Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟ ΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ (ΤΟΥ ΕΓΩ)

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

Οι διαστρεβλωμένες ροπές των αισθήσεων, με τους στρατούς τους των αισθήσεων, είναι απρόθυμες να αποχωριστούν την κυριαρχία τους στο σωματικό βασίλειο. Έτσι, με τη βοήθεια του του γκουρού, ή αφυπνισμένης συνειδητότητας της ψυχής, ή της διαίσθησης που γεννήθηκε από τον διαλογισμό, ο πόλεμος πρέπει να διεξαχθεί –υλικά και νοητικά, καθώς και πνευματικά, με επαναλαμβανόμενες εμπειρίες διαλογισμού σαμάντι– για να ανακτηθεί το βασίλειο από το Εγώ και τον στρατό του των φαύλων νοητικών ροπών. Στο πεδίο μάχης του σώματος του ανθρώπου –το «το πεδίο της δράσης»– οι απόγονοι του τυφλού νου των αισθήσεων και αυτοί της αγνής διακριτικής νοημοσύνης τώρα αντιπαρατίθενται.

Οι αρνητικές όψεις των εκατό ροπών των αισθήσεων είναι τρομεροί εχθροί (των οποίων οι διαφοροποιήσεις μπορεί να είναι αμέτρητες).

Μερικοί από τους πιο αναγνωρίσιμους απογόνους του τυφλού νου είναι οι εξής: η υλική επιθυμία· ο θυμός· η απληστία· η πλεονεξία· το μίσος· η ζήλεια· η μοχθηρία· ο πόθος· η προσκόλληση στο σεξ, η κατάχρηση του σεξ και η ακολασία· η ανεντιμότητα· η κακία· η αναλγησία· η κακή προαίρεση· η επιθυμία να πληγώσει κάποιος άλλους· το καταστροφικό ένστικτο· η αγένεια· η σκληρότητα στην ομιλία και στη σκέψη· η ανυπομονησία· η ζηλοφθονία· η ιδιοτέλεια· η αλαζονεία· η ματαιοδοξία· η υπερηφάνεια για την καταγωγή· η φυλετική υπερηφάνεια· η λανθασμένη αίσθηση λεπτότητας· η αυταρχικότητα· η αυθάδεια· το θράσος· η εχθρότητα· η εριστική νοοτροπία· η δυσαρμονία· η εκδικητικότητα· τα ευαίσθητα συναισθήματα· η σωματική τεμπελιά· η έλλειψη πρωτοβουλίας· η δειλία· η αφηρημάδα και η νοητική νωθρότητα· η πνευματική αδιαφορία· η απροθυμία για διαλογισμό· η πνευματική αναβλητικότητα· η ρυπαρότητα του σώματος, του νου και της ψυχής· η απιστία στο Θεό· η μη ευγνωμοσύνη στο Θεό· η βλακεία· η νοητική αδυναμία· η συνειδητότητα της ασθένειας· η έλλειψη οράματος· η μικρότητα του νου· η έλλειψη προνοητικότητας· η σωματική, η νοητική και η πνευματική άγνοια· ο αυθορμητισμός· ο άστατος νους· η προσκόλληση στις αισθήσεις· η απόλαυση με το να βλέπουμε το φαύλο, να ακούμε το φαύλο, να γευόμαστε το φαύλο, να μυρίζουμε το φαύλο, να αγγίζουμε το φαύλο· να σκεφτόμαστε, να θέλουμε, να αισθανόμαστε, να μιλάμε, να θυμόμαστε, να πράττουμε το φαύλο· ο φόβος για την αρρώστια και το θάνατο· η ανησυχία· η δεισιδαιμονία· η βλασφημία· η έλλειψη μέτρου· ο υπερβολικός ύπνος· το υπερβολικό φαγητό· η απόκρυψη των αληθινών συναισθημάτων και προθέσεων· η προσποίηση της καλοσύνης· η μεροληψία· η αμφιβολία· η δυσθυμία· η απαισιοδοξία· η πικρία· η έλλειψη ικανοποίησης· η περιφρόνηση του Θεού· και το να αναβάλλουμε το διαλογισμό.


Αυτοί οι μπολσεβίκοι των αισθήσεων –απόγονοι του τυφλού νου των αισθήσεων– έχουν φέρει μόνο αρρώστια, νοητικές ανησυχίες και τη μάστιγα της άγνοιας και της πνευματικής λιμοκτονίας, που οφείλεται στο θάνατο της σοφίας στο σωματικό βασίλειο. Η αφυπνισμένη δύναμη της ψυχής και ο γεννημένος από το διαλογισμό αυτοέλεγχος πρέπει να αρπάξουν το βασίλειο και να τοποθετήσουν εκεί τη σημαία του Πνεύματος, εδραιώνοντας μια βασιλεία ολόλαμπρη σε γαλήνη, σοφία, αφθονία και υγεία.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να δώσει τη δική του μάχη. Είναι ένας πόλεμος που όχι μόνο αξίζει να κερδηθεί, αλλά βρίσκεται σε συμφωνία με τη θεϊκή τάξη του σύμπαντος και την αιώνια σχέση μεταξύ της ψυχής και του Θεού, ένας πόλεμος που αργά ή γρήγορα πρέπει να κερδηθεί.

Στην ιερή Μπάγκαβαντ Γκίτα, η γρηγορότερη επίτευξη αυτής της νίκης διασφαλίζεται για τον πιστό που μέσω απτόητης εξάσκησης στη θεϊκή επιστήμη του διαλογισμού γιόγκα, μαθαίνει, σαν τον Αρτζούνα, να αφουγκράζεται το εσωτερικό τραγούδι της σοφίας του Πνεύματος. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Ω, Κρίσνα, Κύριε της Γιόγκα! Σίγουρα δεν θα λείψει
Η ευλογία και η νίκη και η δύναμη για τον πιο ισχυρό Σου,
Όπου αυτό το τραγούδι έρχεται από τον Αρτζούνα, και το πώς μίλησε με τον Θεό. – Κεφάλαιο XVIII:76-78

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα