Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Η απομυθοποίηση των μεθόδων ξυπνήματος κουνταλίνης, γιόγκα, σαμάντι, ο ευκολότερος δρόμος για την Θέωση

Οι απόψεις του Σάι Μπάμπα και Swami Tadatmananda. Γιατί να λάβω υπόψη τις απόψεις των παραπάνω και πολλών γνωστών από την αρχαιότητα ως σήμερα. Στόχος των διαφόρων τεχνικών. Η απομυθοποίηση. Free download: Η Μαγεία και ο Αποκρυφισμός της Ινδίας


"Κοιτάξτε τα σύννεφα που απλώνονται στον ουρανό. Προσέξτε ότι δεν αποτελούν τμήμα του, αλλά απλά τον κρύβουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Τέτοια είναι και η σχέση ανάμεσα στο σώμα και σε σας. Η πραγματική σας φύση είναι ο Υπέρτατος Εαυτός, ενώ το σώμα δεν είναι παρά ένα περαστικό σύννεφο, που σκιάζει και κρύβει την Αιώνια Αλήθεια”. (Σάι)

Συλλογή και επεξεργασία από το Σκαφίδα Ζάχο

Σε νεαρά ηλικία όταν δίδασκα είχα δεχθεί μια μομφή από ανώτερο μου. «Ζάχο εσύ είσαι σαν τη κατσίκα που γεμίζει την καρδάρα με γάλα και μετά δίνει μια κλωτσιά και το χύνει». Η απάντηση μου τότε ήταν: «Για σένα έτσι είναι, αν όμως η κατσίκα είχε και άλλο γάλα πολύ καλύτερο που θα το έβαζε;» Αυτή η συνειδητοποίηση με κυνηγάει συνέχεια. Μαθαίνω πολλά, γράφω πολλά, γεμίζω την καρδάρα και μετά δίνω μια κλωτσιά να αδειάσει για να την γεμίσω με κάτι καλύτερο. Αυτό γίνεται με αυτό το άρθρο.

Βλέποντας μια τεράστια βιομηχανία γιόγκα, δηλαδή της ένωσης με τον Θεό, αν και αυτή η έννοια έχει χαθεί σε πολλές σχολές λόγω της αγωνίας εξασφάλισης επιβίωσης, αποφάσισα να κάνω μια τολμηρή αποκάλυψη. Φυσικά θα δεχτώ πολλές επιθέσεις λόγω μεγάλων συμφερόντων, όμως δεν με ενδιαφέρει, ο αναγνώστης ας κρίνει.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δρόμους για την γιόγκα με το Θείο, όμως είναι τόσο περίπλοκα και χρονοβόρα που πάρα πολλοί μαθητές στην πορεία τα παρατάνε και ελάχιστοι ολοκληρώνουν. Διαβάστε μερικά άρθρα μου ή κάποιων άλλων, θα δείτε θεωρίες και ορολογία περίπλοκη η οποία φυσικά οδηγεί στην γιόγκα και το σαμάντι αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να τα εφαρμόσουν ή να τα καταλάβουν οι περισσότεροι.
Χρόνια ασχολούνται πολλοί άνθρωποι και έχουν ξοδεύσει σημαντικά χρηματικά ποσά, αμφιβάλω αν ένα ελαχιστότατο ποσοστό έχει καταφέρει το ξύπνημα της κουνταλίνης, την γιόγκα και το σαμάντι.

Πριν κάνω αναλύσεις θα αναφέρω τις απόψεις του Σάι Μπάμπα και του Swami Tadatmananda που είδατε στο πρόσφατο άρθρο:  …..

Σάι Μπάμπα

Χίσλοπ: Αλλά Σουάμι, τι γίνεται με την ιδέα ότι το φίδι της κουνταλίνι, στη βάση της σπονδυλικής στήλης, αφυπνίζεται και ανερχόμενο ενεργοποιεί κατά σειρά τα τσάκρας;

Σάι: Η αναφερόμενη ενέργεια είναι η ζωτική ουσία (πράνα). Με την άσκηση πρανάγιαμα θεωρείται ότι αυτή ανέρχεται στην σπονδυλική στήλη. Η άσκηση πρανάγιαμα είναι επικίνδυνη, εκτός και όλες οι συνθήκες είναι ακριβώς σωστές. Δεν είναι απαραίτητο και ο Σουάμι δεν το συμβουλεύει. Η περιοχή μεταξύ ένατου και δωδέκατου σπονδύλου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Τραυματισμός σ’ εκείνη την περιοχή ενδέχεται να φέρει παρά­λυση. Ο διαλογισμός, όπως τον περιγράφει ο Σουάμι, είναι η βασιλική οδός, το εύκολο μονοπάτι,  (Οδηγίες διαλογισμού στο φως από τον Σάτυα Σάι Μπάμπα).

Γιατί να σας απασχολούν, λοι­πόν, άλλες πνευματικές ασκήσεις; Για να γίνει ο διαλογισμός αποτελεσματικός πρέπει να εκτελείται σταθερά, χωρίς βιασύνη και ανησυχία. Με συνεχή εξάσκηση ο άνθρωπος καθησυχάζει και επέρχεται η κατάσταση διαλογισμού αβίαστα. Το να σκέ­φτεστε το αντίθετο είναι αδυναμία. Η επιτυχία είναι εξασφαλι­σμένη. Καλέστε τον Θεό, θα σας βοηθήσει. Θα αποκριθεί, θα γίνει Αυτός ο ίδιος δάσκαλός σας. Θα σας καθοδηγεί. Θα βρί­σκεται πάντα στο πλευρό σας. Να σκέφτεστε τον Θεό, ν’ ακούτε Θεό, να τρώτε Θεό, να πίνετε Θεό, ν’ αγαπάτε τον Θεό. Αυτό εί­ναι το εύκολο μονοπάτι, η βασιλική οδός που οδηγεί στο στόχο σας και σας επιτρέπει να σπάσετε την άγνοιά σας και να πραγ­ματώσετε την αληθινή σας φύση, που είναι ένα με τον Θεό.

Χίσλοπ: Ο κύριος X.. κάνει Κρίγια Γιόγκα - γιόγκα της δράσης.
Σάι: Αυτός δρα άσχημα.

Χίσλοπ: Κάνει πολύ διαλογισμό και ασκείται πολύ στην Κουνταλίνι Γιόγκα.
Σάι: Η ενέργεια κουνταλίνι συνίσταται από ισορροπία νου και δράσης.

Χίσλοπ: Αλλά Σουάμι, η Κουνταλίνι Γιόγκα υποτίθεται ότι αναφέρεται στο ανέβασμα της ενέργειας κουνταλίνι από κάτω προς τα πάνω στη σπονδυλική στήλη.
Σάι: Αυτό δεν είναι πραγματικό, είναι μόνο λόγια. Πολλοί που ισχυρίζονται ότι τους συμβαίνει αυτό και υπερηφανεύονται έχουν μεγάλο εγωισμό.

Χίσλοπ: Εννοεί ο Σουάμι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ενέργεια κουνταλίνι που ανεβαίνει από τη βάση της σπονδυλικής στήλης προς τα πάνω;
Σάι: Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, είναι μόνο μεγάλες κουβέντες και μεγάλος εγωισμός. Ο Γιόγκι «Σ.», δάσκαλος γιόγκα, είναι γεμάτος απληστία, εγωισμό και μίσος.

Χίσλοπ: Ο Σουάμι επαινεί την προναγιάμα (έλεγχο της αναπνοής) και την πρατυαχάρα (στροφή προς την εσώτερη συνειδητότητα).
Σάι: Πρώτα πρέπει ν’ αποκτήσεις έλεγχο των εξωτερικών αισθήσεων, μετά των εσωτερικών και μετά ακολουθεί μια αίσθηση ισορροπίας. Μόνο μετά απ’ αυτά μπορούν ν’ ακολουθήσουν οι πραναγιάμα και πρατυαχάρα.

Χίσλοπ: Αλλά ο Σουάμι επαινεί αυτές τις δύο. Με ποιο τρόπο θα πρέπει να ενεργήσει ο πιστός αναφορικά μ’ αυτές;
Σάι: Όλα αυτά, όπως η Χάθα Γιόγκα (γιόγκα της σωματικής αγωγής) κ.λπ., είναι σαν τους διαγωνισμούς. Μελετάς, περνάς 11 εξετάσεις σου και μετά αποκτάς αυτοπεποίθηση και αισθάνεσαι υπερηφάνεια, όπως όταν πηγαίνεις στο πανεπιστήμιο Υπάρχουν οκτώ κύρια στάδια και εργάζεσαι για να φτάσεις στο καθένα απ’ αυτά. Αλλά είναι απαραίτητα μόνο αν φοιτάς στο πανεπιστήμιο. Για εκείνον που έχει παραδοθεί στον Θεό απολυτά, εκείνον του οποίου η καρδιά είναι γεμάτη αγάπη για τον Θεό, δεν είναι απαραίτητα αυτά τα πανεπιστημιακά μαθήματα, δεν έχουν νόημα και είναι άσκοπα.

Χισλοπ: Αναφερόμενος στις διάφορες γιόγκα, ο Σουάμι είπε ότι η γιόγκα της αφοσίωσης στον Θεό είναι η μόνη που δικαιώνει κάθε προσπάθεια, ενώ όλες οι άλλες είναι άχρηστες. Αλλά στη Δύση πολλοί έχουν διαβάσει το Ραμακρίσνα Παραμαχάμσα, (παραμα-χαμσα, υπέρτατος- κύκνος),που περιγράφει πώς είδε την κουνταλίνι να υψώνεται και να ανοίγει όλα τα κέντρα ενέργειας, τα τσάκρα, και προ­βληματίζονται. Ποια είναι η απάντηση;
Σάι: Ο Ραμακρίσνα χρησιμοποίησε τα τσάκρας ως σύμβολα θέσεων ή κέντρων μεγαλύτερης ευαισθησίας πάνω στην σπονδυλική στήλη. Ο διαλογισμός πάνω στην κουνταλίνι έχει δεχτεί πολλές παρερμηνείες. Το τσάκρα είναι μια ρόδα. Δεν υπάρχουν, όμως, ρόδες στην σπονδυλική στήλη. Η χρήση του κυκλικού σχήματος της ρόδας ως σύμβολο οφείλεται στην κυκλική κυκλοφορία του αίματος. Οι δίσκοι της σπονδυλικής στήλης είναι επίσης κυκλικοί. Τοποθετώντας τη «ρόδα» σε διάφορα σημεία της σπον­δυλικής στήλης και δίνοντας σ’ αυτά ειδικά ονόματα, γίνεται ευ­κολότερο να συγκεντρώσει κανείς το νου σ’ αυτά και να τον με­τακινεί από το ένα στο άλλο κ.λπ.

                                               

Swami Tadatmananda

Διδάσκω μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών διαλογισμού αλλά με κάποιο τρόπο δεν δίδαξα ποτέ την Κουνταλίνι Γιόγκα γιατί υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι, πρώτα απ 'όλα ο γκουρού μου με προειδοποίησε έντονα για ένα πρόβλημα αναζήτησης εμπειρίας. Αν ζούσε αυτός αμφιβάλω αν τολμούσα να την διδάξω.

Η Ανάντα ήταν τόσο έκπληκτος που σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του μέσα στην επόμενη μισή ώρα αρκετοί άλλοι διαλογιστές είχαν παρόμοια αντιδράσεις οι σπουδαστές είχαν διδαχθεί αυτό κάθε φορά που διαπερνά η Κουνταλίνι τα τσάκρα θα προκαλέσει αυθόρμητες φωνητικές ενέργειες και κινήσεις σώματος που δεν διδάσκονται στη Γιόγκα Upanishads αλλά όταν οι μαθητές οδηγούνται να πιστέψουν ότι οι περιστασιακές κραυγές και κινήσεις είναι σίγουρα σημάδια προόδου.

Όταν μια πρόταση που φυτεύεται στο μυαλό τους  μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις αργότερα.  Οι ψυχολόγοι το λένε ότι αυτές οι προτάσεις δουλεύουν το ίδιο όπως το placebo στην εμπιστοσύνη του ασθενούς, (Θαύματα και .. Placebo ή πως ο Νούς επηρεάζει το Σώμα ). Παρομοίως οι σπουδαστές που εμπιστεύονται ένα γκουρού παράγουν αντιδράσεις όπως αυτές που παρατηρήσαμε στο Swami Dai Ananda και ήταν εξαιρετικά επικριτικές για τον τρόπο που εκδηλώνεται η  Κουνταλίνι

Από τη στιγμή που η Γιόγκα Κουνταλίνι βασίζεται σε θεωρίες που υπήρξαν σκόπιμα αποτελεσματικές υπερέβη τη δύναμη της πρόθεσης. Είναι κρίσιμο για την αποτελεσματικότητά της οι διαλογιστές να χρησιμοποιήσουν σκόπιμα την δύναμη της πρόθεσης στην πρακτική τους. Για αυτούς τους διαλογιστές που πιστεύουν ότι τα τσάκρα πραγματικά υπάρχουν μέσα στο σώμα τους η δύναμη της πρόθεσης λειτουργεί ασυνείδητα και στην πραγματικότητα ενισχύεται από τις  πεποιθήσεις κάνοντας την πρακτική τους περισσότερο αποτελεσματική από ό, τι για κάποιον σαν εμένα που μοιράζομαι τις πεποιθήσεις. Αυτή είναι η φύση της δύναμης της δήλωσης.

Θα αρχίσω τη διδασκαλία της Κουνταλίνι Γιόγκα στους μαθητές μου τώρα; Δεν το νομίζω Αυτή η τεχνική είναι αρκετά περίπλοκη γι 'αυτό χρειάζεται πολύς χρόνο για να τη μάθει κάποιος και να την εξασκήσει. Περισσότερο από ότι φαίνεται η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι ένας δύσκολος τρόπος να κερδίσεις μια κατάσταση φώτισης που μπορεί πιο εύκολα να γίνει  μέσω άλλων τεχνικών.  Αλλά τότε αν υπάρχουν πιο εύκολα μονοπάτια για το Σαμάντι, γιατί η Κουνταλίνι Γιόγκα διδάσκεται τόσο  ευρέως; Λέχθηκε ότι η δημοτικότητά της είναι πολύ πιθανό να δώσει απάντηση στο πρόβλημα της βίωσης της εμπειρίας.


Η άποψη του Σάι για τα μάντρα

Χίσλοπ: Τα μάντρα είναι αποτελεσματικά ακόμη και σήμερα;
Σάι: Ω, ναι. Ακόμη και οι άνθρωποι της Δύσης που πειραματίζονται με το Γκάιγιατρι Μάντρα βρίσκουν ότι έχει δύναμη. Το μάντρα θα πρέπει να λέγεται από ανθρώπους που είναι πολύ εξασκημένοι στην πνευματική ζωή.

Χίσλοπ: Δεν έχει ακουστεί να δίνει ο Σουάμι Μάντρα. Όταν οι πιστοί Του νιώθουν έτοιμοι, θα πρέπει να ζητήσουν το κατάλληλο μάντρα ή θα τους το πει ο Σουάμι;
Σάι: Τα μάντρα δίνονται τώρα από ανθρώπους «χαμηλού» επι­πέδου. Ο αρχηγός κάποιας αγέλης εδώ, κάποιας εκεί, ορισμένοι γιόγκι, κ.λπ. Οι Αβατάρ δεν έδιναν ποτέ μάντρα. Ο Αβατάρ δεί­χνει ότι ο Θεός βρίσκεται παντού. Η απαγγελία του μάντρα εί­ναι στενοκεφαλιά. Όταν υπάρχει ένας Αβατάρ στη Γη, το να Τον ακούς, να Τον κατανοείς και να κάνεις αυτά που λέει πάντα, εί­ναι μάντρα. Ο Κρίσνα δεν έδωσε μάντρα ούτε στους αδελφούς Παντάβα, ούτε στον Αρτζούνα. Απλώς και μόνο τους έλεγε: «κά­νε αυτό, κάνε εκείνο». Αυτό ήταν αρκετό να κάνει την πράξη τους πολύ ισχυρή.


Γιατί να λάβω υπόψη τις απόψεις των παραπάνω, και πολλών γνωστών από την αρχαιότητα ως σήμερα;

Όταν άρχισε η εκδήλωση της ύπαρξης οι άπειρες Θεϊκές ακτίνες ήταν ελεύθερες να επιλέξουν βίωση στα άπειρα Θεϊκά πεδία ψυχικά ή υλικά για την συνειδητοποίηση της χωριστικότητας και για την επανένωση. Κάθε Θεϊκή ακτίνα μπορούσε να φέρει ένα μέρος των εκδηλωμένων Θεϊκών ιδιοτήτων. Κάποιες έφεραν την Θεϊκή αγάπη, όπως ο Χριστός, ο Σάι κλ, ο καθένας στο δικό του μέγεθος(Μην αυταπατάστε, αν είχαν ενσαρκώσει την πλήρη Θεότητα θα άλλαζαν τον πλανήτη). Άλλες ακτίνες έφεραν σοφία, επιστήμη, άλλες δύναμη πλούτο, και εσύ και εγώ αυτό που νιώθεις. Πρέπει να αναγνωρίζουμε και να σεβόμαστε την κάθε ακτίνα γι΄ αυτό που φέρνει.
Σεβόμενος τους δύο παραπάνω ανέφερα τις απόψεις τους και τις θεωρώ αρκετά σωστές.


Στόχος των διαφόρων τεχνικών

Στόχος πολλών πνευματικών τεχνικών είναι η Γιόγκα με το Θείο. Τέτοιες τεχνικές είναι οι περισσότερες γιόγκα, αν και θα έπρεπε να είναι όλες, διότι γιόγκα σημαίνει ένωση με το Θείο, αλλά ο όρος έχει παραφθαρεί. Οι διάφορες τεχνικές ξυπνήματος κουνταλίνης και σαμάντιΒιπάσανα, πρακτικός οδηγός του διαλογισμού,  Vigyan Bhairav ​​Tantra, οι πρώτες εννέα σούτρες,   Μέρκαμπα Πλήρης οδηγός ενεργοποίησης από τον Drunvalo Melchizedek,  Υπερβατικός διαλογισμός, Μάντραμς, Αστρική προβολή,  διάφοροι διαλογισμοί και πολλά άλλα στόχο έχουν την ένωση με το θείο.

Φυσικά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και στο καθένα ταιριάζει κάποιος δρόμος. Εξάλλου το έχω γράψει αρκετές φορές, κάθε ζωή είναι ένας δρόμος προς την Θέωση.

                                                Πιστεύεις ότι αυτό που βλέπεις είναι αληθινό;



Η απομυθοποίηση

Αν προσέξατε, δεν χρειάζεται καμία πολύπλοκη μέθοδος, αλλά όπως τονίζουν και οι δύο τους αρκεί η πρόθεση για γιόγκα με τον Θεό. Στο άρθρο μουΛευκή Υπερκοσμική Μαγεία εναντίον Μαύρης Κοσμικής Μαγείας αναφέρω την εξίσωση μαγείας Μ= (Δ.Γ*(1-Σ.Ε)*(1-Υ.Α)) *Α.Γ.*Σ.Δ.*ΘΟ. Όλες οι πρακτικές γιόγκα είναι λευκή μαγεία και επιτυγχάνονται με την χρήση όλων ή μερικών όρων τις εξίσωσης.

Τα τσάκρας, οι αναπνοές, οι ασάνας, τα μάντρα, η Κουνταλίνι και όλα τα περίπλοκα περιλαμβάνονται στον πρώτο παράγοντα τις εξίσωσης (Δ.Γ. είναι η διεγερτική γνώση που επιτυγχάνεται με χορό, μουσική, τελετουργίες, έντονα συναισθήματα, σεξουαλική διέγερση, παραισθησιογόνα, γενικά μυστικότητα). Ομοίως όλες οι πρακτικές περιέχουν τους άλλους παράγοντες σε μικρό η μεγάλο βαθμό. Οι γνώστες όπως ο Χριστός, ο Σάι, ο Tadatmananda θεωρούν περιττές αυτές τις πρακτικές.  Αναφέρονται στην πρόθεση και στον Θεό. Αυτά τα δύο περιλαμβάνουν όλους τους όρους της εξίσωσης και από το Δ.Γ το έντονο συναίσθημα.

Για παράδειγμα αναφέρουμε οι διάφορες στάσεις ασάνα ή τα μούντρα ανήκουν στις τελετουργίες. Το φίδι της κουνταλίνης και ή άνοδος με οραματισμό των τσάκρας συνδυάζουν τελετουργία, οραματισμό, πρόθεση. Επειδή εμπιστευόμαστε τις αρχαίες γραφές συνδυάζεται η απόλυτη τυφλή πίστη ότι λειτουργεί, έτσι όλοι οι παράγοντες της εξίσωσης λειτουργούν τέλεια και η λευκή μαγεία επιτελείται.
Ο Σάι συστήνει, Οδηγίες διαλογισμού στο φως από τον Σάτυα Σάι Μπάμπα, και μόνο αυτό για το Σαμάντι.

Στο τέλος του άρθρο μου: Τα 4 επίπεδα του Samadhi και πως θα τα κατακτήσετε έχω αναφέρει αρκετές εμπειρίες Σαμάντι ένωσης με το Θείο μέσα από υπνωτιστικές καταστάσεις. Αυτά τα άτομα είχαν την εμπειρία μετά από 2-3 συνεδρίες. Οι γνώσεις που χρειάστηκαν ήταν λίγες και ο χρόνος ρεκόρ σε σχέση με τις μακροχρόνιες χρονοβόρες πρακτικές. Η υπνωτική χαλάρωση ανάγεται στην πανάρχαια μέθοδο της εγκοίμησης των ασκληπιείων βελτιωμένη με τις σύγχρονους μεθόδους ψυχολογίας και παραψυχολογίας. (Βλέπε: Tα θαύματα στα αρχαία Ασκληπιεία!!) 

Πέρα από αυτό, αυτά τα άτομα διδάσκονται πως θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την ένωση για βελτίωση της υγείας τους και του περιβάλλοντος τους. Επίσης έχουν εμπειρίες διαφόρων ψυχικών πεδίων και εξοικείωση όλων των υπαρχόντων ενεργειών που υπάρχουν στο ομαδικό ασυνείδητο. Στο άρθρο:  Συλλογή διδασκαλιών του Sri Satya Sai Baba μπορείτε να ακούσετε ηχητικό εξοικείωσης με την ενέργεια του Σάι που χρησιμοποιείται για βελτίωση υγείας. Κάποιοι βιώνουν και χρησιμοποιούν την Χρηστική ή Θεϊκή ενέργεια που είναι πολύ ανώτερη από τα διάφορα Ρέικι(Μύηση και Αυτομύηση στον πρώτο βαθμό του Ρέικι), αγγελικά και μη, που είναι κάτω από τον Θεό και τις διάφορες πολύπλοκες πανάκριβες θεραπευτικές μεθόδους.

Μέθοδοι όπως το Ho’oponopono(Ho'oponopono, Ιστορία, εξέλιξη, εφαρμογή στη Νέα εποχή), ο Θεραπευτικός Κώδικας ανακάλυψε ο Alex  Loyd, (Θεραπεύστε τον εαυτό σας σε έξι λεπτά),που οι επεκτάσεις του κοστίζουν αρκετά, η Axiatonal επανασύνδεση της Sylvia Vowless, (Αποκαταστήστε την σύνδεση σας με τον Ανώτερο εαυτό σας και το Σύμπαν σε ένα λεπτό), και πολλά άλλα κυρίως στηρίζονται στην πρόθεση και την πίστη αυτού που τα εκτελεί. Έχουν αποτελέσματα στο βαθμό που τα πιστεύει ο καθένας και κάποια ενισχυμένα αποτελέσματα ανάλογα με την σκεπτομορφή που έχει δημιουργηθεί από τους πιστούς της.

Σχετικά με το Theta Healing που είναι η βελτιωμένη μέθοδος Σίλβα+το Θεό, χρησιμοποιεί ένα Θεό έξω από τον ασκούμενο εκτός σύμπαντος. Ο Θεός είναι το σύμπαν και υπάρχει μέσα στον καθένα, (βλέπε: Το ολογραφικό Σύμπαν), το χρώμα του δεν είναι ασπρογάλαζο, αλλά το χρώμα της φωτιάς του κεριού σε μια έκδοση τέλειας απαστράπτουσας φωτεινότητας. 

Οι Θεϊκές ενέργειες δεν έρχονται απέξω, αλλά από μέσα μας, αν μάθουμε να ενσωματώνουμε ένα μέρος την ενέργειας του σύμπαντος.Όλοι οι μεγάλοι θεραπευτές δεν προσεύχονταν στο Θεό, είχαν ενσωματώσει τον Θεό και τα θαύματα τα έκανε ο Θεός που ένιωθαν ότι ήταν, και δεν μεσολαβούσαν ή παρακαλούσαν τον Θεό.

Συμπέρασμα

Η κορυφαία μέθοδος σαμάντι, φώτισης, Θέωσης, είναι αυτή που οι μεγάλοι δάσκαλοι εφάρμοσαν στην ζωή τους. Αντιλήφθηκαν ότι δεν ήταν το σώμα που είχαν, ότι ήταν μια Θεϊκή ακτίνα που χρησιμοποιεί το σώμα για να βιώσει. Είτε με την άσκηση από άλλες ζωές, είτε με άσκηση στη σημερινή τους ζωή μετατόπισαν το εγώ τους σε αυτή την ακτίνα. (Θυμηθείτε τις 40 μέρες στην έρημο του Χρίστου και όχι μόνο, του Μωυσή στην έρημο, του Βούδα κλπ). Δηλαδή έπαψαν να είναι το σώμα και ήταν η Θεϊκή ακτίνα. Ανάλογα με το μέγεθος ενσωμάτωσης είχαν και ανάλογα αποτελέσματα. Βλέπε Απολλώνιος, Μίθρας, Ζαρατούστρα, Ερμής ο Τρισμέγιστος και πολλοί άλλοι.



Free download

   
                Κάνετε κλικ στην εικόνα, επιλέξτε μεγέθυνση για να έχετε καλή ανάγνωση


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα