Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Υγιεινές Αντικαταστάσεις

pita-gyros

Το να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε να κόψετε «μαχαίρι» τα πατροπαράδοτα σουβλάκια είναι αδύνατο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε τις θερμίδες» σχεδόν στο μισό (περίπου 350 θερμίδες).
Αρχικά λοιπόν, ζητήστε αλάδωτη πίτα ή προτιμήστε την κυπριακή πίτα, επιλέγετε κοτόπουλο αντί για χοιρινό, καθώς επίσης αποφύγετε τις πατάτες τηγανιτές

Έτσι θα μειώσετε την πρόσληψη των κορεσμένων λιπαρών, των θερμίδων και του αλατιού. Εμπλουτίστε το σουβλάκι σας με ψιλοκομμένα λαχανικά (π.χ. λάχανο, μαρούλι, τομάτα, κρεμμύδι). Όσον αφορά στις σως, προτιμήστε το παραδοσιακό τζατζίκι αλλά σε μικρή ποσότητα.

carbonara-lightΔημιουργήστε Light καρμπονάρα, αποφεύγοντας την κλασσική κρέμα γάλακτος, την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε με ημίπαχο γάλα
Προκειμένου να μην στερηθείτε τα αλλαντικά προτιμήστε αλλαντικά με ελαιόλαδο, καθώς επίσης επιλέγετε light τυριά
Συνηθίστε, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, όπου έχουν διπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα κλασσικά ζυμαρικά. Έτσι, συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη ρύθμιση βάρους, εφόσον προκαλούν γρηγορότερα κορεσμό, και μειώνουν την απορρόφηση λίπους.
Στη δίαιτα και στο αλκοόλ λέμε ναι όταν κάνουμε σωστές επιλογές. Καλύτερη εναλλακτική αποτελεί η μπίρα, μιας και περιέχει λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με τα υπόλοιπα ποτά. 

Πιο συγκεκριμένα η μπίρα περιέχει 43 θερμίδες ανά 100 ml σε αντίθεση με τα υπόλοιπα οινοπνευματώδη ποτά (π.χ. κοκτέιλ) που δίνουν 250 θερμίδες ανά 100 ml.
kapoli75x100Γεωργία Καπώλη, MSc
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα