Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Επιγραφή βυζαντινής περιόδου ανακαλύφθηκε στην Γερμανικόπολη (Μικρά Ασία)


Στην επαρχία Καραμάν, στο δήμο Ερμενέκ κατά τη διάρκεια έργων οδοποιίας ανακαλύφθηκε λίθινη επιγραφή που ανήκουν στην βυζαντινή περίοδο, γράφει το τουρκικό πρακτορείο ‘DHA.




 Η αναφερόμενη Ερμενέκ στο τούρκικο κείμενο,  είναι η ελληνική Γερμανικόπολις.
Εκεί, ανακαλύφθηκε η επιγραφή γραμμένη στα ελληνικά. Η λίθινη επιγραφή θα μεταφερθεί στο μουσείο προκειμένου να εξετασθεί και να γίνει η τελική αναγνώριση του κειμένου.



Σύμφωνα με τον Μεχμέτ Αλκάν,  αναπληρωτή καθηγητή  στο Πανεπιστήμιο  Καλών Τεχνών και Αρχαιοτήτων Καραμάνογλου Μεχμέτ Μπέι, πρόκειται για μια  έκκληση –προσευχής αφού αρχίζει με τις λέξεις ‘ΧΕΡΕ ΦΙΛΕ’ και σημειώνει ότι ο θεός του έδωσε διπλάσια από αυτά τα οποία ο ίδιος πρόσφερε.



 Η επιγραφή είναι στην περιοχή όπου ήταν η Γερμανικόπολις, η μεγαλύτερη πόλη  της επαρχίας της Ισαυρίας, και οι σχετικές επιγραφές θα προσδώσουν περισσότερες γνώσεις για την ελληνική αυτή πόλη της ανατολικής Μικράς Ασίας.



 «Η επιγραφή λόγω του επιγραφικού υλικού της θα αποτελέσει μια σημαντική βοήθεια για την οικονομία και την κοινωνική δομή της αρχαία πόλης προσφέροντας νέες πληροφορίες για αυτήν», είπε ο Αλκάν, προσθέτοντας ότι οι λέξεις ‘Προάστιο’ και ‘τοποθεσία’ που υπάρχουν στην επιγραφή δίνουν  την έννοια της οικίας η οποία βρίσκεται  εκτός των τειχών της πόλης, όπως συνηθιζόταν στις αρχαίες ελληνικές πόλεις από την κλασική αρχαιότητα.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα