Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ….ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ….! (μέρος 1ο )

Αεροψεκασμοί/Chemtrails)
(Πειραματικό Πρόγραμμα: HAARP/High frequency Active Auroral Research Project)
(Υπόηχοι/Infrasound)
(Ηλεκτρονική παρακολούθηση/Echelon)



(Για να δούμε και να ερευνήσουμε ένα θέμα….οφείλουμε να το δούμε ολιστικά, επιστημονικά, διερευνητικά και λογικά. Φυσικά οφείλουμε να μην αποκλείσουμε καμία περίπτωση….να ξεκινήσουμε με το πιο «φυσιολογικό» και να αναζητήσουμε το πιο τραβηγμένο….(από τα μαλλιά…που λέμε)…ώστε στο τέλος κάνοντας αφαίρεση…ένα ένα τα κομμάτια…και να δούμε το τι μας απομένει…)


ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ :
Θα ήταν εύλογο….στην αρχή να θέσουμε κάποιες ερωτήσεις: Κατ’ αρχάς….γιατί ψεκάζουν σε όλο τον πλανήτη; 
Γιατί δεν τα γκρεμίζουν αυτά τα αεροπλάνα και πρώτα-πρώτα η δική μας πολεμική μας Αεροπορία….αλλά και  οι άλλες αεροπορίες….των άλλων χωρών;
Γιατί αυτά τα αεροπλάνα δεν υποβάλλουν σχέδια πτήσης;
Τι επιδιώκουν…ψεκάζοντας συνέχεια τον ουρανό;
Γιατί εδώ στην Ελλάδα….πύκνωσαν οι πτήσεις με την εμφάνιση της Τρόικας; Διότι οι πιο παρατηρητικοί θα έχουν προσέξει, ότι οι ουρές, αυξάνονται πριν τις ημέρες των προγραμματισμένων διαδηλώσεων…όπως επίσης και πριν από τις «κυβερνητικές» εξαγγελίες….!
Ποιοι είναι αυτοί που δίνουν εντολές για το ψέκασμα;
Οι ίδιοι δεν παθαίνουν κάτι…αυτά δηλαδή….που θα πάθει και ο υπόλοιπος κοσμάκης;
Γιατί μας το έκρυβαν τόσα χρόνια;
Φυσικά…μπορώ να σας παραθέσω και πολλές άλλες ερωτήσεις και απορίες…αλλά ας ξεκινήσουμε να προσεγγίσουμε όλα αυτά τα μείζονα θέματα….ξεκινώντας πρώτα από τους αεροψεκασμούς…. και στη συνέχεια και τα άλλα θέματα του τίτλου που σας παρέθεσα....μιαδημοσιογραφική έρευνα υπαρχόντων πηγών, της λογικής, της κρίσης και της διαίσθησης…!!! Το εύλογο ερώτημα είναι….από πότε ξεκίνησε αυτή διαδικασία;
Η πρώτη επίσημη αναφορά…τουλάχιστον σε έγγραφα έχει γίνει το έτος 1966…όπως μας το υποδεικνύουν και τα παρακάτω έγγραφα που βλέπετε:
Τα πρώτα πειράματα λοιπόν ξεκίνησαν από εκείνη την εποχή…και συνεχίζονται έως σήμερα….με μία προοδευτική πρόοδο και εξέλιξη ως προς την ποσότητα….αλλά και την «ποιότητα»….αυτών που μας ψεκάζουν….! Γνωρίζουμε παράλληλα ότι από τα τέλη του έτους 1998….τέθηκε σε πλήρη λειτουργία και το σύστημα HAARP (High Frequency Active Auroral Research Project)…..όπου οι αεροψεκασμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και έχουν πλέον καταφέρει να αλλάζει συνεχώς…η εικόνα και η σύσταση της ατμόσφαιρας. Φυσικά οι όποιες επιπτώσεις αυτής της τεράστιας επέμβασης…που γίνεται στα κεφάλια μας…μαζί με τις εφαρμογές του συστήματος HAARP….πιέζουν και την κοινή λογική μας…στα όρια της….ψάχνοντας το γιατί;
Το HAARP είναι ένα πειραματικό πρόγραμμα που έχει σκοπό την μελέτη της ιονόσφαιρας για τη διέγερση και χρήση αυτής ως κεραίας των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών όπως: (HF, VHF, επικοινωνίες των υποβρυχίων, ELF) αλλά ακόμη και για επιτήρηση – παρακολούθηση (surveillance). Το HAARP γνωρίζουμε ότι χρηματοδοτείται πλήρως από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων HF στα (2.8 – 10 MHz) υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW) στη «Gakona» της Αλάσκα, τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας (π.χ. υψηλής ενέργειας ηλεκτρόνια), προκαλώντας έτσι την παραγωγή ασθενών κυμάτων VLF, ELF, κλπ. Οι συχνότητες της μπάντας των ELF κυμαίνεται από: (30  έως 300 Hz) και διαπερνούν το γήινο έδαφος και τη θαλάσσια μάζα…..αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος, όπου έχουμε εφαρμογές της τομογραφίας.
Στην ουσία το πρόγραμμα HAARP αποτελεί ένα αμερικάνικο «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους έτσι….σε μια κατάσταση λήθαργου/αδράνειας δηλαδή ….ένα ψυχοτρονικό όπλο….όπως επίσης παράγει την πρόκληση των καιρικών φαινόμενων, σεισμών…δηλαδή αποτελεί ένα περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο…με ότι αυτό συνεπάγεται….!!!
Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε την οπτική διαφορά ανάμεσα στο σύστημα HAARP  και ταCHEMTRAΙI.
Όταν ξεκίνησα το 1990 την έρευνα….και με πιο εμπεριστατωμένο τρόπο το έτος 1995…και όταν πλέον είχα διαγνώσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά….ειδικά το έτος 2000 και μετά….συντάχθηκε εκ μέρους μου…..αλλά και άλλων  ψαγμένων ατόμων ανά τον πλανήτη…..μια έρευνα…με προσωπικά βίντεο, φωτογραφίες και υλικό, σε όλο τον πλανήτη….και διαπιστώσαμε ότι ψέκαζαν παντού….κι εκείνο το οποίο έπεσε στα χέρια μου…ήταν το 2005….ένα βίντεο(κασέτα) ενός αμερικάνου δημοσιογράφου…που αποκάλυπτε…το περίεργο αυτό φαινόμενο των αεροψεκασμών με λεπτομέρειες…ο οποίος και κυνηγήθηκε τότε προσφεύγοντας σε άλλη χώρα…και σίγουρα όταν τότε «κάποιοι» μας κατηγορούσαν….(αλλά ας μην το πάμε μακριά)….ακόμη και σήμερα….πολλοί είναι αυτοί…που αρνούνται κατηγορηματικά τους ψεκασμούς…διότι θεωρούν ότι  είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας….αλλά πλέον αρκετοί…άρχισαν πλέον να προβληματίζονται και να το ψάχνουν το θέμα πιο εμπεριστατωμένα. Ειλικρινά…..σας γράφω και δεν θέλω να πείσω κάποιους…(διότι τα έχω ζήσει όλα)…στην δική μου έρευνα, αλλά και κάποιων ειδικών…μας δείχνει ότι εδώ κάτι σοβαρό συμβαίνει …σ’ αυτόν τον πλανήτη….κι οφείλουμε αμ τι άλλο….να πάψουμε να είμαστε …αδιάφοροι…και να παίρνουμε την μοίρα στα χέρια μας…και όχι να την αφήνουμε σε άλλους….! Σίγουρα η σημερινή  πραγματικότητα που ζούμε σ’ αυτόν τον πλανήτη….έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και στην ουσία δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις ακριβές «χολιγουντιανές ταινίες/παραγωγές», αφού τα σκηνικά της εκτείνονται ολοζώντανα….απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη την υφήλιο και αυτές οι κινηματογραφικές ταινίες φυσικά…ας μην το ξεχνάμε αυτό….παίζουν εξίσου τον ρόλο τους…έμμεσα…μιας και μας στολίζουν υποσυνείδητα….όπου εμείς καθημερινά βλέπουμε στη ζωή μας τις λευκές, φαρδιές, λωρίδες…ένα παγκόσμιο…. «αεροζόλ» στον ουρανό….Chemtrails…σαν να είμαστε ψεκασμένοι ….ως «κουνούπια»…!
Στις αρχές λοιπόν του έτους 1999 ξεκίνησε μία τεράστια επιχείρηση διασποράς μεγάλων ποσοτήτων μικροσωματιδίων και μετάλλων στον ουρανό με διάφορα αεροπλάνα….χωρίς διακριτικά στην αρχή….αλλά αργότερα και με διακριτικά….και στη συνέχεια…χρησιμοποίησαν εκτός των στρατιωτικών αεροπλάνων και τα επιβατικά…όπου καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο….κοιτούν πλέον με απορία…εκτός των «ηλιθίων»…. τον ουρανό και αναρωτιούνται τι το συμβαίνει. Φυσικά έχουν γίνει εκκλήσεις και έρευνες και ζητήσαμε  απαντήσεις από τους επίσημους φορείς της χώρας μας και όχι μόνον….αλλά οι απαντήσεις δεν έρχονται….αποφεύγονται κατά αρχάς, και στη συνέχεια….έδιναν την απάντηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη…και κατόπιν από εμάς πιο εμπεριστατωμένων ερωτήσεων….μίλησαν για τη γεωμηχανική…όπου οι πολιτικοί μας…γενικά εκφράζουν στην πλειονότητα τους μια περίεργη καμπάνια άρνησης του φαινομένου και υποβάθμισης της όλης κατάστασης και εμπαιγμού της ανησυχίας των πολιτών που έχουν το δικαίωμα να ξέρουν….καθώς επίσης κανένας πολιτικός και καμία κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη.
Αλλά όμως ενώ εμείς προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να επιβιώσουμε…από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα….οι «επιχειρήσεις» των αεροψεκασμών με τις λευκές χημικές ουρές ν’ αφήνουν συνεχώς πάνω στα κεφάλια μας….όπου βρε αδερφέ…ένα αέρα έχουμε….κι οι ψεκασμοί αυτοί…πραγματοποιούνται χωρίς την θέλησή μας…χωρίς την συγκατάθεσή μας ή χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση μας….αλλά θα μου πείτε….τα κουνούπια ή τις μύγες …τις προειδοποιούμε πριν το ψέκασμα; ρωτάω…!!!…κι αν σας φαίνεται αυτό απλοϊκό και αστείο…για βάλτε μια ιδέα….ότι μπορεί να υπάρχουν και «ξενιστές» στον πλανήτη μας…..κι αυτοί που μας ψεκάζουν….να μην έχουν ακριβώς το ίδιο DNA…μ’ εμάς…..τους ανθρώπους….!!!
Ερώτηση: Τελικά….είναι σίγουρο ότι αυτοί οι αεροψεκασμοί  επηρεάζουν την ζωή μας; Επηρεάζουν τη ζωή ολόκληρου του πλανήτη μας;  Αν θέλετε την απάντηση μου και φυσικά….ΝΑΙ….!

Στην παρακάτω εικόνα ψεκασμός στον Όλυμπο….!
Ο Δρ «Leonard Horowitz» …λέγει κατηγορηματικά ότι : «Οι αεροψεκασμοί (Chemtrails) καταστρέφουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.» ( Ο «Leonard Horowitz»: γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1952 και είναι ένας  συγγραφέας βιβλίων στην ψυχολογία και υγιή ανθρώπινη ανάπτυξη. Έχει γράψει περισσότερα από 80 άρθρα και επιστημονικές εκθέσεις, και το best-seller βιβλίο «Αναδυόμενοι Ιοί: AIDS και ιός Έμπολα - Φύση, ατυχήματος ή της Γενοκτονίας». Το τελευταίο του βιβλίο είναι για το σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου. Έλαβε διδακτορικό στην οδοντιατρική από το Πανεπιστήμιο Tufts και Master στη Δημόσια Υγεία από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.)
Φυσικά ας μην ξεχνάμε….ΑΔΕΛΦΙΑ…ότι ένα μέρος των όσων ζούμε και βιώνουμε σήμερα….είναι τόσο «έντεχνα» φτιαγμένα….. ώστε το φαινόμενο της μαζικής εισαγωγής των φωτογραφιών που μας δείχνουν…τις χημικές ουρές τα (Chemtrails)….σε διαφημίσεις, σε βίντεο κλιπ, σε παιδικά παιχνίδια Lego κλπ…αλλά και στις κινηματογραφικές ταινίες….!!!....να μην είναι τόσο τυχαίο….!!! Μήπως τελικά θα πρέπει υποσυνείδητα να μας περάσουν το μήνυμα, πως αυτές οι γραμμές είναι ένα (δήθεν) φυσιολογικό φαινόμενο; Ή μήπως θέλουν να επιβεβαιώσουν το φόβο μας….πως αυτή η κατάσταση δεν θα σταματήσει ποτέ πια;
Ο όρος «χημικές ουρές» καταγράφεται για πρώτη φορά από τον Αμερικανό δημοσιογράφο «Γούιλιαμ Τόμας» το 1999 και σήμερα είναι το νούμερο ένα σε θέματα αναζήτησης σε όλο το διαδίκτυο. Οι σχετικές αναφορές σε ειδικά ιστολόγια με  φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες, ξεπερνούν το ρεκόρ των 8 εκατομμύριων στην ελληνική  Google, ενώ ανάλογα συνέδρια για το φαινόμενο των ψεκασμών διοργανώνονται από ανεξάρτητους ερευνητές κάθε χρόνο σε Ευρώπη κι Αμερική. Η τελευταία τάση στο διαδίκτυο είναι οι ιστοσελίδες συλλογής υπογραφών από πολίτες, που ζητούν την εισαγγελική διερεύνηση του φαινομένου και την προώθηση νομοθεσίας που θα επιβάλλει περιορισμούς.
Έγκυροι «ακαδημαϊκοί»….!!!... μας καθησυχάζουν πως πρόκειται για εφαρμοσμένη γεωμηχανική, την επιστήμη που ερευνά τεχνολογίες επέμβασης στο κλίμα της με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως προκύπτει κι από τις εκθέσεις των κυβερνητικών επιστημονικών επιτροπών περιβάλλοντος της Αγγλικής Βουλής και των ΗΠΑ. Σε επίπεδο O.H.E., στη διάσκεψη των 193 χωρών για το κλίμα το έτος 2010 ψηφίστηκε η αναστολή κάθε είδους πειραμάτων γεωμηχανικής, συμπεριλαμβανομένων και των αεροψεκασμών. Τέτοιες επιχειρήσεις όμως δεν είναι κάτι καινούργιο, πρωτοεφαρμόστηκαν από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ.
 Συνιστούν όμως σήμερα επιπλέον πρόκληση, καθώς εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα για τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, τους σκοπούς που εξυπηρετούν και τα τεράστια κονδύλια που διατίθενται. Χιλιάδες επιστήμονες και ακτιβιστές οι οποίοι μέχρι χτες λοιδορούνταν…..ως συνομωσιολόγοι…..σήμερα ΑΔΕΛΦΙΑ….χτίζουν στο διαδίκτυο μια διεθνή κοινότητα προβληματισμού….που βλέπει με σκεπτικισμό τους «σωτήρες» αυτής της κλιματικής αλλαγής.
Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια και πού αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας;  
Οι μεγάλης κλίμακας ψεκασμοί χημικών υποτίθεται πως αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία από την ατμόσφαιρα, αποτρέποντας την υπερθέρμανση του πλανήτη. Έτσι λένε….! Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη. Μιλούν για ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία, αλλά και για νέου τύπου όπλα μαζικής καταστροφής - όπως δηλώνει ο διακεκριμένος χημικός: «Νίκος Κατσαρός». Στο παρασκήνιο, ωστόσο, καταγγέλλεται η χρηματοδότηση ερευνητών με ιδία οφέλη (π.χ. η κατοχύρωση και η μετέπειτα «εξαργύρωση» πατεντών). Μια επιπλέον ερμηνεία είναι ότι η υιοθέτηση προγραμμάτων τροποποίησης του κλίματος μέσω της γεωμηχανικής συνδέεται με τα χρηματιστηριακά παράγωγα καιρού, σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο «Δημήτρη Καζάκη»….!!! δημιουργό του κόμματος Ε.ΠΑ.Μ ….
Φυσικά οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι μια μικρή κλίκα κάποιων πανεπιστημιακών, λαμβάνουν τεράστιες χορηγίες από ανθρώπους σαν τον Αμερικανό μεγιστάνα «Μπιλ Γκέιτς» ή τον Άγγλο «Ρίτσαρντ Μπράνσον», για την προώθηση πειραμάτων γεωμηχανικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (The Guardian, 9 Φεβ. 2012). Οι επίσημοι κρατικοί φορείς κι οι πολιτικοί μασούν τα λόγια τους, κάνοντας τους ακτιβιστές να αναρωτιούνται «αν όντως οι ψεκασμοί γίνονται για το καλό του πλανήτη, τότε γιατί όλοι μας το κρύβουν; Έλα….ντε….!!! Και με τη σιωπή αυτή…..τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια για υπεύθυνο δημόσιο διάλογο. Μούγκα….! Το ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής )…φαίνεται να είναι αναρμόδιο….το δε Μεταφορών υπεκφεύγει….! Ωραία…..λοιπόν…!!!
Το ζήτημα φυσικά πήρε μια νέα τροπή τον Ιανουάριο του έτους 2012. Είχε προηγηθεί αναφορά  του βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ. «Κών/νο Κόλλια» από τον Οκτώβριο του έτους 2011, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Γ. Παπακωνσταντίνου». Στην αναφορά του αυτή ο βουλευτής, ζητώντας πειστικές απαντήσεις, επικαλέστηκε δημοσιεύματα εφημερίδας του Νομού του, όπου «καταγγέλλονται αεροψεκασμοί με επικίνδυνες χημικές ουσίες, από αεροσκάφη άγνωστης προέλευσης και για άγνωστους σκοπούς».
Το ΥΠΕΚΑ δήλωσε αναρμόδιο…!!!...και ρωτάω…ποιος είναι ο αρμόδιος….μάλλον φαίνεται είμαστε εμείς ο ίδιοι ο εελληνικός λαός…που οφείλουμε να ξυπνήσουμε….!!! και παρέπεμψε λοιπόν την αναφορά του στο αρμόδιο υπουργείο, αυτό το Μεταφορών. Κι ενώ στην πράξη, ο συνήθης χρόνος απάντησης μιας τέτοιας αναφοράς είναι μόλις λίγες βδομάδες, ο βουλευτής πήρε τελικά απάντηση τρεις μήνες μετά δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου 2012.
Προσέξτε…στη δισέλιδη αυτή απάντηση, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Μεταφορών «Γιάννης Μαγκριώτης», το Υπουργείο αρνείται τα περί αεροψεκασμών με χημικά κι αποσυνδέει το φαινόμενο από τον όρο «χημικές ουρές», λέγοντας ότι πρόκειται για τις συνήθεις, ακίνδυνες «λευκές ουρές» που αφήνουν τα επιβατηγά αεροπλάνα, αλλά και για τους γεωργικούς ή τους πυροσβεστικούς ψεκασμούς….! Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…!!!
Φυσικά…λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας των αεροσκαφών….κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, η παρατήρηση των ιχνών αυτών….δηλαδή οι λευκές ουρές…όπως θα έχετε πλέον παρατηρήσει….έχει γίνει όλο και συχνότερη με αποτέλεσμα κάποιες φορές να παρερμηνεύονται ως νέφη που προέρχονται από ψεκασμούς χημικών, και αναφέρονται ως ίχνη χημικών (ή Chemtrails)»…απαντά τελικά το υπουργείο…..!!! Έχει όμως καταγγελθεί στην ιστοσελίδα του ακτιβιστή της Ελληνικής Κίνησης κατά των Αεροψεκασμών «Γουέην Χωλ», που καταγράφει το θέμα συστηματικά από το 2003, πως οι αρχές συνηθίζουν να αποδίδουν αυτές τις «χημικές ουρές» των αεροπλάνων σε Contrails.

Η εικόνα σας δείχνει τη διαφορά του ψεκασμού από Chemtrail  και Contrail.
Φυσικά ΑΔΕΛΦΙΑ…η  κρίσιμη διαφορά είναι ότι τα συνήθη Contrails….διαλύονται πολύ γρήγορα από τους ανέμους χωρίς να αφήνουν το χαρακτηριστικό λευκό «πέπλο νεφών» που παρατηρείται για ώρες μετά από τους ψεκασμούς. Οι αρχές ασφαλώς….έχουν βρει αυτό το λογοπαίγνιο (Contrails-Chemtrails) για να υπεκφεύγουν….!  Στη συνέχεια της Υπουργικής απάντησης λέγει: «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει υπόψη κανένα πραγματικό στοιχείο ή σχετική πληροφόρηση και δεν έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αεροσκάφη «αγνώστου» ταυτότητας». Επιπλέον, παραπέμπει σε αγροτικούς ψεκασμούς από αέρος «για την καταπολέμηση κουνουπιών και για την προστασία καλλιεργειών από χαλαζοπτώσεις». χαχα…!!! Αυτοαναιρείται όμως λέγοντας….πως οι ψεκασμοί αυτοί «δεν δύνανται να δημιουργήσουν ίχνη συμπύκνωσης (δηλ. ουρές) που παρατηρούνται στα μεγάλα ύψη». Σημειώνει επίσης ότι η ΥΠΑ: (Υπηρεσία Πολεμικής Αεροπορίας) δεν είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ψεκαζόμενων υλικών, ούτε για να απαντήσει για τις πιθανές μεθόδους που θα εξακρίβωναν ενδεχόμενη ρίψη χημικών, παραπέμποντας για κάτι τέτοιο στο Ινστιτούτο Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών…! Ειρωνεία επίσης προκαλεί…η περιττή αναφορά σε «δραστηριότητες πυρόσβεσης από αέρος για τις οποίες είναι αρμόδιο το Πυροσβεστικό Σώμα». Η υπηρεσία στο τέλος….τονίζει ότι έχει απαντήσει επανειλημμένα σε φορείς και πολίτες για το θέμα αυτό κι ότι τα παραπάνω αποτελούν επίσημη ενημέρωση.
O Νεοδημοκράτης βουλευτής «Κ. Κόλλιας» σχολίασε την απάντηση φυσικά, υπογραμμίζοντας τη γνώριμη τακτική ανευθυνότητας δηλαδή…..( πετάει σε άλλον το μπαλάκι…!!!), μεταξύ υπουργείων: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος προφανώς θεωρεί ότι δεν έχει καμία ευθύνη για ουσίες που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν ανιχνευθεί στην ατμόσφαιρα….κι αυτό είναι φυσικά μια υπεκφυγή του Υπουργείου και δυστυχώς, αφήνει έως τώρα αναπάντητο το μεγάλο ερώτημα: εάν υπάρχουν ή όχι χημικές ουσίες, ποιες είναι και εάν είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
Από την άλλη μεριά, είναι προφανές ότι όταν μιλούμε για άγνωστα αεροσκάφη….δεν εννοούμε ότι δεν τα γνωρίζει η ΥΠΑ, αλλά φυσικά ότι δεν ενημερώνει τους πολίτες της. Υπάρχουν άφθονες καταγγελίες για αεροσκάφη, τα οποία ασφαλώς πετούνε με άδεια τηςΥΠΑ, πλην όμως είναι χωρίς διακριτικά…..!!! Γιατί; Παραμένουν λοιπόν αναπάντητα ερωτήματα: Υπάρχουν άλλες κρατικές ή εποπτευόμενες υπηρεσίες που να οργανώνουν αεροψεκασμούς, για ποιο λόγο και με ποιες ουσίες;
Ο κ. «Κων/νος Κόλλιας» καταλήγει….πως η μόνη απάντηση μπορεί να έρθει από επιστημονικούς φορείς, στους οποίους πρέπει να ανατεθεί η διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών.
Σε άλλη περίπτωση, ο όλος χειρισμός του θέματος από τον κ. «Κων/νο Κόλλια» θα μπορούσε να ήταν απλώς μια κίνηση προς ικανοποίηση της τοπικής εκλογικής του πελατείας….!!!  Ή μια ακόμη κορώνα μικροπολιτικής κόντρας, έτσι όπως συνηθίζουν και κάνουν οι βουλευτές. Αντίθετα όμως, το αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά, καταγράφεται μέλος της ελληνικής Βουλής να αναγνωρίζει επίσημα ότι οι αεροψεκασμοί χημικών πράγματι υφίστανται κι ότι έχουν να κάνουν με μεθόδους αλλαγής του κλίματος….!!! Ο βουλευτής ζητά ακόμη την ανάθεση σχετικής έρευνας σε επιστημονικούς φορείς, καταγγέλλοντας την ανυπαρξία της επίσημης ενημέρωσης.
Παλαιότερα αν θυμάμαι καλά….μια αντιπροσωπεία πρωτοβουλίας των πολιτών…που ήταν κατά των αεροψεκασμών από Αθήνα, Βόλο και Αίγινα, «στρίμωξε» για καλά….τον πρόεδρο της επιτροπής της Βουλής για το περιβάλλον τον «Κών/νο Καρτάλη». Η Αίγινα έχει ΑΔΕΛΦΙΑ….μια παγκόσμια πρωτιά: όπου είναι ο μοναδικός δήμος που έχει υποβάλει «μήνυση κατά παντός υπευθύνου» για τη διενέργεια αεροψεκασμών, με βάση δημοσίευμα (ΕΘΝΟΣ, 2003) για «μυστικές πτήσεις αμερικανικών αεροπλάνων που εθεάθησαν να ψεκάζουν στον ουρανό της Αίγινας, στα πλαίσια πειραματικών αποστολών τροποποίησης του κλίματος».
Αυτό έγινε έπειτα από φοβίες του Δημοτικού Συμβουλίου….για ενδεχόμενες επιπτώσεις στην καλλιέργεια της φιστικιάς στο νησί. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι «παρατηρήθηκε αεροπορικός ψεκασμός στο νησί με οξείδια αλουμινίου και άλλες χημικές ουσίες». Η υπόθεση αυτή έφερε στην επιφάνεια νομικό κόλλημα: όπου η μήνυση έμεινε στο αρχείο…!!!
Επειδή το θέμα ΑΔΕΛΦΙΑ…είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά χρονικά, τα όποια δημοσιεύματα δεν παρέχουν ίσως πάντα και επαρκές υλικό για να κινητοποιηθούν οι εισαγγελικές αρχές….διότι έχει σημασία και πρέπει πρώτα να προσδιοριστεί ότι πράγματι διενεργούνται οι ψεκασμοί αυτοί….παπαπα….!!! κι ότι πράγματι τα αέρια αυτά είναι επικίνδυνα….και έπειτα να τεθεί θέμα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος. Σ’ αυτό το σημείο θα ήταν απαραίτητο να προσδιοριστεί ο φορέας, (κρατικός ή ιδιωτικός) που δίνει την έγκριση για τις πτήσεις των αεροψεκασμών και βέβαια να υπάρχει το απαραίτητο επιστημονικό υλικό εκείνο δηλαδή….φωτογραφίες, άρθρα και μαρτυρίες, που να δείχνουν την επικινδυνότητα του όλου θέματος.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. «Κών/νος Καρτάλης» είναι ο άνθρωπος εκείνος που υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας το «μορατόριουμ» για την 5ετή αναστολή πειραμάτων γεωμηχανικής,  στη Διάσκεψη του ΟΗΕ τον Οκτώβριο του έτους 2010. Οι ακτιβιστές δέχθηκαν από τον κ. «Κών/νο Καρτάλη»  το σύνηθες ερώτημα ρουτίνας για το πώς θα μπορούσαν να αποδειχθούν τα περί αεροψεκασμών. Έτσι, όταν οι ακτιβιστές τον ρώτησαν….τότε γιατί υπέγραψε το μορατόριουμ, είπε ότι δεν το είχε υπογράψει ο ίδιος…..αλλά κάποιο κυβερνητικό στέλεχος που δεν θυμόταν το όνομά του….!!! Πως τον λένε…πως τον λένε….!!!  Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας ανταπάντησε ότι επρόκειτο για στέλεχος της Ελληνικής Κυβέρνησης και συνεπώς η υπογραφή του «μορατόριουμ» αποτελεί επίσημη ελληνική πολιτική. Ο κ. «Κών/νος Καρτάλης» παρατήρησε τότε….ότι το «μορατόριουμ» ….πρέπει να αφορά….διαφόρων ειδών αγροτικούς ψεκασμούς…!  
…….συνεχίζεται……


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα