Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Βελιγράδι: Τι είπε ο Τσίπρας για τα Σκόπια
«Τσίπρας: Εάν τα Σκόπια εγκαταλείψουν ότι είναι οι μόνοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 2018 θα φέρει θετικές εξελίξεις»

Δεκέμβριος 9, 2017. 22:07


Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένει ότι το 2018 θα υπάρξουν εξελίξεις στα Βαλκάνια και θετικές εξελίξεις όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων, εφόσον, όπως είπε, τα Σκόπια αποφασίσουν να κάνουν  θετικά βήματα προς τα εμπρός, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


«Θεωρώ ότι το 2018 μπορεί να είναι ένα έτος ζωτικής σημασίας για διάφορα θέματα  που σχετίζονται με τα Βαλκάνια. Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να αναφερθώ εδώ στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Όπως ο φίλος μου Μπορίσοφ είπε για το θέμα των Σκοπίων, ίσως το 2018 θα φέρει κάποιες θετικές εξελίξεις, εάν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων  αποφασίσει να κάνει θετικά βήματα για την επίλυση αυτού του προβλήματος.


»Αν παραιτηθούν από τη ρητορική και τις δηλώσεις ότι είναι οι μοναδικοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και από τους αλυτρωτικούς ισχυρισμούς τους, ίσως θα μπορούσαμε να βρούμε μια κοινή λύση.


Στην περίπτωση αυτή, θα είμαι ο πρώτος που θα εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική, τη ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας αυτής.  Ξέρετε, θέλουμε να δημιουργήσουμε  ένα μέλλον  στο οποίο θα ζήσουμε ειρηνικά και θα συνεργασθούμε. Αυτό που μας χωρίζει είναι το μικρότερο και το λιγότερο από αυτά που μας ενώνουν», είπε ο Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι με τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, Μπόικο Μπορίσφο και Μιχάι Τουντόσε καθώς και τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα