Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Η αίθουσα με τις σκακιέρες (Remastered)

 


Όπως εξελίσσονται οι καταστάσεις και οι εναλλαγές στα παγκόσμια τεκταινόμενα γίνονται όλο και πιο γρήγορες. Υπερ Απλουστεύοντας, Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τα παγκόσμια τεκταινόμενα με έναν συνδυασμό από σκακιέρες στις οποίες παίζεται σκάκι υψηλών προδιαγραφών από έμπειρους παίκτες.


Πολλές από αυτές είναι πολύ πάνω από το κεφάλι μας και δεν μπορούμε να δούμε τι παίζεται. Άλλες σκακιέρες είναι πιο χαμηλά μπορούμε να τις βλέπουμε, αλλά είναι ευνόητο πως πρέπει να γνωρίζουμε σκάκι για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται.

Δεν φτάνει όμως να γνωρίζουμε το άθλημα, πρέπει να ξέρουμε και το ιστορικό των αντιπάλων, καθώς και την Ιστορία των αγώνων που έχουν προηγηθεί, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε υποθέσεις για την έκβαση της μιας ή της άλλης παρτίδας. Ότι και να σκεφτόμαστε δεν παύει να είναι ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ, γιατί σχεδόν πάντα υπάρχουν ανατροπές στην εξέλιξη.

Όπως και να χει όμως οι σκακιέρες είναι αναρίθμητες..... δεν γίνεται να τις παρακολουθήσουμε όλες συγχρόνως, και ακόμα χειρότερα, τι γίνεται αν κάποιοι δεν ξέρουν σκάκι; Πολύ χειρότερα δε, αν ΝΟΜΊΖΟΥΝ πως ξέρουν;
Στο σημείο αυτό, μπαίνει η πληροφόρηση! Κάποιοι που παρουσιάζονται και υποτίθεται
πως ξέρουν, μας λένε ή μας δίνουν την εντύπωση πως είναι "πιο κοντά" στα πράγματα και αναλαμβάνουν επαγγελματικά να ενημερώνουν όσους δεν ξέρουν, ή να ενημερώνουν για τις σκακιέρες που δεν μπορούμε να δούμε γιατί είναι άπειρες. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι δημοσιογραφοι, που είναι πρόθυμοι να πουν την νύχτα μέρα και το άσπρο μαύρο, προκειμένου να πάρουν το μισθουδάκι τους.
Εδώ αρχίζει το έδαφος να γίνεται ολισθηρό, γιατί δεν ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις αυτών που πληρώνουν τους δημοσιογράφους...... Από ποιούς πληρώνονται για να δίνουν πληροφορίες σωστές ή λανθασμένες; Πως εμείς μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι λένε αλήθεια και ποιοι ψέματα; ΓΡΙΦΟΣ!

«Ευτυχώς» κάποιοι άλλοι, που γνωρίζουν το άθλημα, δεν είναι επαγγελματίες μεν αλλά έχουν την καλή θέληση να ενημερώνουν. Το ερώτημα πάντα είναι: ΠΌΣΟ καλά γνωρίζουν το άθλημα, και πόσο σφαιρικά γνωρίζουν την προϊστορία των παικτών και των παρτίδων που έχουν παιχτεί στο παρελθόν, και μεχρι ποιου σημείου δεν θέλουν να κάνουν φιγούρα για να μαζεύουν οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Να σημειώσουμε πως και αυτοί δεν είναι αυτόπτες μάρτυρες σε ΟΛΕΣ τις σκακιέρες, άρα και αυτοί θα αντλήσουν πληροφορίες από άλλους που υποτίθεται πως εμπιστεύονται .....Πάλι τα πράγματα δεν είναι σίγουρα..... χμμμμμ. Τι γίνεται τώρα;
Είναι σαφές πως ΟΛΟΙ θα ισχυριστούν πως έχουν τις σούπερ πηγές και πως ό,τι λένε είναι έγκυρο. Ας το δεχτούμε αυτό και ας πούμε πως είναι έτσι!
Το θέμα μου όμως δεν είναι ακριβώς εκεί. Το θέμα μου είναι πως το παιχνίδι έχει γίνει ΠΟΛΎ γρήγορο και συνεχίζει να επιταχύνεται. Ο πολύς κόσμος δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει.
Μια πληροφορία που θα λάβετε τώρα, μπορεί να αλλάξει σε μια νύχτα και αύριο να μην ισχύει…. Δεν φταίει εκείνος (ο καλοπροαίρετος) που έδωσε την πληροφορία, διότι πληροφοριοδότης είναι και όχι προφήτης!
Οι καταστάσεις πια αλλάζουν αν όχι με την ώρα αλλά με την ημέρα σίγουρα…..
Που καταλήγουμε λοιπόν; Καταλήγουμε σε εκτιμήσεις που μπορούν να γίνουν μόνον από άτομα που έχουν μια πολύ σφαιρική γνώση των γεγονότων, και είναι ικανοί να συνδυάζουν κομμάτια παζλ που θα μπορούσαν να είναι από παλιά φυλαγμένα σε μια γωνιά του μυαλού τους. Όμως ΟΣΟ καλοί και να είναι σε αυτό, πάλι ΕΚΤΙΜΗΣΗ θα είναι σε θέση να κάνουν.
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ
Είμαστε σίγουροι για κάτι μόνον αν είμαστε αυτόπτες ή αυτήκοοι μάρτυρες (πράγμα αδύνατον αλλά έστω κι αν συνέβαινε πάλι έπαιρνε συζήτηση)
Ελπίζω να σας μπέρδεψα λιγάκι, ώστε να μην δέχεστε πληροφορίες έτσι αβασάνιστα επειδή έρχονται και ταιριάζουν σε αυτά που σκέφτεστε ή σε αυτά που θα σας άρεσαν.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα