Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ο ΑΡΧΕΤΥΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ - Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ



Ο ΑΡΧΕΤΥΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ

Θεϊκά παιδιά όντως είμαστε, αλλά αυτό το χάλι μας εδώ, με το να μην μπορούμε να αντισταθούμε στην εικόνα που μας θαμπώνει, δεν μπορώ να το καταλάβω. Τόσο ανίκανοι είμαστε να μην μπορούμε να δούμε το θεϊκό μας τμήμα ώστε να έχουμε το γνώθι σ'αυτόν;

Από την μια γνωρίζω ότι χωρίς το Νου είναι αδύνατον να κατανοήσω ότι ζω, ξεκαθαρίζοντας στον εαυτό μου ότι ζωή είναι ο αδιαίρετος λόγος (λογική) που κινεί τον κόσμο που ενυπάρχει μέσα στο Νου.

Ο Αρχέτυπος Νους είναι Πανάγαθος, δεν έχει ανάγκες, ούτε επιθυμίες που πηγάζουν από τις ανάγκες, αποτελείται από μία όμοια ουσία που δημιουργεί έναν υπέροχο κόσμο χωρίς ατέλειες.

Ζωή λοιπόν είναι αυτό που βλέπουμε με τον Λόγο, τις εικόνες, οι οποίες κινούνται και δημιουργούν την κίνηση της εικόνας, δηλαδή τον κόσμο ενός Νου, και ο κόσμος που βλέπουμε γεννά τα συναισθήματα και τις αισθήσεις, δηλαδή το πνεύμα, το οποίο μας καθοδηγεί.

Όταν λοιπόν Νους, Λόγος, και Φως, είναι Αδιαίρετοι, οδηγούνται από την όμοια Πανάγαθη ουσία ενός Νου, και είναι επόμενο να γεννηθεί η Ζωή (Νους και Λόγος), μέσα στο Φως, ένας τέλειος κόσμος και μια τέλεια Ζωή, με πανέμορφες εικόνες, που δημιουργούν μόνον τις τέλειες αισθήσεις. (Φως).

Διότι, όταν δεν υπάρχει αρνητική εικόνα μέσα στο Νου, δεν υπάρχει ούτε αρνητική σκέψη στο Λόγο, και ως αποτέλεσμα δεν υπάρχουν ούτε οι αρνητικές αισθήσεις (Φως - πνεύμα), οι οποίες θα καθορίσουν τον κόσμο που θα γεννηθεί, και την ζωή που θα γεννηθεί με τις ψυχές.



Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ

Ψυχή, είναι Νους, Λόγος, Φως, Αδιαίρετη και όμοια ουσία. 
Δηλαδή Ζωή είναι ο Νους και Λόγος, και Φως είναι οι αισθήσεις της Ζωής. Ζωή και Φως.

Η Ζωή μεταβάλλεται  στους κατώτερους κόσμους σε εικόνα της ζωής, την ψυχή, που φέρει τον Αδιαίρετο Άγιο Λόγο του Νου, και το Αδιαίρετο Φως που μεταβάλλεται  και αυτό σε  Άγιο Πνεύμα.

 Και υπάρχουν ακόμη άλλοι επτά κατώτεροι κόσμοι με τον ανάλογο νου και πνεύμα.

Τα πάντα είναι Νοητά..αυτό που βλέπεις, αισθάνεσαι, και ζεις, είναι η ζωή..ότι βλέπεις αυτό ακριβώς σκέφτεσαι και ζεις..
Αν τώρα ενωθήκαμε μέσα σε έναν Νου που φέρει και το σκοτάδι, (Ύλη), είναι επόμενο να βλέπουμε, ζούμε, και μας οδηγεί το σκοτάδι μέσα από την ψευδαίσθηση της φαινομενικής ομορφιάς του έρωτα για την ύλη.

Τι είναι η εικόνα της ζωής;
Τα δύο αντίθετα. κάθε εικόνα, έχει δύο αντίθετα μέσα στο Νου, και ο Λόγος βλέπει τα δύο αντίθετα και ζει την ζωή μέσα από τις αντίθετες εναλλασσόμενες σκέψεις και αισθήσεις.
Στον δικό μας κατώτερο κόσμο, ενυπάρχει μέσα στο Νου ο θάνατος της ζωής αποτυπωμένος, μαζί με την ζωή, οπότε ζούμε και πεθαίνουμε, διότι αυτό ακριβώς ως δημιουργοί πιστεύουμε.



Εικόνα όμως είναι η αποτύπωση σε κάτι του πρωτότυπου. 
Ποιο είναι το πρωτότυπο του κόσμου μας; 

Το Αγαθό.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
Τι είναι Αγαθό; έχει μέσα του τα δύο αντίθετα;
Το καλό είναι η απομίμηση της Ζωής.
Το κακό είναι η απομίμηση του σκότους.

Ο κόσμος αυτός που ζούμε έχει πρωτότυπο το Αγαθό. 
Όταν το Αγαθό θελήσει να υλοποιηθεί μας δίνει αυτόν τον κόσμο; 

Το Αγαθό υπάρχει μόνον όταν ζει μόνο του.
Όταν ενωθεί με το σκότος μας δίνει αυτόν τον κτιστό κόσμο των αντιθέτων. Των επτά ουρανών.
Και σκότος είναι η Ύλη, και το πιο κατωφερές στοιχείο της Ύλης είναι η γη.

Αν όμως η ύλη είναι απλώς καμπύλωση της ενέργειας, τότε πρόκειται για έναν καθαρά ενεργειακό χώρο, ένα ενεργειακό σύμπαν, που δημιουργεί στις αισθήσεις μας την ψευδαίσθηση της συμπαγούς ύλης. Κι αν η ενέργεια αυτή είναι ο Αιθέρας και τα παράγωγα του, τότε σκότος τι αποκαλούμε; Τον δημιουργό αιθέρα; 

Μα η ενέργεια τι είναι; ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ο Νους και Λόγος.
Είναι η Ζωή και το Φως που έδωσε ζωή στο σκότος όταν ενώθηκε μαζί του. Του έδωσε κίνηση όταν ενώθηκε μαζί του. Και το σκότος αλληλεπιδρά μαζί του.


Αφού το κτιστό μας σύμπαν είναι η εικόνα του Αρχέτυπου αγαθού κόσμου, τότε αν αφήσουμε στην άκρη την αναγκαιότητα της αέναης και εναλλασσόμενης γέννησης και θανάτου, τι ομοιότητες έχει η εικόνα με το αρχέτυπο; 

Η όποια ομοιότητα που προέρχεται από το Αγαθό είναι η ανιδιοτελής αγάπη. Να δίνουμε χωρίς να θέλουμε να πάρουμε.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα