Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Η "εξυπνάδα" σου είναι το πρόβλημα, επειδή άλλοι τη διαμόρφωσαν για σένα!


Το μυαλό σας (ο τρόπος σκέψεως) δεν έχει δημιουργηθεί από την Φύση. Προσπαθήστε πάντοτε να έχετε κατά νουν τη διά­κριση αυτή: ο εγκέφαλός σας είναι εκείνος που δημιουργήθηκε από την Φύση. 

Ο εγκέφαλός σας είναι ο μηχανισμός που ανήκει στο σώμα, η σκέψη, όμως, διαπλάθεται από την κοινωνία στην οποία ζείτε- από τη θρησκεία, από την Εκκλησία, από την ιδεολο­γία την οποία ακολουθούσαν οι γονείς σας, από το εκπαιδευτικό σύστημα βάσει του οποίου μορφωθήκατε, από καθετί συναφές.

Ο διαλογισμός είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε το μυαλό, και αυτό σας παρέχει μια καταπληκτική γνώση. 


Τότε μπορείτε να διακρί­νετε τι είναι σωστό και τι λάθος με το μυαλό σας, με τον τρόπο που σκέπτεσθαι, επειδή είστε πλέον θεατής, παρατηρητής, αποστασιοποιημένος. Τότε δεν είστε τόσο πολύ προσκολλημένοι στον τρόπο σκέψεως... και αυτός είναι ο φόβος σας. Έχετε ξεχάσει εντελώς τον εαυτό σας, έχετε γίνει ένα με τον τρόπο που σκε­πτόσαστε. Η ταύτιση είναι πλήρης.

Όταν λέω: «Μείνετε σιωπηλοί, μείνετε ακίνητοι. Να είστε άγρυπνοι και να παρατηρείτε τη διαδικασία της σκέψεώς σας», μπορεί να τρομάξετε, μπορεί να φοβηθείτε, φαντάζει όμοια με τον θάνατο. Κατά κάποιον τρόπο έχετε δίκιο, αλλά δεν είναι ο δικός σας θάνατος, είναι ο θάνατος των δικτυώσεων της σκέψεώς σας. Συνδυασμένες από κοινού φέρουν την ονομασία μυαλό.

Από τη στιγμή που είστε σε θέση να διακρίνετε ξεκάθαρα τη διαφορά, ότι είστε ξεχωριστοί από τη σκέψη και ότι η σκέψη είναι κάτι διακριτό σε σχέση με τον εγκέφαλο, συμβαίνει αμέσως, ταυ­τόχρονα: Καθώς αποσύρεστε από το μυαλό, αντιλαμβάνεστε ότι το μυαλό είναι στη μέση. Στη μια πλευρά βρίσκεται ο εγκέφαλος και στην άλλη η συνείδησή σας.

Ο εγκέφαλος είναι απλώς ένας μηχανισμός. 
Μπορείτε να κάνετε με αυτόν ό,τι θέλετε. Η διάνοια είναι το πρόβλημα, επειδή άλλοι τη διαμόρφωσαν για εσάς. Δεν είστε εσείς, δεν είναι καν δική σας, είναι δανεική. Εξαπατάστε με έναν ευφυή τρόπο. Εκείνοι που χειρίζονται τη σκέψη σας δεν βρίσκονται εντός, αλλά έξω από σας.

Όταν η συνείδηση ταυτιστεί με το μυαλό, τότε ο εγκέφαλος μένει αβοήθητος. Η λειτουργία του εγκεφάλου είναι απλά μηχα­νική. Ό,τι θέλει το μυαλό, δηλαδή ο τρόπος σκέψεως, ο εγκέφα­λος το κάνει. Αν, όμως, είστε χωριστά, τότε το μυαλό χάνει τη δύναμη του, διαφορετικά είναι κυρίαρχο.

OSHO
Το Βιβλίο της Κατανόησης


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα