Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κάποιοι επιμένουν να παίζουν μαζί μας με σημαδεμένες τράπουλες


Στο τριήμερο έκανα ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο στην Λάρισα και συνειδητοποίησα για μία ακόμα φορά ότι πρόθεση των κυβερνήσεων εδώ και 5 περίπου χρόνια είναι το πώς θα εκμηδενίσουν, όχι μόνο την μεσαία τάξη, αλλά όλους όσους δεν ανήκουν στην ομάδα των 8000 εκατομμυριούχων που υπάρχουν επίσημα στη χώρα μας.

Με θρησκευτική ευλάβεια αυξάνουν συνέχεια φόρους σε κάθε πηγή εσόδων αδιαφορώντας για το αν κάποιοι αδυνατούν πια να πληρώνουν.

Για να πάει κάποιος στην Λάρισα και να επιστρέψει, θέλει περίπου 25 ευρώ για διόδια, ποσό τεράστιο σε σχέση με αυτά που επικρατούν στην λίγες χώρες που επιβάλλουν διόδια στους πολίτες τους.

Στην ουσία προσπαθούν να αποκόψουν τη χώρα, αφού ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να δαπανούν τα ποσά που απαιτούνται για διόδια και καύσιμα για ένα μέτριο ταξίδι 300-400 χιλιομέτρων.

Χθες παρά την εντυπωσιακή καλοκαιρία, η κίνηση ήταν μέτρια και όπου υπήρχε συνωστισμός, οφείλετο στα έργα που γίνονται σε σημεία των δρόμων που εξακολουθούν να εισπράττονται διόδια.

Διάβασα σε παλαιότερη είδηση δηλώσεις υπουργού, ΄η κατασκευή της Ολυμπίας οδού θα δώσει εργασία σε 4000 άτομα΄,  σύμφωνοι,  αλλά αυτό δικαιολογεί το να πληρώνει το υπόλοιπο των 11 εκατομμυρίων Ελλήνων ΑΙΩΝΙΑ διόδια σε κάθε δρόμο που κατασκευάζεται;

Είναι λογικό να υπάρχουν διόδια, η χώρα δεν έχει τα  έσοδα που πρέπει κυρίως λόγω φοροδιαφυγής, αλλά τα κέρδη αυτών που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους είναι υπερβολικά υψηλά και τα κόμιστρα που επιβάλλουν για τη διέλευση των οχημάτων, είναι τα υψηλότερα στον πλανήτη κι αυτό σε μία από τις πτωχότερες πια χώρες στον κόσμο.

Άσε που σχεδόν παντού, υπάρχει η προοπτική όταν εισπραχθούν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την κατασκευή των δρόμων, αυτοί να παραδίδονται δωρεάν στον λαό, εδώ τα κόμιστρα είναι αιώνια, ή στην καλύτερη περίπτωση όπως αυτά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας για 400 χρόνια.

Τόσα χρόνια θέλουν να πληρώνουμε και τα δάνεια που μας δίνουν με όντως χαμηλό επιτόκιο, αλλά έχουν φροντίσει να φτάσουν τα δάνεια σε τέτοια ποσά, που είναι αδύνατο να τα εξοφλήσουμε σαν χώρα, με πετρέλαια, αέρια ή χωρίς.

Οι κυβερνήσεις μας όχι μόνο είναι ανίκανες να παράσχουν την σωστή παιδεία, αλλά δεν επεμβαίνουν καν σε κάθε πρόβλημα που υπάρχει από το νηπιαγωγείο μέχρι τις ανώτατες σχολές.

Έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση στην υγεία όπου οι υπεύθυνοι ομολογούν ότι όλα αυτά τα χρόνια γινόντουσαν παρατυπίες σε όλους σχεδόν τους τομείς.
Στο ασφαλιστικό, συνεχίζουν να τιμωρούν την πλειοψηφία των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και μη, επειδή είναι αδύνατον να σταματήσουν ακαριαία οι παροχές σύνταξης σε 50ρηδες και τα άπειρα επιδόματα που υπάρχουν σχεδόν σε όλο το δημόσιο, όπου σε μερικές περιπτώσεις ΔΕΚΟ οι μισθοί ξεπερνούν τις 3000 ευρώ και αυτό δεν αφορά μόνο τα διοικητικά στελεχη.

Ακούμε καθημερινά, για όλο και περισσότερους φόρους, διαβάζουμε ότι η κατάθλιψη θερίζει  όσους καταφέρνουν να μη καταφύγουν σε άλλες λύσεις και ότι αυξάνονται οι αλκοολικοί και όπως σε όλα, έτσι και εδώ οι υπεύθυνοι βρίσκουν για μία ακόμα φορά την λύση, λέγεται ότι θα αυξήσουν για μία ακόμα φορά τους φόρους στο αλκοόλ, οπότε μοιραία λόγω του κόστους, θα κόψουν οι αλκοολικοί την κακιά αυτή συνήθεια.

Κάθε μέρα μαθαίνουμε για νέες κοινωνικές ομάδες που προσχωρούν στο κίνημα ΄Μαζί τα φάγαμε΄του Θόδωρου Πάγκαλου που τόλμησε να πει πάλι κάτι που σόκαρε τους πάντες, ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα! Πραγματικά απίστευτος.

Η άλλη μεγάλη ατάκα που κυριάρχησε στην πενταετία ότι τα ΄Λεφτά υπάρχουν΄, παραμένει στην αφάνεια λόγω απόκρυψης της λίστας Λανγκάρντ και άλλων ανάλογων περιπτώσεων.
Ο άλλος της παρέας που αν κυβερνήσει θα μας ξαναδώσει όσα χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια παίζει κι αυτός το χαρτί του με συνεχείς μπλόφες, αφού αντίπαλός του είναι ο ΄Θα τα καταφέρουμε΄Mr Success Story που πάντα θεωρητικά, αποκλείεται να μην δικαιωθεί κάποτε, σε 1-10-100 χρόνια.

Οπότε όλοι έχουν δίκιο εκτός αυτών που δεν ξέρουν ότι παίζουν εδώ και δεκάδες χρόνια με σημαδεμένες τράπουλες και ότι τα πρόσκαιρα κέρδη, συνήθως πληρώνονται ακριβότερα.

Κώστας Ζουγρής


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα