Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Τεχνητή «Φούσκα» Γύρω από τον Πλανήτη μας Ανακάλυψαν Επιστήμονες και Δεν τους Άρεσε το Γεγονός



Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα «φράγμα», μία «φούσκα»γύρω από τον πλανήτη μας. Δεν είναι φυσικό να υπάρχει και δεν μπορεί να είναι ένα φουτουριστικό πεδίο δύναμης. Άρα, δεν είναι καλό.
Οι ερευνητές της NASA ανακάλυψαν ότι ορισμένες ραδιοεπικοινωνίες, γνωστές ως VLF (πολύ χαμηλή συχνότητα), είναι ικανές να αλληλεπιδρούν με τα σωματίδια στο διάστημα. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να επηρεάσουμε τον διαστημικό καιρό γύρω από τον πλανήτη μας, αλλά αυτή η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε τρόπους που θα μπορούσαμε να το χειριστούμε, σύμφωνα με το iflscience.com.
«Ορισμένα πειράματα και παρατηρήσεις έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, τα σήματα ραδιοεπικοινωνιών στην περιοχή συχνότητας VLF μπορούν στην πραγματικότητα να επηρεάσουν τις ιδιότητες του περιβάλλοντος ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας γύρω από τη Γη», δήλωσε ο Phil Erickson, βοηθός διευθυντή στο Παρατηρητήριο MIT Haystack, σε μία δήλωσή του, που δημοσιεύεται στη NASA.
Η μελέτη είναι μια περιεκτική ανασκόπηση των ανθρώπινων επιδράσεων γύρω από τον πλανήτη μας. Συζητά τον αντίκτυπο των πυρηνικών δοκιμών σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, τα πειράματα χημικής απελευθέρωσης και τη θέρμανση κύματος υψηλής συχνότητας στην ιονόσφαιρα. Η ανασκόπηση πηγαίνει στη φυσική πίσω από όλα αυτά τα γεγονότα και αποκαλύπτει την τελευταία ανάλυση της αλληλεπίδρασης VLF.

Η Γη περιβάλλεται από περιοχές γεμάτες με φορτισμένα σωματίδια, γνωστά ως ζώνες Van Allen. Υποστηρίζεται ότι υπήρχαν δύο τέτοιες περιοχές, αλλά αποδεικνύεται ότι η εικόνα είναι πολύ πιο πολύπλοκη .
Είναι μία συνέπεια του μαγνητικού πεδίου της Γης και λειτουργούν ως ένα σχεδόν αδιαπέραστο φράγμα, κρατώντας τα πιο ενεργητικά ηλεκτρόνια να φτάσουν στον πλανήτη μας.
Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Van Allen Probe της NASA, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μία «φούσκα» που προκαλείται από τα VLF εκτείνεται μέχρι την εσωτερική άκρη της ζώνης Van Allen και όχι περαιτέρω. Η ομάδα πιστεύει ότι η φούσκα VLF πιέζει προς τα έξω τη ζώνη Van Allen.
Αυτή η ιδέα ενισχύεται από στοιχεία της δεκαετίας του 1960, που δείχνουν ότι η ζώνη Van Allen είναι πολύ πιο κοντά στον πλανήτη μας από ό, τι αυτή τη στιγμή. Τότε, οι μεταδόσεις VLF ήταν πολύ πιο περιορισμένες, πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει τη διαφορά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι εάν δεν υπήρχε VLF, τα όρια θα εκτίνονταν πιο κοντά στη Γη.
Η ομάδα προτείνει ότι με περαιτέρω μελέτη, θα μπορούσαμε να ανακαλύψουμε αν μπορούμε να αφαιρέσουμε τα πλεονάζοντα σωματίδια από την τροχιά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει κατά τη διάρκεια ακραίων μετεωρολογικών γεγονότων που μπορεί να προκαλέσουν βλάβες σε δορυφόρους και άλλα όργανα.
Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Space Science Reviews .
diadrastika.com
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα