Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Γιατί υπάρχουν λίγα αντιιικά φάρμακα αλλά πολλά αντιβιοτικά;

Γιατί υπάρχουν τόσα λίγα φάρμακα για την αντιμετώπιση των ιών;

Μετά το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, η μαζική παραγωγή της πενικιλίνης επέτρεψε τη σωτήρια θεραπεία από τις βακτηριακές λοιμώξεις σε τραυματίες στρατιώτες. Έκτοτε, η πενικιλίνη και πολλά άλλα αντιβιοτικά έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία μια μεγάλη ποικιλία βακτηριακών λοιμώξεων.

Αλλά τα αντιβιοτικά δεν λειτουργούν κατά των ιών. Δεν είναι αντιικά. Από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωναϊού, οι ερευνητές και οι φαρμακευτικές εταιρείες αγωνίζονται να βρουν ένα αντιικό που μπορεί να θεραπεύσει το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19.
Γιατί υπάρχουν τόσο λίγα αντιικά; 
Η απάντηση βασίζεται στη βιολογία, και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι οι ιοί χρησιμοποιούν τα δικά μας κύτταρα για να πολλαπλασιαστούν. Αυτό καθιστά δύσκολη τη θανάτωση των ιών χωρίς να σκοτώσουμε τα δικά μας κύτταρα κατά τη διαδικασία.
Οι διαφορές μεταξύ βακτηριακών και ανθρώπινων κυττάρων είναι αυτά που καθιστούν δυνατή τα αντιβιοτικά. Τα βακτήρια είναι αυτοτελείς μορφές ζωής που μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα, χωρίς οργανισμό ξενιστή. Είναι παρόμοια με τα κύτταρα μας, αλλά έχουν επίσης πολλά χαρακτηριστικά που δεν βρίσκονται στον άνθρωπο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα