Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

Ο χορός ζευγαρώματος δύο πυγοποδίδων (Βίντεο)

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο του National Geographic με τις τρελές χορευτικές φιγούρες δύο πυγοποδίδων, πριν αρχίσουν το ζευγάρωμα.

Δύο πυγοποδίδες πριν αρχίσουν τον ερωτικό χορό τους. Στην Ελλάδα ο πυγόπους (πυγή = οπίσθια + πους = πόδι) είναι γνωστός σαν Σκουφοβουτηχτάρι ή Μαυροβουτηχτάρι. Πηγή: National Geographic
Ο ΠΥΓΟΠΟΥΣ (κόλυμβος ο λοφιοφόρος) είναι στεγανόποδο πτηνό της οικογένειας των κολυμβιδών, της τάξης των κολυμβομόρφων, της οποίας είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος. Το πουλί αυτό, μήκους κατά μέσο όρο 53 εκ., έχει ογκώδη κορμό και πολύ κοντές πτέρυγες (το άνοιγμά τους δεν ξεπερνά τα 85 εκ.).
Το φτέρωμα, θεαματικότερο στα αρσενικά παρά στα θηλυκά, περιλαμβάνει δύο λοφία με ανορθούμενα φτερά στα πλευρά της κεφαλής και ένα περιλαίμιο με φτερά, κατά μεγάλο μέρος κοκκινωπά.
Ο πυγόπους ζει κοντά ακτές πλούσιες σε βλάστηση, κολυμπά και καταδύεται με εξαιρετική ικανότητα και τρέφεται με πολυάριθμα είδη υδρόβιων ζώων. Η περιοχή διάδοσής του περιλαμβάνει μεγάλες εκτάσεις της Ευρασίας, της Αφρικής, της Αυστραλίας και των γειτονικών νησιών.
Κατά τα τέλη της άνοιξης, ο πυγόπους κατασκευάζει στην πυκνή βλάστηση μια φωλιά, στην οποία το θηλυκό γεννά 3-5 αβγά· κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους τα μικρά μεταφέρονται από τους γονείς, που τα τοποθετούν μέσα στο φτέρωμα της ράχης.
Οι πυγοποδίδες μεταφέρουν στη ράχη τα μικρά τους και τα ταΐζουν με ψάρια. Image: Supplied
Ο παραγωγός που βίντεο που ακολουθεί, Richie Hertzberg, γράφει ότι πάντα θεωρούσε τον εαυτό του σπουδαίο χορευτή, έως τη μέρα που αποτύπωσε στην κάμερά του τον χορό αυτών των πτηνών. «Όταν επεξεργαζόμουν το βίντεο με τους χορούς των πυγοποδίδων κατάλαβα ότι είχε έρθει η ώρα να μαζέψω τα παπούτσια μου και να μην ξαναχορέψω».Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα