Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ & ΣΕΞ

 Γράφει: η Ειρήνη Τζελέπη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Pg.Dipl., MSc., City University, Λονδίνο, irini.tzelepi@yahoo.gr

Maturation by Edvard Munch


Κατάθλιψη και σεξ! Δύο έννοιες και καταστάσεις που αν μη τι άλλο συναντιούνται αντιφατικά μεταξύ τους… Η κατάθλιψη υπονοεί μια κατάσταση χαμηλής ενεργητικότητας, υποτονικότητας, εσωστρέφειας, μη διάθεσης να ζήσει κανείς τη ζωή και να χαρεί. Από την άλλη μεριά, το σεξ φέρει στο προσκήνιο τον αντίποδα όλων αυτών: τη ζωή, την ενεργητικότητα, την εξωστρέφεια, την ορμή, τη διάθεση να ανοιχτεί κανείς και να διεκδικήσει τη χαρά απολαμβάνοντάς την. Μήπως πρόκειται τελικά για δύο τελείως αντίθετες καταστάσεις, όπως είναι η ζωή και ο θάνατος; Η «ορμή» προς τη ζωή και, από την άλλη, η «ορμή» προς το θάνατο; Και τι γίνεται όταν αυτές συναντιούνται και …συνυπάρχουν; Ποια είναι τα αποτελέσματα και η κλινική εικόνα που παρουσιάζεται; Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να παρατηρήσουμε την εικόνα αυτή, όλες τις θεατές και μη όψεις της και τα αποτελέσματά της.

Η κατάθλιψη

Η κατάθλιψη αποτελεί ένα μείζον ψυχιατρικό πρόβλημα για σημαντικό μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως και την πιο σημαντική αιτία μη λειτουργικότητας σε διάφορους τομείς της ζωής για άτομα ηλικίας 15-44 ετών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟ
Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα