηματογραφική εμπειρία με κινούμενα καθίσματα τύπου roller coaster που αναπτύσσουν δυνάμεις 2G, «πιστολίδι» στην άγρια δύση, ονειρεμένα γήπεδα μίνι γκολφ, εστιατόρια και το μοναδικό διαδραστικό ενυδρείο. Ελπίζω να μην προκύψει καμία αναποδιά με καρχαρία!
 ANAPODASPITIA-3
  1. Βιέννη, Αυστρία
Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης με τίτλο House Attack”. Ο δημιουργός του Erin Wurm, ήθελε με αυτό τον τρόπο να μετατρέψει σε ένα ζωντανό έργο τέχνης το ίδιο το κτίριο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (Museum Moderner Kunst – MUMOK) στη Βιέννη. Η τέχνη είναι πράγματι ένας τυφώνας, που μπορεί να κάνει μέχρι και σπίτια να επιτεθούν!
 ANAPODASPITIA-4
  1. Matsamuto, Ιαπωνία
Αυτό το «υπέροχο» ροζ ανάποδο κτίριο στην Ιαπωνία είναι ένα εστιατόριο σε πλήρη λειτουργία, όπως ακριβώς μαρτυράει και το όνομά του, Sakasa Resuto (Ανάποδο Εστιατόριο). Σε αυτό το εστιατόριο όλα είναι ανάποδα, οι επιγραφές, οι κατάλογοι, οι παραδοσιακές γιαπωνέζικες παντόφλες, που κρέμονται από το «πάτωμα». Μάλλον σχεδόν όλα είναι ανάποδα, καθώς δύο πράγματα γίνονται κανονικά. Τρώτε, αν δεν σας πιάσει ναυτία, και πληρώνετε εσείς, όχι ο «αστειάτορας»!
 ANAPODASPITIA-5
  1. Trassenheide, Γερμανία
Δεν ήθελαν να κάνουν καμία πολιτική δήλωση, δεν ήθελαν να φτιάξουν έναν εμπορικό χώρο, δεν ήθελαν να διακωμωδήσουν τίποτα. Οι αρχιτέκτονες του συγκεκριμένου γαλάζιου ανάποδου σπιτιού στη Γερμανία,Klaudiusz Golos και Sebastion Mikuciuk, έδωσαν την πιο πειστική εξήγηση για το αρχιτεκτόνημά τους. Ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό!
 ANAPODASPITIA-6
  1. Ganghwa Island, Νότια Κορέα 
Τα είδαμε να γίνονται μουσεία, εστιατόρια, πάρκα, τουριστικά αξιοθέατα. Αυτό το ανάποδο σπίτι όμως, στη Νότια Κορέα έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον, γιατί κρύβει ένα ιδιαίτερο μυστήριο. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του, γιατί το έκανε, αν ανοίγει το σπίτι, αν μπορεί κάποιος να μπει μέσα. Ποιος ξέρει, μπορεί απλώς να πήρε ανάποδες με όσα γίνονται ή μπορούν να γίνουν!
ANAPODASPITIA-7
Σημ. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα www.oobject.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα