Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κάτω από κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά ….



Ο άνθρωπος παραμένει μυστήριο και οι πράξεις του φαίνεται να είναι ακατανόητες τόσο στην παιδική ηλικία όσο και στη ενήλικη ζωή του!! Υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να πατήσουν πρώτοι στην κορυφή ενός βουνού. Αλλοι που θυσιάζουν τον εαυτό τους για να κατακτήσουν έναν άνθρωπο που όμως αυτός δεν θέλει να τους ξέρει. 

Μερικοί νομίζουν ότι μόνο όταν βρεθούν σε ένα άλλο μέρος διαφορετικό μπορούν να ευτυχήσουν. Αλλοι αν δεν αποκτήσουν δύναμη δεν μπορούν να ησυχάσουν. Αλλοι επιδίδονται σ εναν αγώνα ερωτικού καταναλωτισμού χωρίς να μπορούν να σταθούν σε κανέναν θεωρώντας οτι το κλειδί το έχει ο επόμενος. Αλλοι αναζητούν απελπισμένα την αγάπη και την αποδοχή ακόμη και από εκείνους που δεν εκτιμούν. Αλλοι παίρνουν ουσίες για να ναρκώνουν τον εγκέφαλο τους. Αλλοι κρίνουν συνεχώς και προσπαθούν να κατεδαφίσουν τους άλλους.


Οτι κι αν κάνουμε, το κάνουμε για να καλύψουμε κάποια ανάγκη μας. Δεν έχει καμμά σημασία πόσο χρόνων είμαστε ή σε ποιό μέρος του πλανήτη έχουμε γεννηθεί, όλοι μας έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Ολοι μας εχουμε την ανάγκη από βεβαιότητα όλοι θέλουμε κάποια πράγματα για να αισθανόμαστε σιγουριά. Ο δημιουργός μας επειδή ήθελε να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή μας έδωσε και την ανάγκη της αβεβαιότητας. Είναι μια εντελώς αντίθετη ανάγκη από την προηγούμενη αλλά ειναι εξίσου σημαντική. Η πολλή βεβαιότητα μας κάνει να πλήττουμε και η πολλή αβεβαιότητα μας τρελαίνει. Τα θέλουμε και τα δυό, ούτε μόνο το ένα ούτε μόνο το άλλο. Εχουμε επίσης ανάγκη για σύνδεση και για αγάπη, αλλά έχουμε ανάγκη και από σημαντικότητα. Η σημαντικότητα μας κάνει να θέλουμε να ξεχωρίσουμε από τους άλλους και η ανάγκη για αγάπη μας κάνει να ρίχνουμε τα τείχη της μοναδικότητας και να γινόμαστε ένα με τους άλλους. Θέλουμε και τα δυό. Οχι μόνο το ένα, όχι μόνο το άλλο. Ολοι μας εχουμε ανάγκη να έχει η ζωή μας ένα νόημα και ένα σκοπό και να εξελισσόμαστε. Επίσης έχουμε την ανάγκη να προσφέρουμε να μοιραστούμε. Και οι έξι αυτές ανάγκες είναι πανανθρώπινες. Διαφέρουμε μόνο στον τρόπο που τις καλύπτουμε. Μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με δημιουργικούς αλλά και με καταστροφικούς τρόπους. Πολλές φορές έχουμε ένα πρόβλημα ή μιά αρνητική συμπεριφορά που δε λέμε να αφήσουμε επουδενί. Αυτό συμβαίνει γιατί μας καλύπτει κάποια ανάγκη μας. Μπορεί να παίρνουμε αγάπη μέσα από αυτή ή σημαντικότητα ή ακόμη μπορεί να καλύπτουμε την αβεβαιότητα μας με αυτό τον τρόπο προμηθεύοντας τη ζωή μας με σασπένς. Ρώτα τον εαυτό σου γιατί το χρειάζομαι αυτό; Ποιά ανάγκη μου καλύπτω; Θα μπορούσα να καλύψω την ανάγκη μου με έναν άλλο δημιουργικό τρόπο; Αυτό θα σε οδηγήσει στο να αποκτήσεις συνειδητότητα και να φωτίσεις με αλήθεια τiς συμπεριφορές σου και τότε θα έχεις κάνει περισσότερο από το μισό δρόμο πρός την αλλάγή.

myorama

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα