Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ή θα «πατήσεις» εσύ επάνω σου, ή …





Ή θα «πατήσεις» εσύ επάνω σου ή θα σε «πατήσουν» οι άλλοι.

Τι θα πει να «πατήσω» επάνω μου ? Θα πει να αρχίσω να ενεργοποιώ δύο σημαντικά υλικά για τον εαυτό μου. Γιατί να ασχοληθώ με τον εαυτό μου και να αρχίσω να τον ενισχύω, δεν είναι εγωιστικό ? Όχι δεν είναι εγωιστικό να ασχολούμαστε επί της ουσίας με τους εαυτούς μας, καθώς η αγάπη για να εκδηλωθεί στην ζωή μας, από μας για μας θα αρχίσει. Καθώς ο άνθρωπος που δεν αγαπάει επί της ουσίας τον εαυτό του, δεν μπορεί να αγαπήσει κανέναν άλλον. Καθώς μέσα στους άλλους θα υπάρχει πάντα μία μορφή ανταγωνισμού και ο δρόμος του σωστού και του λάθους.
Όπως και να έχουν τα πράγματα αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν, μας λέει και ο Κύριος μας, μέσα στο ευαγγέλιο.

Να «πατήσω» επάνω μου, σημαίνει να γνωρίσω και να ξέρω τις δυνατότητές μου, τις ιδιαιτερότητές μου και όλο το εσωτερικό μου κομμάτι. Να ενεργοποιήσω στον εαυτό μου τον σεβασμό και την εκτίμηση. Δύο πολύ ισχυρά υλικά, τα οποία θα με διδάξουν πώς να φέρομαι σε μένα. Όχι με οδηγούς την άμυνα και την επίθεση, που έχουμε συνηθίσει να έχουμε στις συμπεριφορές μας, αλλά την αρμονία, την ηρεμία, την αποδοχή και την κατανόηση.

Κατανόηση, θα πει έχω κατά νου. Τι έχω κατά νου ? Όλα όσα είμαι και όλα όσα δεν είμαι. Όλα όσα έχω και όλα όσα δεν έχω. Να θυμάμαι πως είμαι άνθρωπος και δεν γίνεται να τα ξέρω όλα, να τα θέλω όλα και να τα μπορώ όλα. Τότε όταν μάθω και γνωρίσω όλο μου το μέσα, θα ξέρω πως όταν θα πω «ναι» για κάτι θα είναι «ναι» και όταν πω «όχι» θα είναι «όχι».

Αλλιώς αν δεν γνωρίσω τον εαυτό μου σε σημείο να «πατάω» με ασφάλεια και πίστη σε αυτόν, τότε είτε η ζωή θα με «πατήσει», είτε οι άνθρωποι που με περιβάλλουν.

Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα