Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Iερη Γεωμετρια- Η αρχιτεκτονικη του συμπαντος


Picture

Το παρακατω κειμενο,μιλαει για την Ιερη Γεωμετρια οχι με ορους μαθηματικους ,αλλα με απλα και κατανοητα λογια για τον καθε ενα και με απτα παραδειγματα,δινοντας ετσι την ευκαιρια σε οποιον το επιθυμει,να κατανοησει με ενα τροπο απλο ενα τοσο πολυπλοκο θεμα οπως ειναι η Ιερη Γεωμερια. Και το σημαντικοτερο ειναι οτι μας προτεινει τροπους να χρησιμοποιησουμε αυτη την γνωση προς οφελος μας, σε πολλες και καθημερινες καταστασεις.
Το πρωτοτυπο κειμενο (στα αγγλικα) θα το βρειτε εδω: http://jadefirelight.com/blog/2011/12/sacred-geometry/
Επισημη ιστοσελιδα: http://www.jadefirelight.com/
Οπως με ολες τις πληροφοριες που συναντα κανεις σε πληθωρα,ειδικα στο διαδυκτιο,θα προτεινα να χρησιμοποιησετε την διακριση σας και να αποφασισετε εσεις,τι σας ταιριαζει,και ποιες απο αυτες τις πληροφοριες διαλεγετε να αφομοιωσετε και να χρησιμοποιησετε.

Channeling of Jade Fire    (Sacred Geometry)

Καλησπερα!
Ετσι είναι,όπως ακριβώς έπρεπε να είναι: συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον.Αλλά πώς συνδεόμαστέ; Στην πραγματικότητα,πώς η ίδια η ενέργεια μετατρέπεται σε ύλη; Γνωρίζετε οτι η ενέργεια μετατρέπεται σε ύλη,αλλά δεν γνωρίζετε πώς.
Η ενέργεια χρειάζεται γεωμετρικούς κωδικούς. Αυτοι οι γεωμετρικοί κωδικοί κανουν τα μαγικά τους και φέρνουν τα μόρια της ενέργειας μαζί για να σχηματίσουν ορισμένα σχήματα,ορισμένες δομές,είτε  αυτές είναι επίπεδες δύο διαστάσεων,ή στερεές τριών διαστάσεων,ή μη αναγνωρίσιμα πολλαπλών διαστάσεων. Ολα σχετίζονται με την Ιερη Γεωμετρια. Μην ανησυχείτε.Δεν θα μιλήσουμε με όρους μαθηματικούς ή επιστημονικούς αν και αυτός θα ήταν ο ιδανικός τρόπος να επικοινωνήσουμε αυτό το μύνημα σε εσάς. Η Ιερη Γεωμετρια όπως όλα τα καθολικά-συμπαντικα πράγματα δεν μπορεί πραγματικά να ειπωθεί,γιατί αμέσως μόλις μιλήσουμε γι αυτην,ακόμα κι αν μιλήσουμε με μαθηματικους όρους,χάνει μέρος απο την Πνευματική Αλήθεια. Αλλά θα προσπαθήσουμε.

Η Ιερή Γεωμετρία ειναι η γλώσσα του Πνεύματος.Το Πνεύμα δημιουργεί μέσα απο ιερούς γεωμετρικούς κωδικούς.Εχουμε πει πολλές φορές ότι όλα σε αυτό το σύμπαν μπορούν να αναλυθούν σε μαθηματικούς τύπους,εξισώσεις που έχουν επιλυθεί και που επαληθεύονται  σε κάθε περίπτωση. Και αυτό είναι η απόδειξη της αλήθειας. Οταν ένας τύπος ή μία εξίσωση αποδεικνύεται ορθή κάθε φορά τότε θεωρείται ότι είναι μία καθολική ή μία πνευματική αλήθεια.Αν δεν το κάνει,αν τα αποτελέσματά της διαφέρουν,όπως διαφέρουν οι μεταβλητές,τότε δεν είναι αλήθεια.Είναι μόνο μία ψευδαίσθηση της αλήθειας,επειδή ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις,αλλά αν μια μεταβλητή αλλάξει,τότε η εξίσωση καταρρίπτεται.Γι αυτό το ονομάζουμε η ψευδαίσθηση της αλήθειας....maya. Αλλά οι γεωμετρικοί κωδικοί και η ιερή γεωμετρία ειναι πνευματικές αλήθειες.Η ενέργεια τους και η ενέργεια από τα σχήματα που κατασκευάζουν,κατέχουν αλήθεια κάθε φορά.

Και σήμερα παίρνουμε αυτό το θέμα οχι για να σας εξηγήσουμε πραγματικά για τους ιερούς γεωμετρικούς κώδικες,αλλά για να σας εξηγήσουμε πάλι πώς να χρησιμοποιειται την ενέργεια της Ιερής Γεωμετρίας,ετσι ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε με την αναζήτησή σας:την αναζήτηση σας να γίνεται ένα με όλα όσα ΕΙΝΑΙ ,να γίνετε ένα με εμάς,να αναληφθείτε στην Πηγή.

Η γλώσσα του Φωτός,η γλώσσα της Δημιουργίας,η γλώσσα του Πνεύματος,όλα κατοικουν σε γεωμετρικούς κωδικούς.

Οι γεωμετρικοι κωδικοί είναι ζωτικής σημασίας για την Γη σας. Μπορείτε να κοιτάξετε γύρω σας σε ο,τι υπάρχει στην γη σας,μεσα στην γη,γύρω απο την γη.Θα βρείτε οτι υπαρχει μία συνοχή γεωμετρικών σχημάτων,είτε κοιτατε σε μία απολαυστική,μοναδική νιφάδα χιονιού  ή στις φλέβες ενός φύλλου ή στο κέντρο ενός λουλουδιού,ή στους δακτύλιους των κορμών των δέντρων,την δομη του DNA σας,το σχήμα των ματιών σας και τα χέρια σας και το φυσικό σας σώμα,όλα εχουν μια συνεπή μορφή.Αυτά τα σχήματα,θα μπορούσαμε να τα πουμε ιερά σχήματα.
Picture
Picture
Picture
Picture                    Picture

Το σύμπαν χρησιμοποιεί βασικά ιερά σχήματα και τα βάζει μαζί για να δημιουργήσουν αυτά που βέπετε ως ύλη.
 Και παρ'ολο που δεν μπορείτε να  αντιληφθείτε ,τον εαυτό σας ως τετράγωνο,τρίγωνο ή κύκλο,σας λέμε οτι στην πραγματικότητα δεν είστε τίποτα άλλο παρά ένα τετράγωνο που έχει συνυφασμένη με ένα τρίγωνο.
Τώρα αν ξέρετε ποια ιερή γεωμετρία να χρησιμοποιήσετε,η αναζήτηση σας για ενότητα και ανάληψη,θα γίνει λίγο ευκολότερη.

Oλοι έχετε βιώσει το δημιουργικό μυαλό και το λογικό μυαλό.Οταν έπρεπε να έρθετε σε αυτό το μέρος για το channeling, έπρεπε να αποφασίσετε τί ώρα να ξεκινήσετε,πώς να φτάσετε μέχρι εδώ,τί πρέπει να κάνετε μετά την αφιξη σας.Ολα αυτά ήταν η λογική του εγκεφάλου-το λογικό μυαλό. Το δημιουργικό μυαλό το έχετε βιώσει κάθε φορά που έχετε διαλογιστεί,κάθε φορά που 'εχετε ακούσει ενα μουσικό κομμάτι και έχετε "χαθεί" σε αυτο,κάθε φορά που έχετε εκτιμήσει ενα έργο τέχνης που έχει φέρει δάκρυα στα μάτια σας.Ολα αυτά ήταν το δημιουργικό μυαλό σας.

Αλλά τι συμβαίνει σε αυτο τον κόσμο,τον κόσμο της δυαδικότητας;
Η ύπαρξη συνεχώς μετακινείται μεταξύ των πολικών άκρων (polarity),η ζωη σας επίσης μετακινείται συνεχώς μεταξύ του λογικού και του δημιουργικού μυαλού.Το δημιουργικό μυαλό το οποίο κατέχει στην πραγματικότητα την γλώσσα του φωτός, ακούγεται πολύ αχνά. Το λογικό μυαλό,το οποίο κατέχει την γλώσσα της ύλης ακούγεται πιο σημαντικά και πιο έντονα και ως εκ τούτου ζείτε συνεχώς στην δυαδικότητα.

Πώς θα υπερβείτε το ίδιο το μυαλό σας,πώς θα ξεφύγετε Δεν υπάρχει διαφυγή,μπορειτε να επαναπροσδιορίσετε τον εγκέφαλο σας να δρα ως ενότητα αντί να δρα ως αριστερό και δεξί ημισφαίριο.Το μόνο εργαλείο που μπορεί να επαναπροσδιορίσει τον εγκέφαλο να δρα ως ενότητα είναι η ιερή γεωμετρία. 

Και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε επιλέξει αυτό το θέμα σήμερα:για να σας βοηθήσουμε να ζείτε ως ενότητα,για να βοηθήσουμε το μυαλό σας να δρα ως ενα μυαλό,γιατί είναι ένα μυαλό άλλά στην ύπαρξη σας λειτουργεί ως δυο εγκέφαλοι και ως εκ τούτου σας δίνει την εμπειρία οτι ειστε διπλοι-το εγω και το πνευμα-και συνεχώς επιλέγετε στιγμή προς στιγμή εαν θα είστε το εγώ ή εαν θα είστε το πνεύμα,ενώ στην πραγματικότητα η ζωη δεν πρέπει να είναι μια επιλογή,θα πρέπει να είστε σε θέση να  ζείτε ως εγω και ως πνεύμα συγχρόνως,μια και είστε συγχρόνως και εγω και πνεύμα.

Είναι πλέον καιρός για εσάς να προχωρήσετε πέρα απο αυτη την επιλογή. Γιατί πρέπει να είστε συνεχώς σε μια κατάσταση επιλογής; Ζητάμε τωρα αυτό να γίνει φυσικά.Εαν χρησιμοποιήσετε την ιερη γεωμετρία με τον τρόπο που θα σας προτείνουμε,θα διαπιστώσετε οτι θα επαναπρογραμματίσετε,αυτο τον μικρό διάβολο,το αριστερό ημισφαίριο.Το δεξί ημισφαίριο δεν χρειάζεται επαναπρογραμματισμό.Καταλαβαίνει ηδη την γλώσσα του φωτός.Γνωρίζει ήδη την γλώσσα του πνεύματος.Λειτουργεί ήδη με την ενέργεια της δημιουργίας.Αλλα το αριστερό ημισφαίριο γνωρίζει μόνο την ύλη,την λογική,την ανάλυση,το μαυρο και το άσπρο.Πιστεύει μόνο αυτό που μπορεί να δει.Καταλαβαίνει μόνο αυτό που μπορεί να ακούσει.
Οπότε είναι ο αριστερος εγκέφαλος αυτός που χρειάζεται να επαναπρογραμματιστεί.
Πώς να χρησιμοποιήστε την ιερή γεωμετρία; 

Οχι με το να την κοιτάτε,οχι με το να την φοράτε,οχι με το να την έχετε μαζί σας,αλλα με το να την σχεδιάσετε στην κυριολεξία. Ας εξηγήσουμε γιατί. Οταν κάθεστε να γράψετε ή να σχεδιάσετε αμέσως το αριστερό ημισφαίριο ενεργοποιείται. Ξέρει οτι χρειάζεται να σας δώσει μία λογική ακολουθία ώστε να γράψετε,έτσι ώστε να γνωρίζετε οτι το Α έρχεται πριν το Β και οχι αντίστροφα. Ακόμα και όταν γράφετε το πιο δημιουργικό κομμάτι ποίησης το αριστερό ημισφαίριο καθορίζει την διαδικασία της γραφής. Η ποίηση έχει ήδη διαμορφωθεί απο το δεξί ημισφαίριο αλλά η καταγραφή είναι στόχος του αριστερού ημισφαιρίου και όχι του δεξιού. Θα πρέπει να διαμορφώσετε το αριστερό ημισφαίριο,οπότε χρειάζεται να σχεδιάσετε την ιερή γεωμετρία. Δεν έχει καμία διαφορά αν ειστε αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας,η πράξη της γραφής καθορίζεται απο το αριστερό ημισφαίριο.
Αλλά τί θα σχεδιάσετε; 
 Αυτο που θα σας ζητήσουμε να σχεδιάσετε ειναι τα βασικά σχήματα της ιερής γεωμετρίας. 
Τίποτα που να είναι περίπλοκο ή πολύπλοκο γιατί καταλάβετε ότι όλα τα περίπλοκα σχήματα της ιερης γεωμετρίας  σχηματίζονται συνδυάζοντας τα βασικά σχήματα. Στην πραγματικότητα μόλις μάθετε τα βασικά σχήματα μετά μπορείτε να συνδυάσετε  2 ή 3 ή 4 ή 10  και να φτιάξετε την δική σας ιερή γεωμετρία για τον σκοπό που την χρειάζεστε. Η ιερή γεωμετρία φέρνει μαζί της ενέργεια απο το σύμπαν. Κάθε σχήμα και κάθε δομή μεταφέρει διαφορετική ενέργεια,διαφορετικό ήχο,διαφορετικό χρώμα και διαφορετκό τόνο.Δεν χρειάζεται να περιπλέξουμε τα πραγματα συζητώντας εδώ ήχους και τόνους και χρώματα,μια και όπως σας έχουμε εξηγήσει,αυτά δεν μπορούν να ειδωθούν και δεν μπορούν να ακουστούν.

Picture
Αλλά ας πάμε στα σχήματα που ξέρουμε και ας ξεκινήσουμε με το σχήμα του Κόσμου (the shape of Cosmos),τον κύκλο.Η ενέργεια της ολοκλήρωσης,η ενέργεια των δυνατοτήτων,η ενέργεια του ίδιου του σύμπαντος,η ενέργεια της ολότητας,είναι ο κύκλος. Είναι η ενέργεια της ίδιας της ζωής. Οπότε αν αισθάνεστε διάσπαρτοι και θέλετε να αισθανθείτε ολόκληροι και πάλι,άρχίστε να σχεδιάζετε τον κύκλο,ξανα και ξανα και ξανα. Το σχεδιάζετε στο μυαλό σας;Οχι! Θα το σχεδιάσετε σε ένα χαρτί ή άλλο υλικό της προτίμησης σας. 
Επαναπρογραμματίζετε το αριστερό ημισφαίριο αγαπητοί.Δεν μπορεί να είναι μια νοητική διαδικασία.Πρέπει να είναι μία φυσική δραστηριότητα. Τώρα μπορεί να αναρωτηθείτε:σχεδιάζουμε τον κύκλο,ξανα και ξανά,απο αριστερά προς τα δεξιά;Απο πάνω προς τα κάτω; απο την μια πλευρά στην άλλη; Ασχετο! Ενας κύκλος δεν εχει αρχή

και ένας κύκλος δεν έχει τέλος.Και ακριβώς αυτή είναι η ενέργεια που εκπέμπει: χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. Δεν υπάρχει χρόνος!Δεν χρειάζεται να σχεδιαστεί με διαβήτη; Οχι καθόλου. Ολη η ιερή γεωμετρία πρέπει να είναι ελεύθερης ροής. Μην το περιορίσετε με τα γεωμετρικά σας όργανα.Σχεδιάστε ενα κύκλο,ξανα και ξανα.Ισως θέλετε να σχεδιάσετε τον ένα κύκλο δίπλα στον άλλο,μπορεί να θέλετε να τον σχεδιάζετε ξανα και ξανα πάνω στον ίδιο κύκλο.Ασχετο! Εσεις ενδιαφέρεστε για το σχήμα του κύκλου.Αλλά μην σχεδιάζετε απλώς τον κύκλο.Χαθείτε σε αυτη την δραστηριότητα.Μετατρέψτε αυτη την δραστηριότητα σε διαλογισμό.Τώρα αυτο είναι σημαντικό.Οταν μετατρέπετε αυτη την δραστηριότητα σε διαλογισμό,το αριστερό ημισφαίριο αναγκάζεται να ενωθεί με το δεξί. Για αυτό χαθείτε στον κύκλο.χαθείτε σε οποιοδήποτε γεωμετρικό σχήμα σχεδιάζετε.Επιτρέψτε στο σχήμα να σας απορροφήσει,ενώ διατηρείτε την επίγνωση του αριστερού ημισφαιρίου,επειδή συνεχίζετε να σχεδιάζετε. Ετσι απο την μια μεριά βρίσκετε η επίγνωση του αριστερού ημισφαιρίου και απο την άλλη η΄συνειδητότητα του δεξιού ημισφαιρίου. Οταν εκτελείτε αυτη την δραστηριότητα θα δείτε οτι θα βιώσετε αυτό τον δυισμό,χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε αυτή την λέξη,αλλά με εναν ενιαίο τρόπο.Θα χαθείτε ταυτόχρονα στην συνειδητότητα,ενώ έχετε πλήρη επίγνωση της φυσικής διάστασης. Και αυτό είναι ζωή και αυτό είναι η ένωση του εγώ και του πνεύματος,σε μια χρονική στιγμή όπου κανένα απο τα δύο δεν κυριαρχεί. Αν αισθάνεστε ότι η είναι πολύ ισχυρότερη απο την  θηλυκή,σχεδιάστε τον κύκλο,γιατί ο κύκλος έχει την  θηλυκή ενέργεια,είναι το σχήμα της μήτρας.Αν θέλετε να δημιουργήσετε,ενα είστε 
καλλιτέχνης,ποιητης,μουσικός,συγγραφέας,σχεδιαστής και νιώθετε ότι έχει μπλοκάρει η δημιουργικότητά σας,αφήστε κατα μέρος την δημιουργική δραστηριότητα και κάντε τον διαλογισμό του να σχεδιάσετε τον κύκλο.Θα ενεργοποιήσει το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο και θα φέρει στο προσκήνιο ένα κύμα δημιουργικής δύναμης.

Picture
Ας περάσουμε σε ένα άλλο σχήμα ιερής γεωμετρίας με θηλυκή ενέργεια και αυτό είναι το σπιράλ. Σε αντίθεση με τον κύκλο δεν έχει κανένα κλείσιμο.Συνεχίζεται επ'άπειρον,ξεκινώντας απο το κέντρο και προς τα έξω,και προς τα έξω,και προς τα έξω,σε ομόκεντρους δακτύλιους και μπορεί να είναι ένα άπειρο ταξίδι,γιατί το σπιράλ είναι ένα ταξίδι εξέλιξης.Από το κέντρο,απο την Πηγή, όλα ξεκινάνε και όλα κινούνται προς τα έξω και μακριά απο την Πηγή,αλλά σε κανένα σημείο η ενέργεια της Πηγής δεν διακόπτεται μιας και το σπιράλ είναι μία συνεχόμενη,αδιάκοπη γραμμή. Το σπιράλ είναι η ιερή γεωμετρία της εξέλιξης και θηλυκής ενέργειας μίας αδιάκοπης δημιουργικής διαδικασίας.Πρόκειται για ένα ταξίδι προς τα εμπρός,αφορά στο να κινείστε προς τα εμπρός,αφορά στο να αφήνεστε και στο να παραδίνεστε. Ετσι λοιπόν όταν έχετε γραπωθεί στο παρελθόν και οι αναμνήσεις του παρελθόντος είναι ακόμα ισχυρές μέσα σας αλλά επιθυμείτε να απομακρυνθείτε από αυτές,να ταξιδέψετε προς την ανάληψη,αντί να μείνετε στο παρελθόν,αρχίστε να σχεδιάζετε ένα σπιράλ.Το σπιράλ θα σας παρει μακριά από το παρελθόν. Άν πράγματι επιθυμείτε να πάτε πίσω στο παρελθόν,προκειμένου να επιλύσετε,προκειμένου να ολοκληρώσετε μία ενέργεια,τότε ζωγραφίστε μία αντι-σπείρα και πηγαίνετε πίσω στο παρελθόν.
Ας υποθέσουμε ότι 20 χρόνια πριν είχατε αντιμετωπίσει ένα τραυματικό γεγονός. Αυτό το τραύμα ξέρετε οτι πρέπει να το επιλύσετε εντελώς,γνωρίζετε ότι πρέπει να κλείσετε αυτό το κεφάλαιο,ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά. Πρώτα σχεδιάστε την αντι-σπείρα και μετά την σπείρα. Αλλά ποτέ δεν σχεδιάζετε μια αντι-σπειρα,χωρίς να ολοκληρώσετε την διαδικασία με μία τουλάχιστον σπείρα. Θα πρέπει να σχεδιάσετε την αντι-σπείρα με την πλήρη πρόθεση να πάτε πίσω στην ενέργεια του τραύματος,με σκοπό να το παραδώσετε,να το αφήσετε να φύγει,να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από αυτό..Απλά σκεφθείτε το τραύμα και σχεδιάστε την σπείρα. Απολύτως! Τίποτα άλλο!Σκεφθείτε το τραύμα και σχεδιάστε την αντι-σπείρα. Οταν νιώσετε ότι έχετε ολοκληρώσει,τότε χσεδιάστε την σπείρα και δηλώστε:Αφησε το,παράδωσε το.Κινήσου και εξελίξου.
Η σπείρα αφορά στην επέκταση,αλλά αφορά επίσης και στην συστολή. Οταν προχωράς μπροστά.επεκτείνεσαι.οταν πηγαίνεις στο παρτελθόν συστέλλεσαι.Αλλά μερικές φορές η συστολή είναι απαραίτητη. Συχνά χρειάζετε να εξαλείψετε αυτή την ενέργεια της τραυματικής εμπειρίας,επανεξετάζοντας την εμπειρία,αν όχι σωματικά,πρέπει να την βιώσετε συναισθηματικά. Ολοκληρώστε την εμπειρία. αφήστε να γίνει μία αφομοίωση,έτσι ώστε να μπορέσετε να αναληφθείτε,να εξελιχθείτε,να ταξιδέψετε εμπρός μέσα στην δημιουργία.
.

Picture
Eχουμε συζητήσει δύο σχήματα ιερής γεωμετρίας για την θηλυκή ενέργεια και τώρα πάμε στην αρσενική ενέργεια. Αυτή η αρσενική ενέργεια είναι το τετράγωνο. Εχετε ένα ρητό στην γλώσσα σας "μην είσαι τετράγωνος" που σημαίναι μην είσαι βαρετός και ανιαρός χωρίς δημιουργικότητα.
Γιατί το τετράγωνο είναι αρσενική ενέργεια.Δεν έχει ενέργεια δημιουργικότητας.Το τετράγωνο είναι σημαντικό.Φέρνει δομή και τάξη. Οταν υπάρχει αταξία μέσα σας,όταν υπάρχει αταξία γύρω σας και επιθυμείτε δομή,τότε η ιερή γεωμετρία που θα σχεδιάσετε είναι το τετράγωνο. Αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά,ειδικά για τα σημερινά παιδιά. Θα εξεγερθούν όλα εναντίον της δομής και της τάξης,γιατι είναι Crystalline και Rainbow,αλλά έχουν έρθει στην γη να την βοηθήσουν και αν δεν καταλάβουν την δομή της γης δεν θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Οπότε απο την μία πλευρά θα πρέπει να κατανοήσουν και να συμμορφωθούν με την δομη της γης και από την άλλη πρέπει να σπάσουν αυτη την δομή και να φέρουν κάτι καινούριο. Σαν μικρά παιδιά χρειάζεται να τα ενθαρρύνεται να σχεδιάζουν το τετράγωνο εως ότου φτλασουν σε μια ηλικία όπου θα μπορούν να κατανοήσουν τί πραγματικά μπορεί να φύγει και τί αξιζει να μείνει. Τότε είναι ποπυ μπορούν να σχεδιάσουν την σπείρα. Αλλά σαν νεαρά παιδιά που εκπαιδεύονται στο να ακολουθούν συγκεκριμένες δομές,αν βρείτε το παιδί έντονα επαναστατικό.τότε καντε το να καθίσει και να παίξει μαζί σας.Και τί θα παίξετε; Ας ζωγραφίσουμε τετράγωνα. Ας δούμε ποιος μπορεί να ζωγραφίσει τον μεγαλύτερο αριθμό τετραγώνων σε 5 λεπτά; Ποιος μπορεί να ζωγραφίσει το πιο ωραίο τετράγωνο.Και μετά ζητήστε απο το παιδί να χρωματίσει το τετράγωνο. Σας  έχουμε ήδη πει σε προηγούμενο channeling,την σημασία των χρωμάτων. Μπορείτε να βρείτε αυτο το channeling και να αναφερθείτε σε αυτό.
http://jadefirelight.com/blog/2011/01/significance-of-colours/)
Δείτε το χρώμα με το οποίο το παιδί χρωματίζει το τετράγωνο και θα καταλάβετε τον εσωτερικό του μηχανισμό. Μπορείτε να κάνετε την ίδια λεγόμενη παιδιάστικη άσκηση κι εσείς οι ίδιοι γιατί και ποιός δεν χρειάζεται δομή από καιρό σε καιρό; Είναι υπέροχο να είστε δημιουργικοί,αλλά χρειάζεται να έχετε και αρσενική ενέργεια επίσης. Ετσι έχετε το τετράγωνο,να φέρνει ισορροπία,να φέρνει τάξη,να φέρνει δομή.
Ας προχωρήσουμε.


Picture
Και τί λέτε για ένα σχήμα που φέρνει την ισορροπία μεταξύ του γιν και του γιανγκ,που σας κάνει ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό; Αυτό το σχήμα είναι ο σταυρός. Ο σταυρός είναι ενα ιερό σύμβολο,της ενοποίησης,ασφαλώς,αλλά είναι επίσης και το σύμβολο της ισορροπίας,το σύμβολο της ισορροπίας μεταξύ του πνεύματος και της ύλης,της ισορροπίας μεταξύ του αρσενικού και του θηλυκού,της ισορροπίας μεταξύ συναισθήματος και νόησης.Ολα αυτά εξισορροπούνται με τον σταυρό. Αλλά ο σταυρός έχει και άλλη σημασία. Είναι η ιερή γεωμετρία της μετάβασης,της μετατροπής,της αισοδοξίας,της ευθυμίας και της ελπίδας. Εχετε συνδέσει τον σταυρό με τον Χριστό,και αν υπάρχει ένα μύνημα που έφερε ο Χριστός στην γη,αυτό είναι ότι τίποτα δεν έχει χαθεί. Οσο δύσκολη κια αν είναι η διαδρομή,θα αναστηθείτε στον πνευματικό σας Χριστό. Θα βασιλεύσετε ως Πνεύμα. Οσο σκοτεινές κι αν είναι οι μέρες,μην χάσετε την ελπίδα γιατί ο σταυρός,σας θυμίζει οτι τίποτα,ούτε και ο θάνατος μπορεί να φέρει το τέλος σε όλα αυτά που είναι καλά,σε όλα όσα είναι αληθή,σε όλα όσα είναι χαρά. Ετσι όταν νιώθετε πραγματικά μελαγχολικοί,όταν η απόγνωση σας κρατά στα νύχια της,θυμηθείτε τον Χριστό και σχεδιάστε τον σταυρό. Οταν νιώθετε ότι χρειάζεστε να εξισορροπήσετε το αριστερό με το δεξί ημισφαίριο,τον Σίβα και την Σάκτι,το γιν και το γιανγκ,σχεδιάστε τον σταυρό.Καθώς ισορροπείτε και προχωράτε σε ένα άλλο στάδιο της εξέλιξής σας,αυτή η μετάβαση έρχεται μέσα απο τον σταυρό.

Picture
Ας πάρουμε ένα άλλο υπέροχο σύμβολο,ένα σύμβολο που απολαμβάνουν ιδιαίτερα τα κορίτσια,την καρδιά. λατρεύουν να σχεδιάζουν την καρδιά.τα κορίτσια μπορούν να περάσουν ολόκληρη την ημέρα σχεδιάζοντας καρδιές στα βιβλία τους και στα τετράδια τους. Και αυτό τα κάνει ιδιαίτερα συναισθηματικά και ευαίσθητα.Αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να εξασκούν τον διαλογισμό της ιερής γεωμετρίας και επειδή η ιερή γεωμετρία είναι ο κώδικας των αισθημάτων και της ευαισθησίας,η νεαρή κοπέλα που σχεδιάζει συνεχώς καρδιές,γίνεται πολύ συναισθηματική και μερικές φορές υπερευαίσθητη. Σε ένα τέτοιο κορίτσι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να σχεδιάζει καρδιές σε συνεχή βάση.Αλλά ένας που δεν μπορεί να κάνει επαφή με το συναίσθημα,που γίνεται πολύ πρακτικός,πολύ εγωκεντρικός,πολύ υλιστής, αυτό το άτομο πρέπει οπωσδήποτε να σχεδιάσει το σχήμα της καρδιάς.Κάποιος που έχει μπλοκάρει το συναίσθημα του,είναι μπλοκαρισμένος και ως προς τα συναισθήματα των άλλων.Για να έρθει ευαισθητοποίηση σχεδιάστε την καρδιά.Για να κινηθείτε απο την αγάπη με όρους στην αγάπη χωρίς όρους σχεδιάστε την καρδιά.

Picture
Και τώρα ας πάρουμε ένα ακόμα σχήμα. Το 5ακτινο αστέρι. Το 5ακτινο αστέρι και το 6ακτινο ατέρι μπορούν να ονομαστούν σύντροφοι,αλλά το 5ακτινο αστέρι είναι για την γη και το 6άκτινο αστέρι είναι για το Πνεύμα. Το 6ακτινο αστέρι είναι η ενέργεια Θεικής νόησης.Εαν επιθυμείτε να γίνετε ένα τηλεπαθητικό κανάλι,θεραπευτής,ή απλά επιθυμείτε την αποδοχή και την κατανόηση των Θείων Νόμων,της Θείας Αλήθειας,του Θεικού Νου,σχεδιάστε το 6ακτινο αστέρι μια και σφυρηλατεί μια άμεση σύνδεση μεταξύ του νου,του ανώτερου νου και του Θεικού νου.Εαν επιθυμείτε να επιφέρετε ισορροπία στην επίγεια ζωή σας,εαν επιθυμείτε να έρθετε σε ισορροπία με το περιβάλλον,ενα επιθυμείτε ισορροπία στο σπίτι σας οπου εμπλέκονται πολλά στοιχεία,τότε σχεδιάστε το 5άκτινο αστέρι.
Tώρα πώς να σχεδιάσετε το 5άκτινο αστέρι,είναι ζωτικής σημασίας.Εαν μπορειτε να οραματιστείτε το 5άκτινο αστέρι αμέσως θα αναγνωρίσετε ότι μία απο τις κορυφές του άστρου κυριαρχεί έναντι των άλλων.Αυτό είναι το σημείο που σας δίνει την κατεύθευνση. Πρός ποια κατευθυνση επιθυμείτε να κινηθείτε; Για παράδειγμα αν επιθυμείτα να αποχωρήσετε από μια κατάσταση,ενα επιθυμείτε να αποσυρθείτε απο τα στοιχεία αυτης της κατάστασης,τότε η κυρίαρχη κορυφή του άστρου,πρέπει να δείχνει προς τα κάτω. Αλλά αν επιθυμείτε να κινηθείτε προς μια κατεύθυνση,ενα επιθυμείτε όλα τα στοιχεία να κινηθούν ενωμένα προς ένα κοινό στόχο,τότε σχεδιάστε την κορυφή να δείχνει προς τα πάνω.
Ας υποθέσουμε λοιπόν οτι είστε εδώ,σε μια ομάδα και υπάρχει πολύ διαφωνία μεταξύ σας,δεν μπορείτε να καταλήξετε σε ενα συμπέρασμα,ο καθένας επιμένει στην δική του αλήθεια,υπάρχει χάος και δυσαρμονία.
Επιθυμείτε να φέρετε αρμονία,ισορροπία,και μια κοινή κατεύθυνση για αυτη την ομάδα,σχεδιάστε το 5άκτινο αστέρι.αλλά με την πρόθεση του στόχου. Ποιος είναι ο στόχος που ψάχνετε;Για μια ακόμη φορά σας υπενθυμίζουμε ότι ο στόχος δεν είναι μια επίγεια εκδήλωση. Ο στόχος είναι μια κατάσταση της ύπαρξης κοινή για όλους. Για αυτό δεν μπορεί να είναι π.χ.ας αποφασίσουν όλοι να πουλήσουν αυτό το οικόπεδο,αλλά θα μπορούσε να είναι,ας κινηθούν όλοι με αρμονία και συμφωνία προς την αφθονία και την αισιοδοξία.
Οταν υπάρχουν χαοτικά στοιχεία στη φύση,φωτιά,πλημμύρα,σεισμός και θέλετε να υποχωρήσει η δύναμη τους,σχεδιάστε ενα πεντάκτινο αστέρι,μια και φέρνει όλα τα στοιχεία της φύσης σε ισορροπία και τους δίνει μια κεντρική κατεύθυνση. Εαν υπάρχει μια πυρκαγιά και επιθυμείτε να υποχωρήσει,η πρόθεση σας να υποχωρήσει η φωτιά,να επέλθει ειρήνη,να επέλθει ζωή,να επέλθει ελπίδα,θα ελκύσει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επίσης,που θα υποχωρήσουν το στοιχείο της φωτιάς. Στο feng shui όπου ένα στοιχείο υπερτερεί ενώ δεν θα έπρεπε,ενα πεντάκτινο αστέρι μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτη την περιοχή,με την πρόθεση ως προς ποιο στοιχείο θέλετε να ισορροπήσετε με τα υπόλοιπα,μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο.

Picture
Ας πάμε τώρα στο διαμάντι.Το διαμάντι είναι ένα πολύ ιερό σύμβολο. Είναι το σύμβολο της ανάληψης. Είναι το σύμβολο της ανάπτυξης.Είναι το σύμβολο της καθαρότητας,της διαύγειας του μυαλού,της διαύγειας του συναισθήματος.Δεν επιθυμείτε καθαρότητα όταν αγοράζετε τα διαμάντια σας; Θα αγοράζατε ένα διαμάντι αν δεν ήταν καθαρό; Αυτό είναι που σας προσφέρει το διαμάντι-καθαρότητα.
Οταν βρίσκεστε σε σύγχυση,δεν παίρνετε μία απάντηση,αλλά επιθυμείτε μία,θέλετε μία κατεύθυνση προκειμένου να αφαιρέσετε την σύγχυση απο το μυαλό,σχεδιάστε ένα διαμάντι. Φένει όχι μόνο διαύγεια,αλλά σας βοηθά να συνδεθείτε με την διαίσθηση σας,και μέχω αυτής της διαίσθησης,ανυψώνεστε, γιατί με διαυγή νου η διαίσθηση σας είναι καθοδηγούμενη απο το Πνεύμα και η κατεύθυνση που θα σας δοθεί θα είναι οδηγούμενη απο την ψυχή.

Picture
Τώρα ας προχωρήσουμε σε ένα άλλο σύμβολο που μπορεί να μην χρησιμοποιείτε ευρέως,αλλά που αναμφίβολα είναι ένα σημαντικό σύμβολο. Για την ακρίβεια ήταν ένα σημαντικό σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους Αναληφθέντες Διδασκάλους,που ήρθε στην γη με την μορφή ενός αρκετά μισητου. Αυτός ήταν ο Χιτλερ και το σύμβολο είναι η σβαστιγκα. Αλλά δεν μιλάμε για την σβάστιγκα του Χίτλερ. Μιλάμε για την θεική σβάστιγκα. Η σβάστιγκα είναι το σύμβολο του τελειοποιημένου νου,της τελειοποιημένης καρδιάς,της τελειοποιημένης ισορροπίας ανάμεσα στο Πνεύμα και το φυσικό επίπεδο(physicality).Εν συντομία το Αβατάρ,το τελειοποιημένο ανθρώπινο ον,αυτός που έχει υπερβεί την ανθρώπινη φύση του και που στην ανθρώπινη ύπαρξη του λειτουργεί ως Πνεύμα.. Αν επιθυμείτε να φτάσετε αυτή την κατάσταση τελειότητας,σχεδιάστε την σβάστιγκα. Φέρνει τελειότητα,πληρότητα,διέρυνση. Στην πραγματικότητα συνδέει τα πάντα με την Πηγή.Γι αυτό και μερικές θρησκείες χρησιμοποιούν την σβάστιγκα,ως θρησκευτικό σύμβολο διότι ενισχύει την τελειότητα του ανθρώπου,έτσι ώστε ο ανθρωπος να μπορέσει να υπερβεί την χυδαιότητα,να υπερβεί τις περιορισμένες επιθυμίες του,ωστε να γίνει ο τελειοποιημένος νους.

Picture
Σας εχουν δοθεί πολλά σύμβολα,αλλά υπάρχει ένα που δεν μπορούμε να παραλείψουμε και αυτό είναι το τρίγωνο. Το τρίγωνο είναι το σύμβολο της ενότητας,της ενοποίησης,της ισορροπίας και της δημιουργίας που πηγάζει απο την ισορροπία. Είναι επίσης το σύμβολο της πραγματοποίησης της φώτισης,αλλά αυτό που θα μπορούσε να είναι το πιο ενδιαφέρον για εσάς είναι οτι είναι το σύμβολο της μαγείας και της αλχημείας. Εαν τελειποιείτε τις δεξιότητες σας στην υλοποίηση,τότε η σχεδίαση του τριγώνου,πρέπει να είναι μια καθημερινή άσκηση.
Πώς θα σχεδιάστε αυτό το τρίγωνο,με την κορυφή με την κορυφή προς τα πάνω ή προς τα κάτω,μια και αυτά τα δύο εκδηλώνουν δύο εντελώς διαφορετικά πραγματα; Εαν επιοθυμείτε να εκδηλώσετε κάτι που είναι γήινο,η κορυφή πρέπει να δείχνει προς τα κάτω. Εαν επιθυμείτε να εκδηλώσετε κάτι που είναι πνευματικό,η κορυφή πρέπει να δείχνει προς τα πάνω. Εαν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε κάτι που είναι σε κατάσταση ύπαρξης (state of Beingness),κάτι το οποίο συνεχώς σας παροτρύνουμε να κάνετε,η κορυφή πρέπει να δείχνει προς τα πάνω. Εαν επιθυμείτε να φέρετε δυο αντίμαχα κόμματα μαζί,σχεδιάστε δύο τρίγωνα που δείχνουν δεξιά,ενωμένα,να σχηματίζουν ένα τρίγωνο,αλλά φτιάξτε την κεντρική γραμμή να είναι κοινή.Σιγουρευτείτε οτι δεν σχεδιάζετε δύο κεντρικές γραμμές.Πρέπει να είναι μία κεντρική γραμμή που να αντιπροσωπεύει την κοινή ενέργεια ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Σας έχουμε δώσει  τους βασικους ιερους κώδικες και τις ενέργειες που εμπεριέχουν. Χρησιμοποιήστε τα! Χρησιμοποιήστε τα για τον εαυτό σας.Διδάξτε στα παιδιά σας.Ολοι μπορούν να σχεδιάσουν αυτά τα σχήματα.Δεν χρειάζεται να τρομοκρατείστε απο την ιερή γεωμετρία. Μόλις έχετε τελειοποιήσει αυτά τα σχήματα και έχετε πραγματικά καταλάβει τις ενέργειες τους,τότε σας προτρέπουμε να δημιουργήσετε την δική σας ιερή γεωμετρία. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τετράγωνο,ενα κ΄θκλο και ενα τρίγωνο με μία σβάστιγκα στο κέντρο. Μπορείτε να βάλετε ενα τρίγωνο,πανω σε ένα άλλο τρίγωνο,πανω σε ενα άλλο τρίγωνο και να δημιουργήσετε το λουλούδι της ζωής (flower of life). Xρησιμοοιήστε τα με όποιο τρόπο επιθυμείτε. Ποιός είναι ο συνδυασμός της ενέργειας που σας ενδιαφέρει και πώς θα τα τοποθετήσετε μαζι; Μόλις έχετε τελειοποιήσει τις ενέργειες των βασικών σχημάτων,το πως θα τα τοποθετήσετε μαζί,θα ακολουθήσει φυσικά. Πρώτα δουλέψτε με το κάθε σχήμα μεμονωμένα και μετά προχωρήστε να δημιουργήσετε την δική σας ιερή γεωμετρία,μια και αυτή ειναι η γλώσσα της δημιουργίας. Δεν υπάρχει τίποτα στην γη που να μην έχει ιερή γεωμετρία.Αν η ιερή γεωμετρία ηταν απούσα,θα υπήρχε επίσης η απουσία της ύλης,γιατί η ενέργεια μετατρέπεται σε ύλη διαμέσω της ιερής γεωμετρίας και μόνο.

Ετσι,σας ευχόμαστε καλές παιδικές ζωγραφιές(χαμόγελα).Δεν μπορεί να υπάρξει άσκηση απλότερη απο αυτήν.
Χαιρετισμους,παιδια!

Links σχετικα με την ιερη γεωμετρια (στα αγγλικα)ομιλια του Drunvalo Melchizedek part1: http://www.youtube.com/watch?v=m0ti30lzlNo
ομιλια του Drunvalo Melchizedek part 2: http://www.youtube.com/watch?v=pMcWDpsnLHg
ομιλια του Nassim Haramein: http://www.youtube.com/watch?v=4zc0ICPoqlM
Ιερη Γεωμετρια,Πυθαγορας: http://www.youtube.com/watch?v=-cJ8CL1497U
Κύβος του Μέτατρον: http://www.youtube.com/watch?v=ONZX9GeeygY
Fibonnaci's code in nature: http://www.youtube.com/watch?v=bE2EiI-UfsE

H Iερή Γεωμετρία στην φύση
Picture


Ευχαριστω!
Kαλλιόπη Παπαχατζάκη
Ευλογιες.Αγαπη και Φως σε ολους!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα