Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΙΟYΡΓΩΝΤΑΣ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ




Οι σχέσεις μας είναι καθρέφτης του εσωτερικού μας κόσμου και της σχέσης μας με τον ίδιο τον εαυτό μας .

Οι εσωτερικές μας  συγκρούσεις συχνά  εξωτερικεύονται σαν συγκρούσεις με τους αγαπημένους μας . Οταν συγκρούνται μέσα μας πεποιθήσεις , ανάγκες , αξίες ,προβάλλουμε αυτές τις συγκρούσεις στους ανθρώπους γύρω μας και ιδιαίτερα στους πιο κοντινούς μας. Πιστεύουμε ότι συγκρούονται μαζί μας , περιορίζοντας μας ή προβάλλοντας αντίσταση , όταν στην πραγματικότητα , ένα μέρος του ίδιου του εαυτού μας περιορίζει ή προβάλλει αντίσταση σε ένα άλλο . Τότε αγανακτούμε και κατακρίνουμε τους άλλους . Και αυτοί αισθάνονται αδικημένοι γιατί νιώθουν ότι δεν έχουν σχέση με τις κατηγορίες μας.



Τότε αναγνωρίζουμε ότι ο αγαπημένος μας βρίσκεται στο θέατρο της ζωής μας για να μάθουμε εμείς να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε  τον εαυτό μας χωρίς όρους . Και αν κάποια στιγμή που αισθανόμαστε πικρία με το άλλο άτομο  επιθυμούμε να τον συγχωρήσουμε, θα δούμε  ότι έχουμε ανάγκη να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας διότι εμείς   βάλλαμε  τον άλλον σε αυτό τον άχαρο ρόλο για να μπορέσουμε να στραφούμε μέσα μας και να πάρουμε το μάθημα μας  και να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας.

Αφιέρωσε μία ολόκληρη ημέρα ή όσο  πιστεύεις ότι χρειάζεται για να φέρεις  την αρμονία στη σχέση κάνοντας τις παρακάτω ασκήσεις.

1. Ασκηση συγχώρεσης . Χαλάρωσε στη σιωπή και νοητικά μίλα του.

Αγαπημένε ....... σου ζητώ συγνώμη 
                              σε παρακαλώ συγώρεσε με 
                              σε αγαπώ 
                              σε ευχαριστώ.

2. Εστιάσου στα θετικά στοιχεία της προσωπικότητας του, στις δραστηριότητες του  κλπ.

3. Γράψε του ένα γράμμα γράφοντας όλα τα μαθήματα που διδάχτηκες   και πόσο  συνέβαλλε  με την συμπεριφορά του  στην εξέλιξη της ψυχής σου. Δεν χρειάζεται να δώσεις το γράμμα.

4. Να ερμηνεύεις την συμπεριφορά του όχι σύμφωνα με τα δικά σου φίλτρα αλλά κατανοώντας ότι πίσω από την συμπεριφορά του υπάρχει ένας  άνθρωπος με διαφορετική ιστορία , εμπειρίες κλπ.  Επίσης να αναγνωρίζεις ότι και αυτός  όπως και εσύ είναι ψυχή σε εξέλιξη.

Να θυμάσαι πάντα ότι αυτό που λέει ο άλλος χαραχτηρίζει εκείνον  αλλά ο τρόπος που αντιδρούμε χαραχτηρίζει εμάς . Επομένως , ο αγαπημένος μας είναι ένας μαγικός καθρέφτης να δούμε τον εαυτό μας. Ας απολαύσουμε την διαδικασία χωρίς να κρίνουμε ούτε τον εαυτό μας ούτε την υπέροχη ψυχή που μας κάνει την χάρη και βρίσκεται στο έργο της ζωής μας. 

Η εισαγωγή είναι από το καταπληκτικό βιβλίο του 
Ρόμπερτ Νατζέμυ 
ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ 
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΔΙ , ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΝΗΜΕΣ.


 SEVASTI VOLA
CERTIFIED  LIFE COACH.



sevastivola

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα