Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ορατός πλέον και με κιάλια ο «κομήτης του αιώνα»! [βίντεο]


cmtcntrsn 21-11-2013Με κομμένη την ανάσα περιμένει τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και πολλοί ερασιτέχνες αστρονόμοι και...
λάτρεις του διαστήματος τη διέλευση του «κομήτη του αιώνα» από τον ήλιο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου.
Ο κομήτης ISON, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, πλησιάζει τον ήλιο με ταχύτητα377 χλμ/δευτερόλεπτο και είναι τόσο φωτεινός που είναι ήδη ορατός ακόμα και με κιάλια.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, την ερχόμενη Πέμπτη, ο κομήτης ISON, το βάρος του οποίου εικάζεται πως κυμαίνεται από 3,2 δισ. έως 3,2 τρισ. κιλά, θα πλησιάσει τον ήλιο σε απόσταση 1.159.000 χλμ. και η θερμοκρασία του θα εκτιναχτεί αυτομάτως στους 2.760βαθμούς Κελσίου!

Αν επιζήσει από το τόσο κοντινό πέρασμά του από τον ήλιο, ο «κομήτης του αιώνα» πρόκειται να ξεπεράσει σε λαμπρότητα τον Μεγάλο Κομήτη του 1680, προσφέροντας ένα συγκλονιστικό υπερθέαμα.
Μία πρόσφατη, μάλιστα, μελέτη που χρηματοδότησε η NASA και διενεργήθηκε από το Αστεροσκοπείο Λόουελ και τοΝοτιοδυτικό Ερευνητικό Ινστιτούτο στο Τέξας, εκτιμά ότι οι πιθανότητες του κομήτη να επιβιώσει από το κοντινό του πέρασμα στον ήλιο είναι πολύ μεγάλες.
Αν συμβεί αυτό, τότε στις 26 Δεκεμβρίου ο ISON αναμένεται να βρεθεί στο πλησιέστερο σημείο της τροχιάς του προς τη Γη, καθώς θα απέχει από τον πλανήτη μας 45 εκατ. χλμ. (περίπου το 1/3 της απόστασης που χωρίζει τη Γη από τον ήλιο).
Πέρα, ωστόσο, από το υπερθέαμα που θα προσφέρει ο κομήτης, ο οποίος, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Γη, θα προσφέρει και την ευκαιρία στην επιστημονική κοινότητα να διερευνήσει την προέλευση των ουράνιων σωμάτων.
Δείτε το βίντεο:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα