Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΥΧΗ!

Μην επαφίεσαι στην τύχη. Δεν υπάρχει τύχη. Η τύχη είναι αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών και αποφάσεων που παίρνουμε καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.
Τύχη σημαίνει να μπορούμε και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Στη ζωή κάθε φορά που δεν αποφασίζεις είναι σαν να έχεις ήδη αποφασίσει. Όταν δεν αποφασίζεις, έχεις αποφασίσει να κάνεις εκείνο που δεν αποφάσισες. Ουσιαστικά, αποφάσισες. Και, όταν αποφασίζεις επειδή δεν αποφάσισες, τότε είναι που βιώνεις την πραγματική κόλαση.
Τότε είναι που ξεχνάς ποιος είσαι επειδή σε περικυκλώνει και σε στραγγαλίζει εκείνο που δεν είσαι. Κόλαση είναι να το ξέρεις ή έστω και να υποψιάζεσαι ότι είσαι κάποιος άλλος τελείως διαφορετικός από αυτός που δείχνεις και βιώνεις ότι είσαι. Κόλαση είναι η άμεση απομάκρυνση από το Φως. Κόλαση είναι το να νοιώθεις το ότι είσαι λιγότερος. Η αίσθηση της ενοχής του να είσαι λιγότερος.
Κι εμείς τι κάνουμε; Τη στιγμή που μας πνίγει, μας περιτριγυρίζει αυτό που δεν είμαστε, το μίσος, η αμφιβολία, η ανασφάλεια, η ζήλια, ο θυμός, η αγανάκτηση, ο φόβος, η κακομοιριά, ξεχνάμε το ποιοι πραγματικά είμαστε. Δεν είμαστε φόβος, δεν είμαστε μίσος, δεν είμαστε ζήλια, ούτε θυμός, δεν είμαστε ανεπάρκεια, δεν είμαστε…δεν είμαστε…αλλά επειδή μας πνίγουν όλ’ αυτά, νομίζουμε ότι είμαστε κι απομακρυνόμαστε από αυτό που πραγματικά είμαστε.
Γι’ αυτό, πάρετε την απόφαση να επιλέξτε το δρόμο της αφθονίας και όχι το δρόμο της στέρησης. Συνειδητοποιείστε και πιστέψτε τι πραγματικά είσαστε. Είστε φως, γνώση, αγάπη, ομορφιά, δύναμη, επιτυχία, χαρά. Επιλέξτε αυτό που είστε. Βιώστε το. Αγκαλιάστε το. Γίνετε ένα μ’ αυτό.
Να θυμάστε όμως, κάτι. Ότι όποιος έχει την επιλογή έχει και το μαρτύριο. Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι αφού επέλεξες την αφθονία και την επιτυχία στη ζωή σου, θα πληρώσεις και το τίμημα.

Γι’ αυτό, κάντε αυτές τις τρεις ερωτήσεις στον εαυτό σας: 
  • Τι είναι αυτό που θέλω να πετύχω στη ζωή μου; 
  • Ποιο είναι το τίμημα ή τα τιμήματα που θα χρειαστεί να πληρώσω για να το πετύχω; 
  • Είμαι διατεθειμένος/η να το πληρώσω; 

Μην κάνετε το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Θέλουν την επιτυχία, θέλουν την υγεία, θέλουν τα καλύτερα δώρα της ζωής, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το τίμημα. Δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το τίμημα της επιτυχίας, που σημαίνει να δουλέψουν σκληρά για να δικαιωθούν. Θέλουμε και την πίττα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο. Αυτό δε γίνεται. Δεν μπορεί να γίνει.
Ο αποτυχημένος θέλει και την πίττα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο.
Ο αποτυχημένος θέλει την επιτυχία χωρίς να δώσει εξετάσεις.
Ο αποτυχημένος θέλει να διοριστεί στο δημόσιο και ταυτόχρονα να γίνει πολυεκατομμυριούχος!
Ο αποτυχημένος θέλει να λαδώσει για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης. Και λαδώνει και παίρνει το δίπλωμα και σκοτώνει κάποιον από την απροσεξία του, πηγαίνει φυλακή και η οικογένειά του και του θύματός του δυστυχούν. Αυτό θέλουμε; Αυτή τη φιλοσοφία θέλουμε να έχουμε;
Να μάθουμε να είμαστε προετοιμασμένοι να πληρώσουμε το τίμημα. Και το τίμημα πρέπει να πληρωθεί προκαταβολικά. Δεν είναι ένα τίμημα το οποίο δεν μπορείς να το πληρώσεις.
Αν θέλεις την επιτυχία, θα πληρώσεις τίμημα. 
Σε στεναχώρια, σε λιωμένα παπούτσια, σε άγχος, ιδρώτα, κούραση. Όταν δεν είσαι διατεθειμένος να το πληρώσεις το τίμημα πώς θέλεις το αντίτιμό του;
Κάποιος μπήκε σ΄ ένα φαστφουντάδικο για να φάει κάτι. Κάθισε σ’ ένα αδειανό τραπέζι και περίμενε κάποιον να του δώσει την παραγγελία του. Φυσικά κανείς δεν φάνηκε. Τελικά μια γυναίκα μ’ ένα γεμάτο δίσκο καθίσει απέναντί του και τον ενημέρωσε για το πως δουλεύει το σύστημα στο φαστφουντάδικο. «Στάσου στην άκρη εκεί», του είπε. «Ακολούθησε την ουρά και πάρε ότι θέλεις. Στην άλλη άκρη της ουράς θα σου πουν πόσα θα πρέπει να πληρώσεις». Η ζωή είναι έτσι ακριβώς. Η ζωή δεν είναι εστιατόριο πολυτελείας, αλλά φαστφουντάδικο. Στο εστιατόριο πρώτα τρως και μετά πληρώνεις το λογαριασμό. Στο φαστφουντάδικο πρώτα πληρώνεις και μετά τρως. Ακριβώς έτσι είναι και η ζωή. Μπορείς να πάρεις οτιδήποτε θέλεις αρκεί να είσαι πρόθυμος να πληρώσεις το τίμημα. Μπορείς ακόμη να αποκτήσεις επιτυχία, αλλά δεν θα το πετύχεις ποτέ σου αν περιμένεις να σου την προσφέρει κάποιος άλλος. Μόνο από μόνος σου μπορείς να το καταφέρεις».
Η αποτυχία είναι η καθαρή ουσία της γνώσης. Αξιοποιήστε αυτή τη γνώση. Όσο περισσότερο αξιοποιείτε τις γνώσεις σας τόσο πιο κοντά έρχεστε στην επιτυχία και την ευημερία. Γιατί η επιτυχία και η ευημερία είναι δυο ζηλιάρες αδερφές. Ζηλεύουν αυτούς που έχουν γνώση και την εφαρμόζουν στην πράξη. Γιατί η γνώση δεν είναι μόνο τα βιβλία και τα σεμινάρια. 
Γνώση είναι η πρακτική εφαρμογή των βιβλίων και των σεμιναρίων. Δεν αρκεί να πάρεις βιβλία και να παρακολουθείς σεμινάρια. Τα βιβλία και τα σεμινάρια είναι ωραία. Στην πράξη όμως, τι γίνεται;
Αν θέλετε να δείτε τι έχει πρακτικό αποτέλεσμα και τι δεν έχει δοκιμάστε το για 21 συνεχόμενες ημέρες. Μόνον τότε θα δείτε αν πραγματικά δουλεύει κάτι.
Κάποιος είπε ότι το πραγματικό ταξίδι των ανακαλύψεων δεν είναι όταν ψάχνουμε για καινούρια τοπία αλλά όταν έχουμε καινούρια μάτια. Έχουμε ένα μυαλό, το οποίο είναι καταπληκτικό, ένα μυαλό «χειμώνα καλοκαίρι», ένα μυαλό που χωράει εκατό τρισεκατομμύρια λέξεις. Κι εμείς χρησιμοποιούμε ένα πολύ μικροσκοπικό κομμάτι του μυαλού μας. Γι αυτό, ας ξεκινήσουμε την προσπάθεια και ας μάθουμε επί τέλους να ελέγχουμε τα «πιάτα» που επιλέγουμε να βάλουμε στο τραπέζι μας.
Ας μάθουμε δηλαδή, να διαλέγουμε τις σκέψεις που τροφοδοτούμε το νου μας. Γιατί αυτές προκαθορίζουν τις αντιδράσεις μας σε ότι μας συμβαίνει και τον τρόπο και ποιότητα των καθημερινών μας αποφάσεων για οτιδήποτε μας απασχολεί. Εκείνος που ελέγχει τις σκέψεις του ελέγχει και τον κόσμο του. Σκέψη, συναίσθημα, πράξη. Δεν είναι όμως εύκολο ν’ αρχίσουμε ν’ αλλάζουμε μ’ ένα καινούριο τρόπο σκέψης. Δεν είναι εύκολο όλο αυτόν τον προγραμματισμό των είκοσι, τριάντα, πενήντα χρόνων να τον αλλάξουμε. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο. Ούτε ήταν εύκολο όταν ξεκινήσαμε το πρώτο μάθημα οδήγησης που είχαμε δυο πόδια και τρία πεντάλ. Ήταν εύκολο; Όχι. Έτσι κι εδώ. Ν’ αλλάξουμε λιγάκι τα μυαλά μας και να μπορέσουμε να συνηθίσουμε στις καινούριες ιδέες. Γιατί διαφορετικά, αν δεν το κάνουμε αυτό, αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης, τότε θα νιώσουμε αποτυχημένοι. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν λίγο ώστε να αλλάξουν τρόπο σκέψης. Προτιμούν να ταλαιπωρούνται πολύ μένοντας οι ίδιοι.
Πώς είναι δυνατόν να αλλάξει η ζωή σου, αν δεν αλλάξεις τον τρόπο που την αντιμετωπίζεις; 
Αν δεν αλλάξεις τον τρόπο που αντιδράς; 
Αν δεν αλλάξεις τον τρόπο που καθημερινά χαράζεις τις στρατηγικές σου; 
Το βασίλειο της τύχης, της χαράς, της επιτυχίας, της ευτυχίας, της ολοκλήρωσης βρίσκεται μέσα σας φίλοι μου, ανοίξτε τα ντουλάπια της ψυχής σας, πιστέψτε στον εαυτό σας και να είστε βέβαιοι ότι θα το ανακαλύψετε!
Εσείς έχετε το μηχανισμό και τη δυναμική να διαμορφώσετε τη δική σας τύχη ή κακοτυχία.
Εσείς έχετε τις ικανότητες να διαμορφώνετε το δικό σας «αστρολογικό χάρτη» και να χαράξετε με ακρίβεια την πορεία και εξέλιξη που θα έχει η ζωή σας. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό για σας. Μόνον εσείς.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα