Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ρωσία: Διαλύθηκε η σύνθεση του ψηφιδωτού που απεικόνιζε τον Πούτιν στο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων



Μάιος 1, 2020. 15:46

Η ψηφιδωτή εικόνα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό προς τιμήν της Αναστάσεως του Χριστού στην Κουμπίνκα (που είναι η κύρια εκκλησία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας) διαλύθηκε. 


Η Ρωσική εκκλησία ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ήταν του προέδρου του κράτους.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν έδειχναν το εσωτερικό της εκκλησίας στην οποία υπήρχε ψηφιδωτό που απεικόνιζε τον Πούτιν και άλλους Ρώσους πολιτικούς και αξιωματούχους, όπως ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κ.ά.
 
κενός ο χώρος στον οποίο υπήρχε το ψηφιδωτό
Στις 26 Απριλίου, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου  Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η πρόεδρος γνώριζε για το μωσαϊκό με την εικόνα, αλλά δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να αξιολογηθεί το έργο του με αυτόν τον τρόπο.


Μετά από αυτό, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την Τέχνη, την Αρχιτεκτονική και την Αποκατάσταση των Εκκλησιών, Αρχιεπίσκοπος Λεονίντ Καλίνιν πρότεινε ότι η απόφαση διάλυσης της εικόνας θα μπορούσε να ληφθεί «μόνο από το Τοπικό Συμβούλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας». 


Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις Υπηρεσίες Επιβολής του Νόμου του Πατριαρχείου της Μόσχας, ο Επίσκοπος Στέφαν Κλίνσκι (Privalov) είπε στο TASS ότι το συμβούλιο τέχνης για την κατασκευή του κύριου ναού των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποφασίσει για το μωσαϊκό «λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη του αρχηγού του κράτους».


Ο κύριος ναός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας χτίζεται με εθελοντικές δωρεές. Το ύψος του καμπαναριού της εκκλησίας είναι 75 μέτρα, το μήκος της γκαλερί «Οδός Μνήμης» θα είναι 1.418 μ. - ανάλογα με τον αριθμό των ημερών του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.


 Η διάμετρος του τυμπάνου του κεντρικού θόλου είναι 19,45 μ. Σχεδιάστηκε να ανοίξει ο ναός έως τις 9 Μαΐου, αλλά έγινε γνωστό για την απόφαση να αναβληθεί το άνοιγμα επ' αόριστον λόγω του κοροναϊού.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα