Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

O Milky Way Eίναι Zωντανός Kαι Εξελίσσεται!!


Οι αστρονόμοι κατάφεραν να δώσουν μια λεπτομερή εικόνα του τρόπου με τον οποίο ο Γαλαξίας μας δημιουργήθηκε, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες  400 παρόμοιων γαλαξίων, διαφόρων σταδίων εξέλιξης, από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. 




"Για πρώτη φορά έχουμε άμεση εικόνα από το πως ο Γαλαξίας μας έμοιαζε στο παρελθόν,« δήλωσε ο συν-επικεφαλής της μελέτης  Pieter van Dokkum, του Πανεπιστημίου Yale στο New Haven, Conn. 






"Φυσικά, δεν μπορούμε να δούμε τον ίδιο τον Γαλαξία μας κατά το παρελθόν. Επιλέξαμε γαλαξίες, δισεκατομμύριων ετών φωτός μακριά, που θα εξελιχθούν σε γαλαξίες, όπως ο Γαλαξίας μας,« πρόσθεσε ο van Dokkum . "Με τον εντοπισμό όμοιων Γαλαξιών με τον δικό μας, διαπιστώσαμε ότι ο γαλαξίας μας δημιουργήθηκε κατά 90 τοις εκατό από τα αστέρια του, μεταξύ 11 δισ. και 7 δισεκατομμύρια χρόνια πριν,  κάτι που δεν είχε μετρηθεί άμεσα πριν."




Φωτογραφίες του Hubble δείχνουν ότι ο Γαλαξίας μας ξεκίνησε ως ένα αχνό μπλε αντικείμενο με πολλά αέρια και σύννεφα,  το οποία τελικά κατέρρευσε για να σχηματίσει αστέρια. Κατά τη στιγμή του σχηματισμού  αστεριών σε όλο το σύμπαν - περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang-γαλαξίες, όπως ο Γαλαξίας μας αντλούσαν περίπου 15 νέα αστέρια ετησίως, είπαν οι ερευνητές. (Για σύγκριση, ο Γαλαξίας μας, στις μέρες μας, παράγει μόνο ένα αστέρι κάθε χρόνο .)
Σε τι φανταστικό σύμπαν ζούμε! κάνει την καρδιά μου να χτυπάει πιο γρήγορα 

abovetopsecret
Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα