Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΜΗΠΩΣ Η «ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ» ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ?

 


Ο Ιησούς όμως ποτέ δεν εννοούσε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη περιοχή όπου οι ψυχές μετά τον θάνατο βασανίζονται σε μια αιώνια φυλακή και τιμωρία λόγω των ανάμεικτων παραβάσεων και αρετών των ανθρώπων σε μια ζωή που διαρκεί λίγες δεκάδες χρόνια.

Ακόμα κι ένας γήινος δικαστής έχει επαρκή λογική ώστε να καταδικάσει έναν εγκληματία ανάλογα με τη φύση και τον βαθμό του εγκλήματός του. Σίγουρα ο αμερόληπτα δίκαιος Κριτής όλων των κριτών, ο Συμπαντικός Νόμος, επιτάσσει ανταμοιβές ή τιμωρίες ανάλογες με την καρμική διαγωγή κάποιου στο γήινο επίπεδο. Ένα εκατομμύριο χρόνια επαναλαμβανόμενων αμαρτιών θα προσέλκυε ένα εκατομμύριο χρόνια άθλιων ενσαρκώσεων, όχι όμως περισσότερων. Ακόμα όμως και αιώνες άγνοιας και φαύλων πράξεων δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν την αιώνια εγγενή θεϊκή φύση της ψυχής.



Ο άνθρωπος μπορεί να διασκεδάσει καταχρώμενος την ελεύθερη θέλησή του για κάμποσο καιρό και να φέρει το ψευδές παρατσούκλι του θνητού, αλλά αυτή η προσωρινή αυταπάτη δεν μπορεί ποτέ να εξαλείψει το σημάδι της αθανασίας και της τελειότητας της εικόνας του Θεού που είναι εντυπωμένη στην ψυχή του. Εφόσον η ψυχή είναι μια εκπόρευση της Υπόστασης του Θεού, είναι προδήλως αδύνατο ο αληθινός Εαυτός του ανθρώπου να υποβαθμιστεί σε μια σατανική οντότητα στην οποία να αξίζει αιώνια καταδίκη.

Ο Ιησούς εννοούσε ότι ένας φαύλος άνθρωπος θα χρειαστεί να μετενσαρκωθεί εκατομμύρια φορές σε φαύλες ενσαρκώσεις, για αιώνες, τόσο που θα μοιάζει «αιώνια κόλαση». 

– Σρι Παραμαχάνσα Γιογκανάντα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα