Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η μισή Ελλάδα έχει ασυλία: Oι ιερές αγελάδες και η σφαγή των αμνών



Τελικά περνάνε οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια και τα πράγματα παραμένουν ακριβώς όπως ήταν πριν από  την έλευση της κρίσης, όχι όμως για όλους, αλλά μόνο γι' αυτούς που είναι υιοθετημένοι από το σύστημα το οποίο δεν έχει καμία διάθεση να αντιδράσει και να πάρει μέτρα εις βάρος τους.

Πριν από λίγο μίλαγε στην τηλεόραση ο υπουργός παιδείας και έλεγε για το ότι η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα νόμιμα μέτρα για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, αλλά δεν μπόρεσε να πείσει την αντίπαλη πλευρά να βάλει τέλος στις κινητοποιήσεις της, ούτε τους πρυτάνεις να πιέσουν τους διοικητικούς υπάλληλους που απεργούν.


Σε μια άλλη είδηση, η αντιπολίτευση, ίσως μόνο το ΚΚΕ γιατί δεν πρόλαβα να ακούσω όλη την είδηση, είπε ότι είναι αντίθετο στο να χάσουν την δουλειά τους εργαζόμενοι του δημοσίου αδιαφορώντας για το αν αυτοί πχ εργάζονται στον οργανισμό προστασίας ελεφάντων που δεν υπάρχουν στη χώρα μας.



Πραγματικά κάτι θα πρέπει να μας ψεκάζουν, γιατί δεν δικαιολογείται η υποστήριξη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε οργανισμούς που κοστίζουν δις ευρώ στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες που ένα μεγάλο ποσοστό τους ζητιανεύει πια σε καθημερινή βάση όπου βρει αφού δεν μπορεί να ζήσει.


Σίγουρα μας ψεκάζουν γιατί χθες μετά από την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, δεν γέμισε η Ομόνοια, θα μου πεις ποιος πάει στην Ομόνοια 12 το βράδυ, ίσως μόνο ο πρωθυπουργός μας για πατσά στην αγορά.


Το 1999 ο Δημήτρης Ρέππας του ΠΑΣΟΚ έλεγε για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου   Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτό το οποίο είναι παράνομο, Ο,τι δεν είναι παράνομο δεν μπορεί να διώκεται. 


Το 2008 ένας άλλος βουλευτής, αυτή τη φορά ο Βουλγαράκης της ΝΔ έλεγε  “Ισχυρίζεσθε ότι το νόμιμο είναι ή μπορεί να είναι ανήθικο;”. 

Οι νόμοι λοιπόν δεν επιτρέπουν στον υπουργό να ανοίξει τα πανεπιστήμια με κάθε τρόπο, οι νόμοι επιτρέπουν στους φοροφυγάδες να μην πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν, οι νόμοι επιτρέπουν στους αγρότες να δηλώνουν μηδενικό εισόδημα, οι νόμοι επιτρέπουν σε δικηγόρους, γιατρούς και πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες να ζούνε στα όρια της φτώχιας.

Ο νόμος επέτρεψε στην κυβέρνηση να κλείσει την ΕΡΤ, ο νόμος επιτρέπει στην κυβέρνηση να αλλάζει συνέχεια τους εργατικούς νόμους σε βάρος των εργαζομένων.

Ο νόμος επιτρέπει να αυξάνονται οι φόροι σε εβδομαδιαία βάση για ακίνητα και κινητά και πολλά άλλα που τα ζούμε οι περισσότεροι καθημερινά και δεν χρειάζεται να τα αναφέρω.
Ο νόμος όμως δεν επιτρέπει να πειράξει κανείς τις ιερές αγελάδες που όλοι ξέρουμε ποιοι είναι.

Λογικό, η Ινδία έχει τις πραγματικές αγελάδες και εμείς έχουμε τις ανθρώπινες που έχουν την μορφή προβάτων γι' αυτό η κυβέρνηση, αλλά και σε κάποιο 

βαθμό η αντιπολίτευση, συνεχίζουν το παιχνίδι της υποκρισίας που καλά κρατεί εδώ και αρκετές δεκαετίες, μέχρι να ολοκληρωθεί η σφαγή των αμνών.

Κώστας Ζουγρής

apotis4stis5

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα