Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Άρχισε στην Ελλάδα μελέτη χορήγησης πλάσματος


Άρχισε στην Ελλάδα μελέτη χορήγησης πλάσματος

Όπλο στην θεραπευτική φαρέτρα κατά της νόσου COVID-19 αποτελεί η χορήγηση πλάσματος από ασθενείς που έχουν ιαθεί. Στην χώρα μας με την συμμετοχή ερευνητών από έξι νοσοκομεία ενεργοποιήθηκε στις 28 Απριλίου πολυκεντρική μελέτη φάσης 2, που αφορά τη συλλογή πλάσματος από ιαθέντες ασθενείς από τη νόσο COVID-19 και τη χορήγησή του  σε σοβαρά νοσούντες από τη νόσο αυτή.
Στο περιοδικό Nature Biotechnology (1η Μαίου) δημοσιεύθηκε άρθρο, στο οποίο τονίζεται ότι «η χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς από COVID-19, σε αρρώστους που νοσηλεύονται από τη νόσο, αποτελεί πρώτη επιλογή στη θεραπευτική της λοίμωξης αυτής».

ΗΠΑ: δίκτυο προσέλκυσης δοτών

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν κινηθεί τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, όπως Mayo Clinic, Johns Hopkins University, Washington University, Einstein Medical Center, Icahn School of Medicine at Mount Sinai στη Νέα Υόρκη καθώς και άλλα κέντρα, σε συνεργασία με το FDA.
Χάρη σε αυτά τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχει δημιουργηθεί μεγάλο δίκτυο προσέλκυσης δοτών και λήψης πλάσματος, με σκοπό να χορηγηθεί σε ασθενείς με COVID-19 λοίμωξη.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα