Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

«ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ» - Ιστορική Αναδρομή - Οργανωτική Δομή του ΕΚΑΒ - Κεντρική Υπηρεσία - Το Απασχολούμενο Προσωπικό Του ΕΚΑΒ (Μέρος Πρώτο)



ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ»
ΜΠΟΥΝΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΑΜ: 2010012 
ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 

Το αντικείμενο της εργασίας είναι κατ΄ αρχήν η αποτύπωση των λειτουργειών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και των προβλημάτων του, με σκοπό την διατύπωση προτάσεων και παρουσίαση ενός σύγχρονου Πληροφοριακού Συστήματος το οποίο θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του.

Το ΕΚΑΒ σήμερα παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε μέσα και οχήματα διακομιδής και ενός συστήματος διομολόγηση τους. Σημαντικό έλλειμμα υπάρχει επίσης στην δυνατότητα αξιολόγησης προτεραιοτήτων των περιστατικών διακομιδής. Το πρόβλημα αυτό εντείνεται διότι καλείται να αντιμετωπίσει αιτήματα από μια μεγάλη απαιτητική και πολύμορφη γεωγραφική περιοχή. Ο εξοπλισμός σήμερα ανανεώνεται μερικώς και σταδιακά χωρίς όμως τη αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Στην παρούσα ερεύνα παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά και οι σύγχρονες διαδικτυακές υπηρεσίες ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας του κέντρου με τα οχήματα μεταφοράς των ασθενών. Επίσης θα αυτοματοποιεί σε σημαντικό βαθμό τις διαχειριστικές και διοικητικές λειτουργίες. Οι εξελίξεις των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών πιστεύουμε ότι στο άμεσο μέλλον θα δημιουργήσουν το e-EKAB.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 

Το EKAB είναι ο αρμόδιος φορέας διεξαγωγής των απαιτούμενων ενεργειών για την διακομιδή βαριά ασθενών από διάφορα διαμερίσματα της χώρας ,σε κατάλληλα νοσηλευτικά ιδρύματα

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) καλείται να υπηρετήσει το σημαντικό αυτό λειτούργημα με περιορισμένους πόρους και χωρίς την συνεισφορά και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. της Πληροφορικής και των επικοινωνιών Λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, πολλές ελλείψεις που παρουσιάζονται κυρίως σε κινητά μέσα καλύπτονται σήμερα μέσω δωρεών.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα