Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ



Προκειμένου να γινόμαστε καλύτεροι για εμάς και για τον κόσμο, ας πούμε σήμερα λίγα μυστικά για το πώς να έχουμε τον έλεγχο των οικονομικών μας. Ας κάνουμε κοινωνικό έργο!!!

Θα σας πω πώς εγώ κρατούσα ημερολόγιο των οικονομικών μου. Αυτή η κίνηση από μόνη της θα σας ανεβάσει ένα επίπεδο. Σκεφτείτε αυτό: πόσες φορές έτυχε να έχετε χρήματα από μισθό ή από αλλού και μετά από λίγες μέρες/βδομάδες/μήνες να έχουνε φύγει όλα; και να είπατε τότε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πού πήγανε όλα μου τα χρήματα!! Λες και εξαφανίστηκαν!!!...»

Λοιπόν ένα απλό ημερολόγιο για να καταγράφετε τα οικονομικά σας θα σας απαντάει ΠΑΝΤΑ σε αυτήν την καταστρεπτική ερώτηση. Και επειδή θα έχετε την απάντηση, θα μπορείτε επιτέλους να διορθώσετε τα «λάθη» σας. Είναι σαν έναν εχθρό: αν δεν τον βλέπουμε, δεν ξέρουμε προς τα πού να στοχεύσουμε οπότε δεν τον νικάμε. Αν όμως τον δούμε τότε θα στοχεύσουμε στο σωστό μέρος και θα τον εξοντώσουμε. Έτσι κι εδώ: δυο μικρές σελιδούλες κάθε μήνα θα μας δείχνουν τον εχθρό. Θα στοχεύσουμε και «Μπαμ!»… Ένας εχθρός λιγότερος… Να πως:



Θα χρειαστούμε ένα απλό μικρό ημερολογιάκι. Εμένα μου αρέσουν αυτά με λευκά φύλλα χωρίς γραμμές. 

Στη μια σελίδα γράψτε στα αριστερά «Έξοδα» και στα δεξιά «Έσοδα».

Κάτω από το «Έξοδα» γράψτε τις κατηγορίες εξόδων, τη μια κάτω από την άλλη. Οι δικές μου μπορεί να είναι Ψυχαγωγία, Μεταφορές, Σούπερ Μάρκετ, Λογαριασμοί, Φάρμακα, Άλλα. Κάτω από το «Έσοδα» γράψτε τα έσοδά σας, το ένα κάτω από το άλλο. Π.χ. Μισθός, Μπόνους, Οικογένεια, Επιδότηση κλπ. Κάθε βράδυ λοιπόν σημειώνετε δίπλα από κάθε κατηγορία πόσα ξοδέψατε ή πήρατε. 

Στο τέλος του μήνα θα έχετε την εικόνα των οικονομικών σας. Αυτόματα, επειδή πλέον δε θα είστε τυφλοί, θα διορθώνετε τον εαυτό σας. Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε «μα πού πήγαν όλα;» θα απαντήσετε με αυτοπεποίθηση: «εδώ, εδώ κι εδώ. Μπορώ να κάνω αυτό, αυτό και αυτό. Δεν μου χρειάζεται αυτό κι αυτό, θέλω όμως περισσότερο από εκείνο και ετούτο.»

Αύριο είναι ένας νέος μήνας!!! Θα είναι στο χάος όπως όλοι μας οι προηγούμενοι ή θα πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας;

Και στην δεύτερη σελίδα θα κάνετε κάθε τέλος του μήνα μια ανάλυση των οικονομικών του μήνα. Πόσα δώσατε στη διασκέδαση συνολικά, πόσα εδώ, πόσα εκεί, ποιο είναι το ισοζύγιο… Και θα τα βελτιώσετε κι αυτά.

Σας εύχομαι έναν μήνα καλύτερο από τους προηγούμενους για τις τσέπες σας!!! Είναι στο χέρι μας. Κινδυνεύω λίγο που ξεφεύγω από τις βασικές θεματικές μας, αποδείξτε μου ότι αξίζει που το κάνω αυτό!!!

«Έχω τρεις θησαυρούς που τους τηρώ και τους κρατώ.
Πρώτο, την ευσπλαχνία. Δεύτερο, την οικονομία. 
Τρίτο, την τόλμη άλλους να μην ξεπερνώ.
Απ’ την ευσπλαχνία ξεπηδά κουράγιο.
Απ’ την οικονομία, γενναιοδωρία.
Απ’ την ταπεινοφροσύνη, ηγεσία.
Στους καιρούς μας οι άνθρωποι αποφεύγουν την ευσπλαχνία,
προσπαθούν όμως να είναι γενναίοι.
Εγκαταλείπουν την οικονομία,
προσπαθούν όμως να είναι γενναιόδωροι.
Δυσπιστούν στην ταπεινότητα, 
προσπαθούν όμως πάντα να ‘χουν τα πρωτεία.
Αυτό σημαίνει βέβαιο θάνατο.»

Λάο Τσε

Αποστόλης

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα