Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Μαθήματα στον έρωτα, από ρομαντικές – θρυλικές φωτογραφίες

Επιμέλεια – Απόδοση: Νατάσσα Μανίτσα
Πρόσφατα, η πιο διάσημη φωτογραφία, το πιο γουάου φιλί, που χιλιάδες ζευγάρια μιμήθηκαν έκτοτε εκστατικά μπροστά στην Time’s Square, έχασε τον εμπνευστή της…
Αναφέρομαι φυσικά στον Glenn McDuffie, τον παρορμητικό ναύτη που σφράγισε την ανείπωτη χαρά του για την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με ένα κινηματογραφικό φιλί, που πολλοί σκηνοθέτες δεν κατάφεραν να αποτυπώσουν ανάλογα.
Αγαπάμε φωτογραφίες, κυρίως για τον τρόπο που αποτυπώνουν εικόνες, που χίλιες λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν. Αγαπάμε ακόμα περισσότερο φωτογραφίες που έχουν τη δυνατότητα να σε ταρακουνούν να νιώσεις την ένταση, το συναίσθημα, την παρόρμηση, την τρέλα…
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι θεϊκές, κυρίως γιατί αντιπροσωπεύουν το πάθος και τα μαθήματα που μας διδάσκουν για συναισθήματα πολύ μεγάλα να τα ομολογήσεις, μα πολύ μοναδικά για να τα προσπεράσεις.
Αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον έρωτα… cheesy??
Πολύ… ε, και;

Μάθημα Νο1.
Ζήσε τη στιγμή και κυνήγα το απροσδόκητο. Η παρόρμηση μπορεί να σου φέρει στιγμές που αν τις προσπεράσεις δε θα ξαναρθούν
171543158
Oldie -Goldie! O Glenn McDuffie και η Gloria Bullard, οι δύο πρωταγωνιστές της πιο iconic φωτογραφίας ever! Photo by Alfred Eisenstaedt for Time & Life Pictures via Getty Images.

Μάθημα Νο2.
Μερικές φορές ένα χαμόγελο, είναι το μόνο “σ’ αγαπώ” που έχεις ανάγκη 
103741757
Η Lucille Ball και ο σύζυγός της Desi Arnaz ετοιμάζονται για το κλείσιμο του πασίγνωστου show τους, 1955. Photo by Archive Photos/Stringer for Getty Images.
Μάθημα Νο3.
Δεν υπάρχει “για πάντα” στον έρωτα… Το πιο σημαντικό είναι απλά να σου συμβεί, σίγουρα όχι πόσο θα κρατήσει
171543158
Η Elizabeth Taylor και ο τότε σύζυγος και μεγάλος της έρωτας, Richard Burton μοιράζονται μία από τις επικές ρομαντικές στιγμές τους, 1968. Photo by Bentley Archive/Popperfoto for Getty Images.
Μάθημα Νο4.
Ακόμα κι αν “γκρεμίζεται” ο κόσμος γύρω σου, ο έρωτας, όλα τα μπορεί…
116466376
Ένα ζευγάρι, διαδηλώνει τον… έρωτά και μια έντονη στιγμή πάθους, απαθανατίζεται κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στους δρόμους του Vancouver, 2011. Photo by Rich Lam for Getty Images.

Μάθημα Νο5.
Αν δεν υπάρχει χώρος για “χαζομάρες” σε μια σχέση… τότε κάτι δεν κάνεις καλά.
163501902
Ο υπεροχότατος Paul Newman μετά της συζύγου, Joanne Woodward… ενώ κάνουν όποια χαζομάρα βάζει ο νους σου, 1963. Photo by Fotos International for Getty Images.
Μάθημα Νο6.
Μην συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που ξέρεις ότι αξίζεις ή από αυτό που πραγματικά επιθυμείς
marissa gaeta
Η αξιωματικός του Αμερικανικού Ναυτικού, Class Marissa Gaeta φιλάει με πάθος και σε κοινή θέα το κορίτσι της… Virginia Beach, 2011. Photo by Associated Press.
Μάθημα Νο7.
Άδραξε την ευκαιρία να δημιουργήσεις και να μοιραστείς το ταλέντο σου… ό,τι πιο σέξι μπορεί να σου τύχει…
107105887
Ο Mick Fleetwood και η Stevie Nicks των Fleetwood Mac… (μια σύντομη, παράνομη σχέση, που κατέληξε σε υπέροχα κομμάτια…) live onstage στο Los Angeles, 1983. Photo by Richard E. Aaron for Redferns.
Μαθημα 8: Να λες “αντίο” με τρόπο μοναδικό… δεν ξέρεις ποιο από όλα θα είναι το τελευταίο…
marlene dietrich kissing
Η ηθοποιός Marlene Dietrich φιλάει έναν αξιωματικό αντί να τον αποχαιρετήσει… Los Angeles, 1943. Photo by Associated Press.
Μάθημα Νο9.
Ο έρωτας τεστάρεται και αποδεικνύεται όχι στα εύκολα και τα σαχλά μόνο… άλλα όταν πρέπει να δώσεις τις προσωπικές σου μάχες…
171543158
Η Jean Moore φιλάει τον αρραβωνιαστικό της τον βετεράνο Ralph Neppel, στον Λευκό Οίκο, 1945. Photo by George Skadding for Time & Life Pictures via Getty Images.
Μάθημα Νο 10:
Μην επιτρέψεις ποτέ σε κάποιον να σου υποδείξει ποιον θα ερωτευτείς και ποιον όχι.
pearl bailey and louie bellson
Η Pearl Bailey και ο Louie Bellson, ένα από τα πρώτα ζευγάρια του Χόλιγουντ, που πήγαν κόντρα στην… ομοιομορφία της επιλογής ερωτικού συντρόφου… στα Cue Awards, Los Angeles, 1969. Photo by Ron Galella for Wire Image.
Μάθημα – Στόχος:
Αν φερθείς στον έρωτα σου όπως του αρμόζει, με πάθος, ένταση και φαντασία, τότε μόνο μπορεί να κρατήσει μια ζωή, ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες και τις τρικλοποδιές που θα σου βάλει η ίδια η ζωή.
176509727
Η Gloria Bullard, η γυναίκα που ήταν στη θρυλική φωτογραφία με το ναύτη μπροστά στην Times Square και ο πιλότος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Jerry Yellin αναπαριστούν την φωτογραφία, New York City, 2013. Photo by Emmanuel Dunand for Getty Images
Πηγή: Huffington Post

kissmygrass

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα