Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ο βασιλιάς είναι η γη και η γη ο βασιλιάς


«Αυτή είναι οικονομία!» είπε ο Dreamer, εισβάλλοντας στις σκέψεις μου που ήταν σκαμμένες από αναμνήσεις, προτού με κάνουν να μελαγχολήσω. Για μερικά δευτερόλεπτα, στο φόντο μιας άχρονης εποποιίας, έμεινε να αιωρείται στον αέρα μονάχα το όραμα ενός στρατού από άντρες και γυναίκες που νίκησαν, χωρίς στεφάνια και κλαδιά φοίνικα. 

Ύστερα εξαφανίστηκε κι εκείνη η τελευταία εικόνα, τη διέλυσε η αύρα των καινούργιων λέξεων. «Χωρίς άτομα, χωρίς τη δράση της θέλησής τους, δεν υπάρχει όφελος ούτε πρόοδος, δεν υπάρχουν μπίζνες ούτε πλούτος. Αυτοί είναι το αλάτι της γης. Οι μεγάλες πολιτικές αυτοκρατορίες και οι χρηματοοικονομικές περιουσίες χάνονται και εκμηδενίζονται όταν αυτοί δεν υπάρχουν».


Ανακάλυψα ξαφνικά, σε κείνες τις λέξεις του Dreamer, τη λύση ενός αινίγματος που χρόνια ολόκληρα τυραννάει τους μελετητές της οικονομίας και τα κέντρα έρευνας των Πανεπιστημίων και των οικονομικών σχολών, σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη, και άδικα αναζητούν τη λύση του. 

Οι επιχειρήσεις του πλανήτη πεθαίνουν νέες. Η ύπαρξή τους αποδεικνύεται ολοένα και πιο ασταθής, ενώ ο μέσος όρος ζωής τους μειώθηκε σταδιακά μέχρι που έφτασε να έχει εφήμερη διάρκεια. Ακόμα και οι γίγαντες της οικονομίας και των οικονομικών δεν έχουν μεγάλη ζωή` αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι μισές από τις επιχειρήσεις που πριν από είκοσι χρόνια ταξινομούνταν μεταξύ των πεντακοσίων μεγαλύτερων στον κόσμο, σήμερα δεν υπάρχουν πια.

Elio D’ Anna ‘’Η Σχολή των Θεών’’


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα