Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

ΑΙΤΙΑ ΧΩΡΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΙΣΤΙΑ

zevgari-xorismos-500

Ένα ζευγάρι μπορεί να χωρίσει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Θα περίμενε κανείς η νούμερο ένα αιτία να είναι η απιστία. Κι όμως. Έπειτα από έρευνες ετών αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν άλλες πιο βασικές, και σίγουρα πιο ουσιαστικές, τις οποίες μπορεί εκ πρώτης όψεως να θεωρούμε αδιάφορες, διότι μπροστά στην απιστία όλα τα άλλα είναι πταίσματα. Αν όμως σκεφτεί κανείς σίγουρα θα υπάρχει κάτι άλλο κοινό σε σχέσεις που τελειώνουν και καταλήγουν στον χωρισμό.

Ο Dr. JohnGottman λοιπόν, έπειτα από παρατήρηση ζευγαριών, αμέτρητες μελέτες και ψυχανάλυση, κατέληξε στο ότι η βασική αιτία η οποία οδηγεί συνήθως στο χωρισμό δεν είναι άλλη από τη συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων για το σύντροφό μας, τα οποία μοιραία οδηγούν σε αίσθημα, τουλάχιστον, απέχθειας.


Φυσικά, όταν μιλάει για απέχθεια εννοεί τα συσσωρευμένα νεύρα τα οποία αισθανόμαστε για το έτερον ήμισυ και τα οποία δυστυχώς δεν εξωτερικεύουμε πάντα. Αυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα η απλή ενόχληση να γιγαντώνεται να γίνεται μίσος και… αηδία (ναι και αηδία) κάτι που έχει ως κατάληξη το χωρισμό και σε περίπτωση που έχει προηγηθεί γάμος, το διαζύγιο!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα