Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Όταν απλά έχετε κουραστεί και πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή

Έρχεται κάποια στιγμή όπου έχετε κουραστεί από όλα και τίποτα δεν σας παρακινεί. Τολμήστε να αλλάξετε την πραγματικότητά σας ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσετε από το μηδέν.

nea arxi

Μερικές φορές απλά έχετε κουραστεί και συνειδητοποιείτε ότι υπάρχει μόνο μια επιλογή: πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή.
Έχουμε κουραστεί από τους ψιθύρους που μας περιβάλλουν. Κουραζόμαστε από τα ανειλικρινή λόγια, τα παρασκήνια και τους ανθρώπους που δεν μας υποστηρίζουν.
Μερικές φορές κουραζόμαστε από τον ίδιο μας τον εαυτό. Μας κουράζει ο τρόπος με τον οποίο είμαστε αναποτελεσματικοί, χωρίς κανένα ενδιαφέρον και φυσικά όταν άλλοι δεν μας σέβονται. Σταματάμε να αναγνωρίζουμε το πρόσωπο που βλέπουμε στον καθρέφτη.
Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι χρειάζονται πολύ λίγα πράγματα για να είναι ευτυχισμένοι. Η «ψυχολογία του απλού» μας υπενθυμίζει ότι η ευτυχία βρίσκεται κρυμμένη στις πιο σημαντικές ανάγκες μας, στις πιο αγνές και βασικές διαστάσεις.
Αυτές είναι η αγάπη, ο σεβασμός, η ελευθερία ή η συντροφιά των ανθρώπων που παίζουν βασικό ρόλο στη ζωή μας.
Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όλοι μας μπορεί να βιώσουμε αυτή την υπαρξιακή εξάντληση που δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη δυστυχία και το βάρος των προβλημάτων μας. Ένας τρόπος για να την αποβάλλουμε είναι να ξεκινήσουμε από την αρχή.
Είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο.
Όταν έχετε κουραστεί και όλα γύρω σας καταρρέουν
Η συναισθηματική και ψυχολογική κόπωση είναι που συμβαίνει συχνά στους ανθρώπους. Φτάνουμε σε ένα σημείο όπου αισθανόμαστε συντετριμμένοι λόγω της πληθώρας των υποχρεώσεων και των ευθυνών.
Αυτό το συναίσθημα που μας κατακλύζει ή μας πνίγει εμφανίζεται σε πολλούς. Εμφανίζεται όταν είστε πνευματικά και συναισθηματικά κουρασμένοι.
Αυτό οφείλεται στην έλλειψη αμοιβαιότητας. Επενδύετε πράγματα αλλά δεν παίρνετε τίποτα πίσω σαν αντάλλαγμα. Θρέφετε τα όνειρά σας αλλά εκείνα δεν πραγματοποιούνται.
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά

psixologia

Συναισθηματικό ναυάγιο

Το συναισθηματικό ναυάγιο είναι μια προσωπική εκτροπή κατά την οποία αισθανόμαστε χαμένοι.
Έχουμε επενδύσει χρόνο και προσπάθειες σε ορισμένους ανθρώπους, στις σχέσεις μας, στους φίλους μας ή στη δουλειά μας απλά και μόνο για να ανακαλύψουμε στο τέλος ότι δεν άξιζε. Ή κατά συνέπεια ότι τίποτα δεν πήγε όπως περιμέναμε.
  • Αισθανόμαστε όλο και περισσότερο κουρασμένοι, μέρα με τη μέρα. Συνειδητοποιούμε πόση ενέργεια μας λείπει. Επίσης καταλαβαίνουμε ότι αυτό το αίσθημα αλλάζει το χαρακτήρα μας σε σημείο όπου αισθανόμαστε άσχημα σε μόνιμη βάση. Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.
  • Όταν έχετε κουραστεί από τα πάντα και τίποτα δεν σας ενδιαφέρει ή σας εμπνέει τότε αυτός είναι ένας άμεσος τρόπος για να πείτε ότι έχετε αγγίξει σχεδόν τον πάτο.
  • Αυτό το προσωπικό ναυάγιο μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Ωστόσο, να προσέχετε καθώς δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από δυο εβδομάδες. Αν διαρκέσει περισσότερο τότε μπορεί να μιλάμε για κατάθλιψη.
  • Μπορεί να αισθανόμαστε «πεσμένοι» για μερικές εβδομάδες. Έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε εξαπατημένοι, απογοητευμένοι όπως και αυτή τη συναισθηματική κούραση. Έπειτα αυτό μας επιτρέπει να ξανακολλήσουμε κάθε κομμάτι. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να αφήσετε αυτή την κατάσταση να γίνει χρόνια.

Για να καταπολεμήσετε τη συναισθηματική κόπωση… Αλλάξτε, μετακινείστε, ενθαρρύνετε τις παραλλαγές

Αν δεν αντέχετε άλλο, αντιδράστε. Αν δεν σας ενδιαφέρει τίποτα, αλλάξτε. Αν όλα μοιάζουν μαύρα και γκρι, ψάξτε για πινέλα.
Αν το μόνο που βλέπετε είναι ψεύτικα χαμόγελα και ψυχρές αλληλεπιδράσεις, τότε ψάξτε για πιο ζεστούς ανθρώπους αλλά ποτέ μην παραμένετε στο ίδιο μέρος.
Μερικές φορές, οι ψυχολόγοι μας λένε ότι η πραγματικότητα «δεν υπάρχει». Αυτό συμβαίνει επειδή όλα όσα βλέπουμε μπροστά μας είναι μια απλή ερμηνεία του μυαλού μας. Εκεί όπου η σκέψη και το συναίσθημα αποτελούν βασικά στοιχεία.
Επομένως, όλοι γνωρίζουμε ότι μερικές φορές η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι. Μπορεί να είναι σκληρή, περίπλοκη ή ακόμη και οδυνηρή.
  • Για να ενθαρρύνουμε την αλλαγή, θα πρέπει να γνωρίζουμε κάτι. Θα πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που μας περιβάλλει. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε σε βάθος την πραγματικότητά μας.
  • Αν στην πραγματικότητά σας, έχετε κάποιον στο πλευρό σας που δεν σας κάνει ευτυχισμένους τότε πρέπει να βρείτε μια λύση. Ορισμένες φορές δεν χρειάζεται να βρούμε ποιος είναι ο υπαίτιος. Η αγάπη φεύγει, η προσκόλληση εξαφανίζεται και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να το αποδεχτούμε και να βρούμε μια λύση.
autopepithisi
Αν αρχίσετε να κουράζεστε με αυτό που είστε τώρα, δώστε προσοχή. Από τη στιγμή που θα παρατηρήσετε ότι η δουλειά σας και τα πράγματα που σας περιβάλλουν δεν σας κάνουν να αισθάνεστε καλά τότε σταματήστε.
Αν δεν είστε ευτυχισμένοι με ό,τι κάνετε ή λέτε, σκεφτείτε. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να «ξαναφτιάξετε τον εαυτό σας από μέσα προς τα έξω».
Παρόλο που πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν, οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν με το χρόνο. Αυτό ονομάζεται εμπειρία.
  • Αν παρατηρήσω ότι «το να λέω ναι» σε όλους μου φέρνει περισσότερα προβλήματα, τότε έχει έρθει η στιγμή να γίνω πιο διεκδικητικός/ή. Τότε πρέπει να φροντίσω περισσότερο την προσωπικότητά μου και την αυτοπεποίθησή μου. Και επιπλέον, όποτε χρειάζεται θα πρέπει να τολμάμε και να λέμε «όχι».
  • Μερικές φορές, πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Αυτό μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον εαυτό μας προσωπικά και συναισθηματικά. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε τον εαυτό μας. Αυτό θα μας επιτρέψει να δούμε τις δυνάμεις μας. Και να το εφαρμόζουμε σε άλλες περιπτώσεις και νέες καταστάσεις στις οποίες μας αρέσει περισσότερο ο εαυτός μας. Επιπλέον, θα μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας.
Αν σήμερα παρατηρήσατε ότι αισθάνεστε κουρασμένοι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε. Μπορεί να αισθάνεστε απογοητευμένοι από όλα όσα σας περιβάλλουν ή βρίσκονται μέσα σας.
Ίσως ήρθε η στιγμή να βάλετε το κλειδί στην κλειδαριά που κρατά τους φόβους σας για να μπορέσετε να τους ξεπεράσετε.
Τολμήστε να κάνετε αυτό το βήμα. Μερικές φορές, μόνο μια μικρή αλλαγή αρκεί για να δημιουργήσετε μια νέα πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα στην οποία θα μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι.
Θέστε το σε εφαρμογή. Σας αξίζει.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα