Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Freddie Mercury: Τι είχε προγραμματίσει να κάνει την τελευταία μέρα της ζωής του

Freddie Mercury: Τι είχε προγραμματίσει να κάνει την τελευταία μέρα της ζωής του
Μια πραγματική διάνοια, ένας άνθρωπος αστέρι με πολύπλευρο ταλέντο που κατάφερε να κάνει ολόκληρο τον κόσμο να χορέψει με τα τραγούδια του, ο Freddie Mercury μπορεί να νικήθηκε από τον ιό του HIV, άφησε όμως πίσω του μια τεράστια μουσική και πολιτιστική κληρονομιά.

Ξεχώρισε και αγαπήθηκε για την ιδιαίτερη προσωπικότητα του, το μοναδικό του στιλ και την υπέροχη φωνή, ενώ ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατο του αποδεικνύει το πόσο προχωρημένες παραμένουν οι δουλειές του.
Ο Farrokh Bulsara, όπως ήταν το κατά κόσμον όνομα του, πέθανε σε ηλικία 45 ετών από το AIDS, στις 24 Νοεμβρίου του 1991. Πριν όμως από τον θάνατο του, ηχογράφησε το τελευταίο του album μαζί με τους Queen με τίτλο “Innuendo” με το τραγούδι “The Show Must Go On” να μετατρέπεται σε μεγάλη επιτυχία.

Αν και έμαθε ότι πάσχει από AIDS το 1987, ο ίδιος δεν αποκάλυψε την πληροφορία μέχρι λίγο πριν πεθάνει. Βέβαια η εμφάνιση του άλλαζε όσο περνούσε ο καιρός, με τα μέσα να σχολιάζουν την κακή κατάσταση της υγείας του και εκείνον να δείχνει όλο και πιο αδύνατος, πιο χλωμός και πιο καταβεβλημένος παρά το νεαρό της ηλικίας του. Μάλιστα, σταμάτησε τις συναυλίες για δυο χρόνια.
Μια ημέρα πριν πεθάνει, ο Mercury είχε κανονίσει να δώσει μια συνέντευξη τύπου στην οποία και ανακοίνωσε ότι πάσχει από AIDS σπάζοντας το ταμπού γύρω από το θέμα, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε απομονωθεί σε μια έπαυλη όπου αφιερώθηκε στην μουσική.
Ο θάνατος του έγινε το εφαλτήριο για την ενημέρωση του κόσμου γύρω από τον ιο του HIV και του AIDS, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Queen ίδρυσαν μια οργάνωση που εργαζόταν για την καταπολέμιση του ιου.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δώρο που έκανε ο Mercury στον κόσμο και την Τέχνη, καθώς και το ότι ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα είδωλο για εκατομμύρια ανθρώπους.
E-Radio.gr

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα