Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ



Οι άνθρωποι φοβούνται και απομακρύνουν την ιδέα της απάρνησης, εντούτοις απαρνούνται τόσα πολλά που έχουν αληθινή αξία –εκ των οποίων κάποια σοβαρά είναι η γαλήνη του νου και ακόμα και η ίδια η ζωή τους μερικές φορές– για χάρη των χρημάτων, τα οποία μπορεί να χαθούν. Μπορεί κάποιος να σας πάρει τον πλούτο, ή μπορεί ο θάνατος να σας πάρει απ’ αυτόν. Δεν μπορείτε να τον πάρετε μαζί σας. Η μόνη αξία των χρημάτων είναι να προσφέρουν στην ευημερία σας, καθώς και σ’ αυτή των άλλων.
Αυτοί που σκέφτονται μόνο τη δική τους ασφάλεια και τις δικές τους ανέσεις, λησμονώντας άλλους που βρίσκονται σε ανάγκη, πάνε γυρεύοντας να γίνουν φτωχοί. Η φτώχεια θα τους επιβληθεί κάποτε. Αυτοί που γαντζώνονται με ιδιοτέλεια στον πλούτο τους, αντί να κάνουν καλό μ’ αυτόν, δεν προσελκύουν ευημερία στην επόμενη ζωή τους. Γεννιούνται φτωχοί, αλλά με όλες τις επιθυμίες των πλούσιων. Αυτοί όμως που μοιράζονται την καλή τους τύχη, προσελκύουν πλούτο και αφθονία, όπου κι αν πάνε.
Αν μάθετε να μοιράζεστε με άλλους, θα δείτε ότι ο Θεός θα είναι πάντα μαζί σας. Δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ και ποτέ δεν θα στερηθείτε τίποτα. Να εξαρτάσθε απ’ Αυτόν, κι Αυτός θα σας προσέχει. Μην ξεχνάτε ότι η ίδια η ζωή σας συντηρείται άμεσα από τη δύναμη του Θεού. Όταν θυμάστε ότι η λογική σας, η θέλησή σας και η δραστηριότητά σας εξαρτώνται από Εκείνον, θα καθοδηγείστε από τον Θεό και θα συνειδητοποιήσετε ότι η ζωή σας είναι ένα με δική Του Άπειρη Ζωή.
Αυτός που παρακινείται από ιδιοτελή κίνητρα παραμελεί τον ρόλο που του ανατέθηκε, να βοηθάει στο θεατρικό έργο της δημιουργίας του Θεού. Αυτός που ζει μόνο για τον εαυτό του, φτιάχνοντας ιστούς από επιθυμίες, μπλέκεται σ’ αυτούς τους ιστούς. Αυτός όμως που πράττει και εργάζεται για τον Θεό είναι ελεύθερος.
Δεν ξέρετε γιατί είστε εδώ στη γη ή γιατί είστε άντρας ή γυναίκα ή γιατί είστε όπως είστε. Δεν είστε εδώ απλώς για να κάνετε το κέφι σας. Είστε εδώ για να κάνετε το θέλημα του Θεού. Με το να εργάζεστε για τον εαυτό σας, δένεστε με τη ζωή. Με το να εργάζεστε για τον Θεό, είστε ελεύθεροι.
Μάθετε να είστε πολύ δραστήριοι σ’ αυτόν τον κόσμο, με εποικοδομητική εργασία. Όταν όμως τελειώσετε τα καθήκοντά σας, να σβήνετε τον νευρικό κινητήρα. Να αποσύρεστε στο κέντρο της ύπαρξής σας, που είναι η ηρεμία. Νοητικά να διαβεβαιώνετε τον εαυτό σας: «Είμαι ήρεμος. Δεν είμαι απλά ένας μηχανισμός από νεύρα. Είμαι Πνεύμα. Αν και ζω σ’ αυτό το σώμα, δεν επηρεάζομαι απ’ αυτό». Αν έχετε ένα ήρεμο νευρικό σύστημα, θα επιτυγχάνετε σε οτιδήποτε αναλαμβάνετε· και πάνω απ’ όλα θα επιτύχετε πνευματικά.

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα