Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Διώχνοντας την Αρνητική ενέργεια


Ο Διαλογισμός της Απελευθέρωσης
Από το βιβλίο της Δέσποινας Παλαμάρη 
"το φιλί της πεταλούδας"

Αυτός ο διαλογισμός είναι ο συνδυασμός χορού και ενός βιοενεργειακού δυναμικού διαλογισμού που ονομάζεται ¨shaking¨. 

Στόχος του είναι να αφυπνίσει την ενέργεια στο σώμα και ταυτόχρονα να απελευθερώσει την αρνητικότητα και ότι άλλο υπάρχει μέσα μας που ενεργειακά, μας απομακρύνει από την κατάσταση της ψυχικής και της σωματικής υγείας μας.

Τρόπος εκτέλεσης: Χορεύουμε με ελεύθερη κίνηση για πέντε λεπτά και μετά ακολουθεί  για ένα πεντάλεπτο η κίνηση του βιοενεργειακού διαλογισμού "shaking". Αυτό το επαναλαμβάνουμε τρεις φορές και ο διαλογισμός τελειώνει με ένα δεκάλεπτο στη σιωπή (καθιστοί ή ξαπλωμένοι). Είναι σημαντικό, πριν αρχίσουμε, να βάλουμε μια πρόθεση του τι θέλουμε να απελευθερώσουμε. 



Η κίνηση του "shaking" γίνεται με τον εξής τρόπο: Στέκεστε με τα πόδια ανοικτά στο άνοιγμα της λεκάνης και τα γόνατα ελαφρά λυγισμένα. Ταυτόχρονα μαζεύετε τον κόκκυγα μας προς το πρόσωπο, φέρνοντας την λεκάνη προς τα μέσα και κάνοντας μια ελαφριά σύσπαση στους γλουτούς. Η σπονδυλική στήλη είναι σε ευθεία γραμμή και έχετε χαλαρούς τους ώμους, τον αυχένα και το σαγόνι σας. 
Αναπνέετε βαθιά από το στόμα (η αναπνοή από το στόμα μας συνδέει άμεσα με την κοιλιά μας). Δίνετε σταδιακά στο σώμα μια κίνηση συνεχόμενη και γρήγορη χωρίς παύσεις (λυγίζετε και τεντώνετε ρυθμικά τα γόνατα). Ταυτόχρονα αν θέλετε μπορείτε να κινείτε ελεύθερα τα χέρια ή να τα τινάζετε, έχοντας την πρόθεση να διώξετε από το σώμα σας ότι σας μπλοκάρει και φέρνει εμπόδια στην ολοκλήρωση σας. 

Αν κατά τη διάρκεια του shaking κάποιοι από εσάς θελήσουν να εκφραστούν ελεύθερα με ήχους είναι καλό να το κάνουν.

Κούραση και εξάντληση μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Αν παρουσιαστεί πόνος είναι καλό να μην τον φοβηθείτε και να μην επικεντρωθείτε σε αυτόν. Αν συμβεί αυτό πείτε: Δεν είμαι το σώμα μου. Είμαι η Ψυχή μου. Είμαι ελεύθερος/η. 

Η κούραση, η εξάντληση, ο πόνος θα σου δώσουν μια ευκαιρία σου σπάσεις τα όρια σου και να βγεις από το μυαλό. Να παραδόσεις το εγώ σου στην ψυχή σου. Τότε νέα ενέργεια θα αρχίσει να ανεβαίνει και δεν θα μπορείς να καταλάβεις από πού έρχεται γιατί  ψυχή μας είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας και δύναμης".

Διαλέξτε τραγούδια που σας αρέσουν (κατά προτίμηση για τον ελεύθερο χορό πιο γρήγορα ρυθμικά) και απολαύστε το.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα