Καπέλο για φωτιστικό
Όλοι μας έχουμε κάπου στο σπίτι μας ένα φωτιστικό το καπέλο του οποίου δεν μας αρέσει πια και δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να το αλλάξουμε. Πάνω σε αυτά τα παλιά καπέλα μπορούμε με τα φίλτρα του καφέ να φτιάξουμε εντυπωσιακά καπέλα. Για την κατασκευή μας θα χρειαστούμε πέρα από τα φίλτρα ένα πιστόλι σιλικόνης και ένα χοντρό μαρκαδόρο. Καθαρίζουμε καλά το καπέλο και ζεσταίνουμε τη σιλικόνη. Παίρνουμε ένα ένα φίλτρο και το διπλώνουμε στο μοτίβο που θέλουμε. Περνάμε μέσα στο φίλτρο μας το μαρκαδόρο κλειστό, έτσι ώστε στο κάτω μέρος του φίλτρου να σχηματίζεται μία κυκλική βάση. Παίρνουμε το πιστόλι της σιλικόνης και περνάμε τη ρευστή σιλικόνη στο κάτω μέρος του φίλτρου. Το κολλάμε στο καπέλο του φωτιστικού και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Συσκευασία δώρου
Ένα ακόμα πλεονέκτημα των φίλτρων του καφέ είναι πως μπορούν να ραφτούν σαν να ήταν ύφασμα. Κόβουμε το φίλτρο μας στο μέγεθος που θέλουμε και με μία κλωστή στο χρώμα της αρεσκείας μας αρχίζουμε να ράβουμε τις πλευρές που θέλουμε να κλείσουμε. Αφήνουμε το άνοιγμά μας από το οποίο θα μπει το δώρο μας. Μπορούμε με ένα μαρκαδόρο να σχεδιάσουμε κάτι πάνω στο φίλτρο, φροντίζοντας να μην περάσει το χρώμα και στις δύο πλευρές.
Χρωματίζοντας τα φίλτρα
Ένα ακόμα καλό με τα φίλτρα του καφέ είναι η ευκολία που έχουν στο να χρωματιστούν. Για να τα χρωματίσουμε μπορούμε να επιλέξουμε από χρώματα ζαχαροπλαστικής μέχρι νερομπογιές! Τα φίλτρα θα απορροφήσουν με ευκολία το χρώμα χωρίς να σας κουράσουν, σαν να κατασκευάστηκαν γι' αυτό. Παίρνουμε το χρώμα και το διαλύουμε σε ένα μπολ μέσα σε νερό. Στη συνέχεια παίρνουμε το φίλτρο μας και το βυθίζουμε την άκρη του μέσα στο χρώμα. Η άκρη του θα αρχίσει να απορροφά το χρώμα βάφοντας και το υπόλοιπο φίλτρο. Αν θέλουμε μπορούμε να παίξουμε με τα χρώματα παίρνοντας πιο έντονο ή πιο παλ χρώμα ή ακόμα επιτυγχάνοντας πολυχρωμία.
Αρωματίζοντας τα συρτάρια
Η διαπερατότητα των φίλτρων καφέ τα καθιστά ιδανικές θήκες για τα αρωματικά που θέλουμε να κρύψουμε ανάμεσα στα ρούχα μας στο συρτάρι για να μυρίζουν πάντα όμορφα. Παίρνουμε τα φίλτρα και βάζουμε μέσα δύο κουταλιές της σούπας από το ποτ πουρί της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών ή κομμάτια ξύλου βαπτισμένα σε αιθέρια έλαια. Κλείνουμε το πουγκάκι με μία κορδέλα της αρεσκείας μας. Τα συγκεκριμένα αρωματικά μπορούν να μπουν και σε ένα οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού μας για να μυρίζει όμορφα.
Μπουκέτο λουλουδιών
Για αυτή την χειροτεχνία θα χρειαστούμε ένα πιστόλι σιλικόνης, φίλτρα καφέ, πράσινο σύρμα και πράσινη κολλητική ταινία ή χαρτοταινία. Αρχικά παίρνουμε έξι φίλτρα καφέ και τα διπλώνουμε στα τέσσερα, στη συνέχεια τα ενώνουμε μεταξύ τους με τον τρόπο που θέλουμε και παίρνουμε ένα κομμάτι σύρμα. Δένουμε το σύρμα γύρω από το τελείωμα των φίλτρων και αφού το στερεώσουμε καλά, προσθέτοντας και λίγη σιλικόνη για να σταθεί, αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα. Αυτό το κάνουμε πηγαίνοντας από το εσωτερικό προς το εξωτερικό. Αν θέλουμε να κάνουμε ακόμα πιο αληθοφανές το λουλούδι μας πριν ξεκινήσουμε κόβουμε το πάνω μέρος από τα φίλτρα σε σχήμα πετάλων. Αφού ανοίξουμε όλα μας τα «πέταλα» του λουλουδιού περνάμε την ταινία κυκλικά από το κάτω μέρος περιδένοντας το «κοτσάνι» με τα «πέταλα». Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτιάξουμε το μπουκέτο που θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.