Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Μοτίβα αντίστασης και προφάσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να είναι υπέρβαροι

Αποτέλεσμα εικόνας για  χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να είναι υπέρβαροι

1. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το πρόβλημα του βάρους μου για να τιμωρώ τον εαυτό μου, να δείχνω στον κόσμο ότι δεν είμαι καλός. Εμμένω στην ενοχή μου επειδή η ενοχή είναι ο τρόπος που έτσι ζω από πάντα. Είναι αυτό στο οποίο είμαι συνηθισμένος. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν εντάξει.

2. Μου αρέσει να παραπονιέμαι και να αισθάνομαι οίκτο για τον εαυτό μου. Μου δίνει συμπάθεια και προσοχή από τους γονείς μου και από τους φίλους μου. Θα το χάσω αυτό αν χάσω βάρος.

3. Το να είσαι υπέρβαρος είναι μια καλή, ασφαλής δικαιολογία για να μην πετύχεις. Η επιτυχία και η δύναμη αποτελούν απειλή. Θα πρέπει να παραιτηθώ από το να μην είμαι "μη εντάξει". Αν είμαι επιτυχής, οι άνθρωποι θα με ζηλέψουν και θα με απορρίψουν.

4. Το υπερβολικό βάρος με προστατεύει από τη σεξουαλική οικειότητα και την οικειότητα στις σχέσεις. Αποδεικνύει ότι κανείς δεν με θέλει.

5. Το φαγητό είναι ασφαλές σεξ. Το φαγητό είναι αισθησιακό, προσβάσιμο και εύκολο.

6. Το φαγητό είναι φίλος μου. Είναι ο μόνος φίλος μου και το μόνο που μπορώ να βασίζομαι. Είναι κάτι στο οποίο επιστρέφω για ασφάλεια, σαν το σπίτι μου.

7. Το φαγητό με κάνει να αισθάνομαι συνδεδεμένος με τη ζωή και τον κόσμο.

8. Το φαγητό είναι ένας εθισμός που δεν μπορώ να ζήσω χωρίς. Είναι ένας κακοποιητικός εραστής.



9. Το υπερβολικό βάρος είναι ένας τρόπος να με αγαπάνε και να γίνομαι αποδεκτός από τους γονείς μου. Εάν πετύχω και χάσω βάρος, θα αποδείξω ότι οι γονείς μου είναι λάθος επειδή έλεγαν ότι δεν είμαι καλός. Η μητέρα και ο πατέρας μου ήταν και οι δύο βαρείς και αυτό θα με έκανε διαφορετικό από εκείνους. Εάν παραιτηθώ από τα γλυκά, η μητέρα μου θα με απορρίψει. Τα γλυκά ήταν η μόνη μορφή αγάπης που έλαβα από τη μητέρα μου. Δεν θέλω να απορριφθώ από τους γονείς μου.

10. Η ύπαρξη υπερβολικού βάρους αποδεικνύει ότι η ζωή δεν λειτουργεί. Μου αρέσει να μισώ. Δεν μπορώ να ξεχάσω τις πικρίες μου. Αν ένιωθα καλά, δεν θα μπορούσα να είμαι τόσο θυμωμένος.

11. Είναι αμαρτία να αισθάνομαι σεξουαλικός και να αγαπάω το σώμα μου.

12. Αν γινόμουν υγιής, δεν θα είχα για τίποτα να μιλήσω ή να παραπονεθώ. Φοβάμαι να αισθάνομαι πολύ καλός. Μου αρέσει να ανησυχώ. Φοβάμαι να αλλάξω την εικόνα του εαυτού μου.

13. Το φαγητό αφαιρεί τη μοναξιά, τη θλίψη, το στρες και τον πόνο μου. Τρώγοντας είναι ένας βολικός τρόπος για να παραγεμίσω τα συναισθήματά μου.

14. Η υπερκατανάλωση τροφής και το υπερβολικό βάρος είναι ένας τρόπος για να μουδιάσω τον εαυτό μου από τον πόνο και την ευθύνη της ζωής. Μου επιτρέπει να μην μεγαλώσω.

15. Θέλω να πεθάνω. Η ζωή έχει υπερβολικές απαιτήσεις. Δεν θέλω να νιώθω ενεργητικός και ζωντανός.

16. Πολλές τροφές με μουδιάζουν στην ειρήνη και τη χαρά της εσωτερικής μου θειότητας και της σχέσης μου με τον Θεό. Το εσωτερικό μου φως και ο Θεός με τρομάζουν. Είναι πιο ασφαλές να φάω λίγο περισσότερο παγωτό.

Μόλις διαλυθούν οι στενές και περιοριστικές σκέψεις, ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να γίνει υγιής.


-Gabriel Cousens
Conscious eating 


elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα