Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κώδικας Ηθικής.


Ο κώδικας ηθικής είναι δεμένος με κάθε έναν από εμάς με την συνείδησή του. Η συνείδηση είναι δεμένη με την Θεία Ενέργεια που υπάρχει μέσα στον καθένα μας.
Η συνείδηση «κατοικεί» μέσα στην καρδιά μας.
Αυτός ο κώδικας είναι απόλυτα δεμένος με την δικαιοσύνη, με την τέταρτη των αρετών.
Έτσι εμείς στη ζωή μας χρειάζεται να αναπτύξουμε τις άλλες 3 αρετές έτσι ώστε η συνείδησή μας να παραμείνει καθαρή. Οι 4 αρετές είναι η Φρόνηση, η Σωφροσύνη, η ανδρεία και τελευταία η Δικαιοσύνη.


Αν δεν αναπτύξουμε τις άλλες 3 αρετές, η δικαιοσύνη μας, δηλαδή η εσωτερική μας πηγή, συνείδηση, θα μας φέρει αντιμέτωπους με καταστάσεις και γεγονότα τα οποία θα είναι «οδηγοί»- «δάσκαλοι» για εξισορρόπηση της συνείδησης- δικαιοσύνης.
Όχι όλα αυτά δεν είναι από τον Θεό, δηλαδή ο Θεός δεν μας μάχεται, αλλά μας συμβουλεύει να αναζητήσουμε την συνείδησή μας και να την αδειάσουμε από όλα όσα την βαραίνουν.
Βαριά συνείδηση = καταστάσεις δύσκολες.
Αυτός είναι ο κώδικας Ηθικής = Κώδικας Ιθάκης. Αυτός ο κώδικας- ταξίδι- Οδύσσεια δηλαδή του Οδυσσέα μέσα στα μονοπάτια της συνείδησής του. Δηλαδή στις θάλασσες των συναισθημάτων του. Όπου τα συναισθήματα μπλοκάρουν την συνείδηση. Και εμείς χρειάζεται να βρούμε το θάρρος να ενεργοποιήσουμε τις αρετές για να καθαρίσουμε τις θάλασσες μας- συναισθήματά μας- συνείδησή μας για να μπορέσουμε τελικά να απολαύσουμε την δικαιοσύνη. Την 4η των αρετών η οποία θα μας δώσει γαλήνη και ειρήνη σε όλο το εσωτερικό μας κομμάτι.

Καθώς η καθαρή συνείδηση = υγεία σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.

Δωροθέα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα