Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Τι τρέχει... ή μάλλον, τι ΔΕΝ τρέχει με το facebook;

Γιατί έχουν μειωθεί τα like και οι ειδοποιήσεις από το Facebook; Βλέπετε τους φίλους σας, στο Facebook, ανενεργούς και τις ειδοποιήσεις και τα like να μειώνονται μέρα με τη μέρα; Μην ανησυχείτε, δεν σας έχουν βαρεθεί οι φίλοι σας, απλώς δεν βλέπουν...

Pictureτις ενημερώσεις σας!!! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τελευταία έχουν παρατηρήσει μια δραματική μείωση επισκεψημότητας και ανταπόκριση στις  αναρτήσεις τους στο Facebook. Είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε για σελίδες. Ειδικά οι δεύτερες, έχουν φάει τη μεγαλύτερη λογοκρισία στις κοινοποιήσεις, αν δεν έχουν επιλέξει να πληρώσουν για κάποια διαφήμιση.

Σύμφωνα με το doctv.gr, πλέον όταν δεν 'αλληλοεπιδρούμε' ενεργά (σχολιασμός, κοινοποίηση, like) με ένα χρήστη τότε εκείνος εξαφανίζεται από τις ενημερώσεις μας. Εάν μιλάμε, δε, για σελίδες, εκείνες είναι που εξαφανίζονται από το feed μας. Ο μέσος χρήστης έχει κάνει like σε 40 σελίδες. Όμως εξαφανίζονται, αν οι σελίδες αυτές δεν πληρώσουν για την προώθησή τους. Κοινώς, πλέον δε βλέπουμε εκείνα που δεν μας αρέσουν, αλλά ούτε κι αυτά που μας αρέσουν.

Οι σελίδες ακόμα και σε περίπτωση που πληρώνουν διαφήμιση, αντιμετωπίζουν συρρίκνωση της προβολής τους και του «πλήθους» στο οποίο απευθύνονται -μέσα στον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός μειώνεται σταδιακά και κατακόρυφα.

Οπως αναφέρει η Huffigton Post, η επίσημη απάντηση του facebook είναι ότι όσο μεγαλύτερος γίνεται ο όγκος των χρηστών και της ύλης που παράγουν, τόσο δυσκολότερο γίνεται στα post να τρυπώσουν στο feed μας.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Derek Muller εξηγεί ανάμεσα σε άλλα ότι οι περικοπές στα newsfeed, αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του fb, για δημιουργία εσόδων. Με λίγα λόγια: το Facebook δεν μοιράζεται με τους φίλους μας το περιεχόμενο της σελίδας μας, για να αναγκαστούμε πληρώσουμε για την προώθησή της. Δηλαδή μας εκβιάζει να γίνουμε όλοι διαφημιστές της σελίδας ή της ζωής μας! Όπως καταλαβαίνετε, οι σελίδες που δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αλλά ενημερωτικό, πολιτικό, ακτιβιστικό κ.λ.π καλή ώρα όπως η AllNewz, πλήττονται περισσότερο. Δείτε το βίντεο:


Η μόνη λύση είναι να κάνετε μια μικρή καθημερινή βόλτα στις σελίδες που θεωρείτε ότι σας προσφέρουν τις καλύτερες ειδήσεις (δύσκολο σε όλες, οπότε βάλτε προτεραιότητες) και μην ξεχνάτε να κάνετε λάικ στις αναρτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει περισσότερη ενεργοποίηση τους. 
Picture
Λυπόμαστε, αλλά πρώτον δεν μας αρέσουν οι εκβιασμοί και δεν δεύτερον, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΓΑΠ... ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!


allnewz
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα