Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΝΕΤΕ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

Μη θρηνείτε για όσα δεν έχετε. Ακόμα και ο πιο επιτυχημένος υλικά άνθρωπος μπορεί να έχει τις μεγαλύτερες στενοχώριες και τη μεγαλύτερη δυστυχία. Σε αντίθεση, έχω δει σε ταπεινές μικρές καλύβες και σπηλιές στην Ινδία ανθρώπους που ήταν αληθινοί άρχοντες. Ο γήινος «θρόνος» ενός τέτοιου αγίου ήταν ένα στρώμα από ξερά χόρτα. Αν μπορούσα να τον βάλω εδώ μπροστά σας, θα βλέπατε έναν αληθινό βασιλιά. Φορούσε μόνο ένα μικρό περίζωμα και δεν είχε καν δίσκο επαιτείας. Τέτοιοι είναι οι αληθινοί βασιλιάδες της γης. Μερικούς απ’ αυτούς τους είδα στα Ιμαλάια – χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα απολύτως, Ούτε είναι ζητιάνοι. Είναι πιο πλούσιοι από τους εκατομμυριούχους του κόσμου. Επειδή είναι φίλοι με όλους, οι άνθρωποι τους αγαπούν και χαίρονται να τους ταΐζουν.

Σε εξαιρετικά κρύο καιρό, είδα έναν άγιο στα Ιμαλάια που δεν φορούσε τίποτα. «Δεν θα κρυώσετε?», ρώτησα. Και μου απάντησε γλυκά: «Αν είμαι ζεστός με την αγάπη του Θεού, πώς μπορώ να νιώσω το κρύο?». Οι άγιοι σαν αυτόν είναι πιο σπουδαίοι από οποιονδήποτε βασιλιά με στέμμα. Αν χωρίς φαγητό, χωρίς κανένα ορατό μέσον προστασίας, τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να είναι σαν βασιλιάδες, γαλήνιοι και χωρίς ανησυχίες, γιατί δεν μπορείτε εσείς?
Συνειδητοποιήστε ότι η άπειρη παρουσία του Ουράνιου Πατέρα είναι πάντα μέσα σας. Πείτε Του: «Στη ζωή και στον θάνατο, στην υγεία και στην αρρώστια, δεν στενοχωριέμαι Κύριε, γιατί είμαι πάντα παιδί Σου».

Το θέμα είναι το εξής: δεν εξασκείστε στον έλεγχο του νου. Ελέγχοντας τον νου σας μπορείτε να βιώσετε την αλήθεια ότι αυτό το σύμπαν είναι μια αυταπάτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άγιοι ζητούν από τους μαθητές τους να πειθαρχούν το σώμα και να μην του δίνουν πολύ μεγάλη προσοχή. Ο σκοπός δεν είναι να βασανιστεί το σώμα, αλλά να σωθεί ο μαθητής από όλα τα προβλήματα που θα τον ταλαιπωρήσουν αν πιστέψει ότι η ανακούφιση προέρχεται από υλικά πράγματα. Η ανακούφιση προέρχεται από τον νου. Αλλάξτε τη νοοτροπία σας και δεν θα νιώθετε δυσφορία.



Το καλύτερο είναι να απλοποιήσετε τη ζωή. Έχω δει αγίους στην Ινδία που δεν τρώνε σχεδόν τίποτα και ζουν κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες. Εντούτοις έχουν θαυμαστά δυνατό σώμα, πολύ καλύτερο απ’ αυτό ενός μέσου Αμερικανού που τρώει καλά και φροντίζει το σώμα του. Έχουν εκπαιδεύσει τον νου τους έτσι ώστε να μην εξαρτώνται από εξωτερικά πράγματα για να έχουν υγεία και ικανοποίηση.

Ο κόσμος εκπαιδεύει τον νου μας με διαφορετικό τρόπο. Μας κάνει να συνηθίζουμε πάρα πολλά πράγματα και μετά νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι χωρίς αυτά. Κάντε τη ζωή σας πιο απλή. Και απλοποιήστε και τη ζωή των παιδιών σας. Αν δεν το κάνετε, οι εμπειρίες της ζωής θα τα διδάξουν μέσω πικρής απογοήτευσης. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Είναι τιμή μας να σας προσκαλέσουμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα που μόλις δημιουργήσαμε για τον Παραμαχάνσα Γιογκανάντα:

http://www.yoganandagreece.com/





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα