Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Έτοιμοι…για Αλλαγή!!!

19141856_10212774726984737_1121967566_n.jpg
Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας
Υπάρχει κάτι μαγικό… κάτι όμορφο και σπουδαίο, που έχει μια δύναμη ιδιαίτερη! Μια δύναμη ικανή να μεταμορφώσει, να προωθήσει την εξέλιξη, να εμπλουτίσει… μια δύναμη που υπηρετεί την πρόοδο!
Αυτό το κάτι είναι η Αλλαγή!
Η Αλλαγή είναι κάτι που το επιζητούμε στη ζωή, αλλά τείνουμε να την στοχεύουμε σε πράγματα έξω από εμάς.
Θέλουμε να αλλάξουμε το ντεκόρ στο σπίτι μας, θέλουμε να αλλάξουμε στοιχεία της καθημερινότητάς μας, τις συνθήκες εργασίας μας, θέλουμε να αλλάξουμε τους άλλους… τον σύντροφό μας, τους φίλους, τα παιδιά μας, θέλουμε να αλλάξει το σύστημα, θέλουμε να αλλάξει ο Κόσμος.
Γενικά θέλουμε να αλλάξουμε και να αλλάξει ό,τι δεν μας αρέσει, ό,τι δεν ανταποκρίνεται στα γούστα και τις ανάγκες μας.
Για όλα αυτά τα οποία δεν μας αρέσουν ή μας δυσαρεστούν, ελάχιστα ή καθόλου συνήθως, δεν σκεφτόμαστε ότι ίσως χρειάζεται να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.
Η Αλλαγή όταν πρόκειται για εμάς τους ίδιους είναι δύσκολη, πολλές φορές επίπονη και κάπως έτσι καταλήγει να είναι ανεπιθύμητη.
Αυτό που την καθιστά ανεπιθύμητη είναι ο φόβος! Έτσι νομίζουμε ότι φοβόμαστε την Αλλαγή. Αυτό όμως, που κατ’ ουσία φοβόμαστε είναι:

– η αποτυχία, το να κάνουμε λάθος και
– η απώλεια, το να χάσουμε ότι νομίζουμε ότι μας ανήκει.
Ο φόβος της αποτυχίας και της απώλειας, ορίζει συνειδητά ή ασυνείδητα, τη ζώνη ασφαλείας μέσα στην οποία έχουμε μάθει να κινούμαστε. Αυτά είναι που λαθεμένα ορίζουν και ερμηνεύουν, αυτό που εννοούμε με τον όρο Ασφάλεια.
Θεωρούμε ασφαλές οτιδήποτε, για την αντίληψή μας, δεν περιέχει ρίσκο. Οτιδήποτε προστατεύει και συντηρεί τα κεκτημένα μας. Κι έτσι, θέλουμε μεν το κάτι άλλο, το κάτι παραπάνω, αλλά χωρίς να διακυβεύεται τίποτα από ότι ήδη έχουμε.
Τρέμουμε την Αλλαγή που μπορεί να οδηγήσει σε λάθος, το οποίο θα μας κοστίσει κάτι από όσα έχουμε κατακτήσει.
Πιστεύουμε ότι το λάθος σημαίνει ανεπανόρθωτο κόστος. Έτσι θεωρούμε ότι ασφάλεια είναι η έλλειψη σφάλματος (α-σφάλω) και κάπως έτσι χτίζουμε γύρω μας τείχη, περιοριστικά, δεσμευτικά, που σφαλίζουν την ύπαρξή μας στο πλαίσιο αυτοσυντήρησης του Εγώ.
Κι όμως, που να φανταστεί κανείς ότι η Αληθινή Ασφάλεια για την ουσία της ύπαρξής μας είναι η ίδια η Αλλαγή!
Γιατί η αληθινή ασφάλεια αφορά την έλλειψη περιορισμού! (α – σφαλώ = κλείνω… δηλαδή παύω να κλείνω).
Αληθινή ασφάλεια σημαίνει είμαι ανοιχτός στην Αλλαγή και την εξέλιξη που αυτή φέρνει!
Για την ουσία της Ύπαρξής μας δεν υπάρχει επιτυχία και αποτυχία. Υπάρχει επιβεβαίωση και μάθηση που οδηγεί στην ανακάλυψη αυτού που αληθινά είναι ο καθένας μέσα του!
Η Αλλαγή είναι η αυτή καθεαυτή διαδικασία του γίγνεσθαι. Μια διαδικασία ανακάλυψης αυτού που αληθινά είναι ο καθένας. Μια διαδικασία που προάγει την Εξέλιξη, επιδιώκει τη Χρησιμότητα και οδηγεί στην Ευτυχία!
Και γι’ αυτό είναι Τέχνη!
Είναι η τέχνη του να ξεπερνάς τους φόβους και τις περιοριστικές πεποιθήσεις που επιχειρούν να σε εγκλωβίσουν, με σθένος και στρατηγική, διεκδικώντας ενεργά τα όνειρά σου!
Είναι η τέχνη του να ρέεις ασταμάτητα χωρίς να προσκολλάσαι πουθενά!
Είναι η τέχνη του να ζεις με ποικιλία,  με δημιουργικότητα, με χρησιμότητα, με συνείδηση ότι «έχω ακόμα να μάθω», με επίγνωση ότι «είμαι στην πορεία να γίνω», με αποδοχή στο ότι η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ και πως ό,τι σταματά να εξελίσσεται πεθαίνει!
Η Αλλαγή είναι τροφή για την ψυχή που αγωνιά να αποκαλύψει την Αλήθεια της και να την εκδηλώσει, ενάντια στους περιορισμούς και τις ψευδαισθήσεις του εφήμερου Εγώ!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα