Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

"Μην αντιστέκεσαι στο πονηρό"


Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΒΕΚΑΝΑΝΤΑ, μαθητής του τελευταίου αγίου της Ινδίας ΡΑΜΑΚΡΙΣΝΑ
Αυτή η μη αντίσταση είναι το Ύψιστο Ιδανικό.
Δεν αντιστέκεται κάποιος όχι γιατί είναι αδύνατος ή οκνηρός, αλλά γιατί δεν μπορεί. Ο άλλος γνωρίζει ότι μπορεί να δώσει ένα ακατανίκητο χτύπημα. Αυτό επιθυμεί. Όμως, όχι μόνο δεν χτυπάει, αλλά ευλογεί και τους εχθρούς του.
Ο ένας που δεν αντιστέκεται από αδυναμία κάνει αμάρτημα, και γι' αυτό δεν μπορεί να λάβει καμία ωφέλεια από τη μη αντίσταση, ενώ ο άλλος θα έκανε αμάρτημα, αν αντιστεκόταν.
Ο Κάρμα Γιόγκι είναι ο άνθρωπος που αντιλαμβάνεται ότι το ύψιστο ιδανικό είναι η μη αντίσταση και που γνωρίζει πάλι ότι αυτή η μη αντίσταση είναι η ύψιστη εκδήλωση δύναμης, που πραγματικά κατέχει κι οτιδήποτε πάλι λέγεται αντίσταση στο πονηρό, δεν είναι παρά ένα σκαλοπάτι στον δρόμο για την εκδήλωση αυτής της Ύψιστης Δύναμης, της μη αντίστασης.

Προτού να φθάσει αυτό το Ύψιστο Ιδανικό, το καθήκον του ανθρώπου είναι να αντιστέκεται στο πονηρό. Ας εργάζεται, ας πολεμάει, ας χτυπάει κατευθείαν με γροθιά. Τότε μόνο, όταν θα έχει κερδίσει την δύναμη να αντιστέκεται, θα είναι η μη αντίσταση μια αρετή.
ΒΙΒΕΚΑΝΑΝΤΑ, μαθητής του τελευταίου αγίου της Ινδίας ΡΑΜΑΚΡΙΣΝΑ και πρώτος διαδοτής στη Δύση της Γιόγκα και των Υψηλών Ινδικών Φιλοσοφικών Ρευμάτων (Δραβιδιακών-Προελληνικών) που τη συνοδεύουν.
 Ilias Katsiampas

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα