Η υπόσχεση της καλής υγείας. Σταματάμε να πηδάμε από τον γκρεμό των εμβολιαστών - της Kristina Kristen, Guest Writer
απόδοση, επιμέλεια Βίκυ Χρυσού
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, (αλλά και στην Ευρώπη σημ. τοξότισσας) πολλοί νομοθέτες και υπάλληλοι δημόσιας υγείας είναι απασχολημένοι με την προσπάθεια να καταστήσουν de facto υποχρεωτικά τα εμβόλια, είτε με την κατάργηση της γονικής / προσωπικής επιλογής που παρέχεται από τις υπάρχουσες εξαιρέσεις από τον εμβολιασμό, είτε με την επιβολή αθέμιτης καραντίνας και προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα Κέντρα Έλεγχου της νόσου και της πρόληψης (CDC, ΚΕΛΠΝΟ κτλ). Οι υπάλληλοι στην Καλιφόρνια επιδιώκουν να υπερισχύουν των ιατρικών απόψεων σχετικά με την καταλληλότητα του εμβολιασμού, ενώ εκείνοι στη Νέα Υόρκη επιβάλλουν το εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR) για βρέφη ηλικίας 6-12 μηνών μολονότι για τα ίδια ισχύει ότι "η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι αποδεδειγμένη."
Οι ΗΠΑ έχουν το υψηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας μεταξύ όλων των βιομηχανικών χωρών, με περισσότερα παιδιά να πεθαίνουν κατά τη γέννηση και τον πρώτο τους χρόνο από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο συγκρίσιμο έθνος - και περισσότερα από τα μισά από αυτά που επιβιώνουν αναπτύσσουν τουλάχιστον μία χρόνια ασθένεια.
Τα παιδιά στις ΗΠΑ θα εξυπηρετούνταν καλύτερα εάν οι αξιωματούχοι αυτοί - πριν επιβάλουν αμφισβητήσιμα και δρακόντεια μέτρα - μελετούσαν τα αποτελέσματα της παιδικής υγείας στην Ιαπωνία. Με πληθυσμό 127 εκατομμυρίων, η Ιαπωνία έχει τα πιο υγιή παιδιά και το υψηλότερο «προσδόκιμο ζωής» στον κόσμο και τα λιγότερο εμβολιασμένα παιδιά οποιασδήποτε ανεπτυγμένης χώρας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, αντίθετα, έχουν το πιο επιθετικό πρόγραμμα εμβολιασμού στον κόσμο σε αριθμό και χρονισμό, ξεκινώντας από την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής. Αυτό κάνει τα παιδιά των ΗΠΑ υγιέστερα; Η σαφής απάντηση είναι όχι. Οι ΗΠΑ έχουν το υψηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας όλων των βιομηχανικών χωρών, με τα περισσότερα παιδιά να πεθαίνουν κατά τη γέννηση και τον πρώτο τους χρόνο από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο συγκρίσιμο έθνος - και περισσότερα από τα μισά από αυτά που επιβιώνουν αναπτύσσουν τουλάχιστον μία χρόνια ασθένεια. Η ανάλυση της πραγματικής παιδικής θνησιμότητας και των αποτελεσμάτων της υγείας δείχνει ότι η πολιτική εμβολίων των Η.Π.Α. δεν προστίθεται ως νίκη για τα παιδιά της Αμερικής.
Ιαπωνία και ΗΠΑ ·
Δύο διαφορετικές πολιτικές για τον εμβολιασμό
Το 1994, η Ιαπωνία άλλαξε πολιτική και από τον αναγκαστικό εμβολιασμό σε κέντρα δημόσιας υγείας πέρασε στον εθελοντικό εμβολιασμό στα ιατρεία, καθοδηγούμενη από την «ιδέα ότι είναι καλύτερο οι εμβολιασμοί να εκτελούνται από οικογενειακούς ιατρούς των παιδιών που είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση της υγείας τους». Η χώρα δημιούργησε επίσης δύο κατηγορίες μη υποχρεωτικών εμβολίων: εμβόλια "ρουτίνας" που καλύπτει η κυβέρνηση και "συστήνει έντονα" αλλά δεν επιβάλλει, καθώς και πρόσθετα "εθελοντικά" εμβόλια, τα οποία γενικά πληρώνονται από τον κάθε ιδιώτη. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, (και πολλές χώρες της Ευρώπης, ή τη Γερμανία που έχει ετοιμάσει και σύντομα θα επιβάλλει σχετική νομοθεσία σημ. τοξότισσας), η Ιαπωνία δεν προβάλλει απαιτήσεις εμβολιασμού για τα παιδιά που εισέρχονται στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό σχολείο.
Η Ιαπωνία απαγόρευσε επίσης το εμβόλιο MMR στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, εξαιτίας χιλιάδων σοβαρών τραυματισμών σε περίοδο τεσσάρων ετών, που είχε σαν αποτέλεσμα τραυματισμούς σε ποσοστό ένα στα 900 παιδιά, που ήταν "περισσότερο από 2.000 φορές υψηλότερο από τον αναμενόμενο ρυθμό". Επιπλέον προσέφερε αρχικά ξεχωριστά εμβόλια ιλαράς και ερυθράς μετά την εγκατάλειψη του εμβολίου MMR · Η Ιαπωνία σήμερα συνιστά ένα διπλό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς (MR) για χρήση ρουτίνας, αλλά εξακολουθεί να αποφεύγει το MMR. Το εμβόλιο παρωτίτιδας βρίσκεται στην κατηγορία "εθελοντικών" εμβολιασμών.
Ακολουθούν οι βασικές διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων εμβολιασμού Ιαπωνίας και ΗΠΑ (ή Ευρώπης):
- Η Ιαπωνία δεν έχει εντολές εμβολιασμού, αλλά προτείνει εμβόλια που (όπως προαναφέρθηκαν) είναι είτε "ρουτίνας" (καλύπτονται από ασφάλειες) είτε "εθελοντικά" (αυτοχρηματοδότηση).
- Η Ιαπωνία δεν εμβολιάζει τα νεογνά με το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β (HepB), εκτός εάν η μητέρα είναι θετική για την ηπατίτιδα Β.
- Η Ιαπωνία δεν εμβολιάζει έγκυες μητέρες με το εμβόλιο τετάνου-διφθερίτιδας-ακυτταρικού κοκκύτη (Tdap).
- Η Ιαπωνία δεν δίνει πλάσματα γρίπης σε έγκυες μητέρες ή σε βρέφη ηλικίας έξι μηνών.
- Η Ιαπωνία δεν χορηγεί αναγκαστικά το εμβόλιο MMR, αλλά προτείνει ένα εμβόλιο MR.
- Η Ιαπωνία δεν απαιτεί το εμβόλιο του ανθρώπινου ιού θηλώματος (HPV).
Καμία άλλη ανεπτυγμένη χώρα δεν χορηγεί τόσες πολλές δόσεις εμβολίου
κατά τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής όπως οι ΗΠΑ.
- προβλέπει τον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,
- απαιτεί την πρώτη δόση εμβολίου HepB εντός 24 ωρών από τη γέννηση - παρόλο που το 99,9% των εγκύων είναι, μετά τη δοκιμασία, αρνητική για την ηπατίτιδα Β
- επιβάλλει 20 έως 22 δόσεις εμβολίων μόνο το πρώτο έτος ζωής.
Το εμβόλιο HepB εγχέει στο κάθε νεογέννητο ποσότητα αλουμινίου 250 μικρογραμμαρίων, ένα νευροτοξικό και ανοσοτοξικό ανοσοενισχυτικό που χρησιμοποιείται για την πρόκληση ανοσοαπόκρισης. Δεν υπάρχουν μελέτες για την υποστήριξη της ασφάλειας της έκθεσης των βρεφών σε τόσο υψηλά επίπεδα ενέσιμου μετάλλου. Στην πραγματικότητα, το ανώτατο όριο για το αλουμίνιο σε ενδοφλέβια (IV) υγρά για τα νεογέννητα είναι πολύ χαμηλότερο στα πέντε μικρογραμμάρια ανά χιλιόγραμμο ημερησίως (mcg / kg / ημέρα) - και ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα, οι ερευνητές έχουν τεκμηριώσει το ενδεχόμενο εξασθένησης της νευρολογικής ανάπτυξης. Για ένα μέσο νεογέννητο βάρους 7,5 κιλών, το εμβόλιο HepB έχει πάνω από 15 φορές περισσότερο αλουμίνιο από το ανώτατο όριο του FDA για IV λύσεις.
Σε αντίθεση με την Ιαπωνία, οι Η.Π.Α. επιβάλλουν τη χορήγηση εμβολίων γρίπης και Tdap σε έγκυες γυναίκες (κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε τριμήνου) και τα μωρά λαμβάνουν πλάσματα γρίπης από την ηλικία ηλικία έξι μηνών, συνεχίζοντας να τα λαμβάνουν και κάθε επόμενο έτος. Οι κατασκευαστές δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ την ασφάλεια των εμβολίων της γρίπης που χορηγούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ο FDA ουδέποτε χορήγησε επίσημα άδεια για εμβόλια "ειδικά για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την προστασία του βρέφους".
Η Ιαπωνία πρότεινε αρχικά το εμβόλιο HPV, αλλά σταμάτησε να το κάνει από το 2013 μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που προκάλεσαν πολυάριθμες αγωγές. Ιάπωνες ερευνητές επιβεβαίωσαν από τότε μια χρονική σχέση μεταξύ του εμβολιασμού με τον ιό HPV και της ανάπτυξης συμπτωμάτων στους λήπτες εμβολίων.
Οι υποστηρικτές του εμβολίου στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα εμβολίων των Η.Π.Α. είναι παρόμοιο με τα προγράμματα σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, αλλά ο ισχυρισμός αυτός είναι ανακριβής μετά από έλεγχο. Οι περισσότερες άλλες χώρες δεν συστήνουν τον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πολύ λίγοι εμβολιάζουν την πρώτη ημέρα της ζωής του βρέφους. Αυτό είναι σημαντικό επειδή ο αριθμός, ο τύπος και ο χρόνος έκθεσης σε εμβόλια μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη εμβρύων και νεογνών, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε τοξικές εκθέσεις και πρώιμη ανοσοποιητική ενεργοποίηση. Μελέτες δείχνουν ότι η ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος των εγκύων γυναικών μπορεί να προκαλέσει αναπτυξιακά προβλήματα στους απογόνους τους. Γιατί οι έγκυες γυναίκες στις Η.Π.Α. συμβουλεύονται να προστατεύουν τα αναπτυσσόμενα έμβρυά τους αποφεύγοντας το αλκοόλ και τα ψάρια τόνου που περιέχουν υδράργυρο, αλλά ενεργά τους ζητείται να λάβουν ανοσοκατασταλτικά εμβόλια Tdap και εμβόλια γρίπης, τα οποία περιέχουν υδράργυρο (σε φιαλίδια πολλαπλών δόσεων) και άλλες μη ελεγμένες ουσίες;
Η Ιαπωνία πρότεινε αρχικά το εμβόλιο HPV, αλλά σταμάτησε να το κάνει το 2013 μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που προκάλεσαν πολυάριθμες αγωγές. Ιάπωνες ερευνητές επιβεβαίωσαν από τότε μια χρονική σχέση μεταξύ του εμβολιασμού με τον ιό HPV και της ανάπτυξης των συμπτωμάτων στους παραλήπτες. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αγνόησαν αυτές και παρόμοιες αναφορές και όχι μόνο συνέχισαν να προωθούν επιθετικά και μάλιστα να επιβάλλουν το προηγουμένως προαιρετικό εμβόλιο HPV που ξεκίνησε νωρίτερα για την προσχολική ηλικία, αλλά τώρα το πιέζει στην ενηλικίωση. Το εμβόλιο HPV που παρασκευάστηκε από την Merck έλαβε ταχεία έγκριση από το FDA παρά το ότι το ήμισυ όλων των υποκειμένων κλινικών δοκιμών ανέφεραν σοβαρές ιατρικές καταστάσεις εντός επτά μηνών.
Καλύτερο και χειρότερο:
δύο διαφορετικά αποτελέσματα θνησιμότητας για βρέφη
Το CDC θεωρεί τη βρεφική θνησιμότητα ως έναν από τους σημαντικότερους δείκτες της συνολικής υγείας μιας κοινωνίας. Ο οργανισμός αυτός θα πρέπει να λάβει υπόψη το ρυθμό της Ιαπωνίας, ο οποίος, με 2 θανάτους νεογνών ανά 1.000 γεννήσεις ζωντανών βρεφών, είναι ο δεύτερος χαμηλότερος στον κόσμο, δεύτερος μόνο μενά το Πριγκιπάτο του Μονακό. Συγκριτικά, σχεδόν τριπλάσια βρέφη στις ΗΠΑ πεθαίνουν (5,8 ανά 1.000 ζωντανές γεννήσεις), παρά τις τεράστιες κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη των παιδιών (βλ. Πίνακα 2). Η βρεφική θνησιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών κατατάσσεται στην 55η θέση, μετά από πολλές άλλες χώρες και είναι χειρότερη από το ποσοστό της Λετονίας, τη Σλοβακίας ή της Κούβας.
Εάν τα εμβόλια σώζουν ζωές, γιατί τα παιδιά στις ΗΠΑ πεθαίνουν με ταχύτερο ρυθμό και ... πεθαίνουν νεότερα σε σύγκριση με τα παιδιά σε 19 άλλες πλούσιες χώρες - μεταφράζοντας το σε 57% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου πριν φθάσουν στην ενηλικίωση;
Για να επαναλάβουμε, οι Η.Π.Α. έχουν το πιο επιθετικό πρόγραμμα εμβολίων των ανεπτυγμένων χωρών (χορηγώντας τα περισσότερα εμβόλια και νωρίτερα). Εάν τα εμβόλια σώζουν ζωές, γιατί τα παιδιά των ΗΠΑ «πεθαίνουν με ταχύτερο ρυθμό και ... πεθαίνουν νεότερα» σε σύγκριση με τα παιδιά 19 άλλων πλούσιων χωρών - μεταφράζοντας τουτο σε ένα "57% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου πριν φθάσουν στην ενηλικίωση"; Τα παιδιά στην Ιαπωνία, που λαμβάνουν τα λιγότερα εμβόλια - χωρίς κυβερνητικές εντολές για εμβολιασμό - μεγαλώνουν και απολαύμάνουν "μεγάλες και έντονες" ζωές. Οι διεθνείς στατιστικές βρεφικής θνησιμότητας και υγείας και η συσχέτισή τους με τα πρωτόκολλα εμβολιασμού δείχνουν ότι τα κυβερνητικά και υγειονομικά στελέχη αγνοούν (;) το μεγάλο κίνδυνο για τα παιδιά μας.
Μεταξύ των 20 χωρών με τα καλύτερα αποτελέσματα παγκοσμίου βρεφικής θνησιμότητας, μόνο τρεις χώρες (Χονγκ Κονγκ, Μακάο και Σιγκαπούρη) χορηγούν αυτομάτως το εμβόλιο HepB σε όλα τα νεογέννητα - σύμφωνα με το σκεπτικό ότι η λοίμωξη από ηπατίτιδα Β είναι εξαιρετικά ενδημική στις χώρες αυτές. Οι περισσότερες από τις 17 κορυφαίες χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας - δίνουν το εμβόλιο HepB κατά τη γέννηση μόνο εάν η μητέρα είναι θετική για την ηπατίτιδα Β (Πίνακας 1). Οι Η.Π.Α., με την αξιοσημείωτη ταξινόμηση # 56 για τη βρεφική θνησιμότητα, δίνουν το εμβόλιο HepB σε όλα, και στα τέσσερα εκατομμύρια μωρά που γεννιούνται ετησίως, παρά τη χαμηλή συχνότητα εμφάνισης ηπατίτιδας Β.
Θυσιάζουν οι ΗΠΑ την υγεία των παιδιών για τα κέρδη;
Η Merck, ο κατασκευαστής του εμβολίου MMR, βρίσκεται στο δικαστήριο για την απάτη που σχετίζεται με το MMR. Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι ο φαρμακευτικός γίγαντας κατήργησε τα δεδομένα αποτελεσματικότητας για το συστατικό παρωτίτιδας του εμβολίου για να εξασφαλίσει το συνεχές μονοπώλιο του στην αγορά. Τα αποδεικτικά στοιχεία του καταγγέλλοντος δημιούργησαν δύο ξεχωριστές δικαστικές υποθέσεις. Επιπλέον, ένας καταγγέλλων του CDC ισχυρίστηκε ότι το εμβόλιο MMR αυξάνει τους κινδύνους αυτισμού σε ορισμένα παιδιά. Άλλοι ανέφεραν ότι ο πιθανός κίνδυνος μόνιμων τραυματισμών από το εμβόλιο MMR ξεπερνά τους κινδύνους της ιλαράς.
Γιατί το FDA και το CDC συνεχίζουν να υποστηρίζουν το προβληματικό εμβόλιο MMR παρά την εμπλοκή της Merck στην απάτη για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Γιατί οι νομοθέτες και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν απαιτούν καλύτερη εναλλακτική λύση, όπως έκανε η Ιαπωνία πριν από δύο δεκαετίες; Γιατί οι πόλεις και οι πολιτείες των Η.Π.Α. αναγκάζουν τα παιδιά σε εμβολιασμό με το εμβόλιο MMR της Merck; Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προστατεύει τα παιδιά ή τη Merck; Γιατί οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αγνοούν το υποδειγματικό μοντέλο της Ιαπωνίας, το οποίο αποδεικνύει ότι το πιο μετρημένο πρόγραμμα εμβολιασμού στον βιομηχανικό κόσμο και η «υγιεινή πρώτης κατηγορίας και τα επίπεδα διατροφής» μπορούν να παράγουν τα βέλτιστα αποτελέσματα για την υγεία των παιδιών που ηγούνται αυτή τη στιγμή στον κόσμο;
Ένα κεντρικό δόγμα μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας είναι η ελευθερία λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με ιατρικές παρεμβάσεις που ενέχουν σοβαρούς δυνητικούς κινδύνους. Αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα ενημέρωσης για τα οφέλη και τους κινδύνους - και την δυνατότητα να λέτε όχι. Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Νυρεμβέργης καθιέρωσε την αναγκαιότητα της συνειδητής συναίνεσης χωρίς «οποιοδήποτε στοιχείο δύναμης, απάτης, εξαπάτησης, καταναγκασμού, υπερβολικής ή άλλης μεταγενέστερης μορφής περιορισμού ή εξαναγκασμού». Ο εξαναγκασμός του εμβολίου MMR ή οποιουδήποτε άλλου εμβολίου σε όσους δεν ενημερώνονται σχετικά ή δεν συναινούν δεν αντιπροσωπεύει τίποτα λιγότερο από την ιατρική τυραννία.
Πηγή:
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.