Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Μπορεί να είσαι μάγειρας, θα υπάρχει όμως δημιουργικότητα. (OSHO)



Δεν χρειάζεται να πας σε κανένα σχολείο για να μάθεις δημιουργικότητα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να πας μέσα σου και να βοηθήσεις το εγώ να διαλυθεί. Μην το υποστηρίζεις, μην το δυναμώνεις και μην το τρέφεις. Κι όποτε το εγώ δεν υπάρχει, όλα είναι αληθινά, όλα είναι όμορφα. Και τότε, ό,τι συμβαίνει, είναι καλό.
Εγώ δεν λέω ότι όλοι σας θα γίνετε Πικάσο και Σαίξπηρ, δεν λέω αυτό. Κάποιοι από σας θα γίνετε ζωγράφοι, κάποιοι από σας θα γίνετε τραγουδιστές, κάποιοι από σας θα γίνετε μουσικοί, κάποιοι θα γίνετε χορευτές, μα δεν είναι εκεί το θέμα. Κάθε ένας από σας θα γίνει δημιουργικός με το δικό του τρόπο. Μπορεί να είσαι μάγειρας, θα υπάρχει όμως δημιουργικότητα. Ή μπορεί να καθαρίζεις τους δρόμους, θα υπάρχει όμως δημιουργικότητα.
Δεν θα υπάρχει πλήξη. Θα γίνεις επινοητικός και εφευρετικός σε μικρά πράγματα. Ακόμη και το καθάρισμα θα είναι ένα είδος προσευχής. Έτσι, ό,τι κι αν κάνεις τότε, θα έχει τη γεύση της δημιουργικότητας. Και δεν χρειαζόμαστε πολλούς ζωγράφους. Αν όλοι το γυρίσουν στη ζωγραφική, τότε η ζωή θα γίνει πολύ δύσκολη! Δεν χρειαζόμαστε πολλούς ποιητές. Χρειαζόμαστε και κηπουρούς επίσης, χρειαζόμαστε και αγρότες επίσης και χρειαζόμαστε κάθε είδους ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος όμως θα είναι δημιουργικός. Αν είναι διαλογιστικός και χωρίς εγώ, τότε ο Θεός αρχίζει να ρέει περνώντας από μέσα του. Ανάλογα με τις ικανότητες κάθε ανθρώπου, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε ανθρώπου, ο Θεός αρχίζει να παίρνει μορφές και τότε τα πάντα είναι καλά. 

Δεν χρειάζεται να γίνεις διάσημος. Ένας πραγματικά δημιουργικός άνθρωπος δεν σκοτίζεται καθόλου για τη διασημότητα. Δεν τη χρειάζεται. Είναι τόσο τρομερά ικανοποιημένος με αυτό που κάνει, είναι τόσο ευχαριστημένος με αυτό που είναι και με το πού βρίσκεται, που δεν τίθεται κανένα ζήτημα επιθυμίας. Όταν είσαι δημιουργικός, είσαι ήδη αυτό που ήθελες πάντοτε να είσαι.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
OSHO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΕΜΠΕΛ
Εικόνα: http://photovide.com/wp-content/uploads/2015/10/Erik-Johansson-11.jpg


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα